Πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
Κάτι τέτοιο ήθελα από το thread αυτό
Thanks a lot λοιπόν!!
Maze' date=' thanks, μόνο αν μπορείς όταν κάνεις quote να κρατάς μόνο το μέρος του post που σε ενδιαφέρει γιατί αλλιώς γίνεται δυσανάγνωστο το forum
. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όμως
Ερωτησούλες τώρα: καταλαβαίνω ότι λογικά κάνει από μικρή έως τεράστια διαφορά η σειρά των EQ/comp, για μάλλον προφανείς λόγους. Γενικώς το πιο λογικό (για εμένα <-- αρχάριος) είναι να το δουλεύω (ως default) πριν ή μετά το EQ; Ή και τα δύο είναι εξίσου λογικά και θα πρέπει να πειραματιστώ;
Επίσης: Αν κατάλαβα καλά είναι "καλύτερο" (πιο smooth) να δουλέψω με 2 ή 3 στάδια compression αντί για 1. ¶ρα να υποθέσω ότι θα είναι λογικό να βάλω ένα limiter στο dry (δουλεύω μόνο με plugins, just a pc + mbox + mic), μετά να δουλέψω το EQ κλπ κλπ, και στο τέλος να βάλω άλλο ένα compressor;
SF, για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Θυμόμουν αυτό που έλεγες για no-reverb-rule στα vocals, και το δοκίμαζα, με καλά μάλλον αποτελέσματα, όμως θέλω ακόμα δουλειά για κάτι πραγματικά ικανοποιητικό. Οπότε, ερωτήσεις και πάλι
Όταν λέμε ψηλά το feedback, πόσο περίπου; Επίσης, στο send που έχω το delay, θα ήταν καλό να κάνω πάλι κάποιο compression ή να βάλω ένα EQ ώστε να μην μου γεμίσει τις χαμηλές, ή κάποιο λίγο reverb στο τέλος; Α, επίσης, το delay μου να το βάλω mono ή να κάνω κάποιο stereo delay ώστε να έχω λίγο πιο 3D ήχο;
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά, με βοηθάτε πάρα πολύ!
I owe you!
[/quote']
Θέλω ιδέες!