Μηπως να αγόραζα ενα MAC;

philippe

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα,

Εχω εναν υπολογιστη και συνεχεια δινω λεφτα σε αναβαθμισεις για να μου παιζει τα vst και να μη crash-αρει και σκεφτομαι μηπως θα ήταν προτιμότερο να αγόραζα ενα MAC.

Πoια η γνωμη σας;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ειναι μονο οι αναβαθμισεις που χρειαζεται ενας υπολογιστης για να ειναι σταθερος και λειτουργικος. Ειναι και η γενικοτερη συντηρηση που πρεπει να του κανεις.

Τι συστημα εχεις by the way;

philippe είπε:
Καλησπέρα,

Εχω εναν υπολογιστη και συνεχεια δινω λεφτα σε αναβαθμισεις για να μου παιζει τα vst και να μη crash-αρει και σκεφτομαι μηπως θα ήταν προτιμότερο να αγόραζα ενα MAC.

Πoια η γνωμη σας;
εγω εχω εναν υπολογιστη και ΠΟΤΕ μου δεν εχω δωσει λεφτα σε αναβαθμισεις και μου παιζει ΑΝΕΤΑ ολα τα vst & φυσικα δεν εχει κρασαρει ΠΟΤΕ.

μηπως κανεις κατι λαθος? (η μηπως εχεις πολυ αδυναμο υπολογιστη?)

Πρόσεξε πολύ, γιατί αν αγοράσεις MAC δεν θα θελεις να ξαναδεις PC στη ζωή σου... Και βέβαια θα λυσεις ολα τα προβληματα με ενα mac, αυτή είναι η δουλειά τους. Έτσι κι αλλιώς, τώρα όλα τα mac τρέχουν και Windows XP, οπότε, έχεις ό,τι θέλεις. Πάντως αν έχεις χρήματα, πήγαινε σε 8πύρηνο tower (MacPro), αλλιώς με 1500 ευρώ πάρε ένα iMac με οθόνη 24" και 2,66 CoreDUO (αυτόν πήρα κι εγώ) και κάνε τη δουλειά σου.  ;)

mikresdiadromes είπε:
Πρόσεξε πολύ, γιατί αν αγοράσεις MAC δεν θα θελεις να ξαναδεις PC στη ζωή σου... Και βέβαια θα λυσεις ολα τα προβληματα με ενα mac
Σωστο κι αυτο...βεβαια υπαρχει και το once you go mac...welcome back :) (no offence)

mikresdiadromes είπε:
Πρόσεξε πολύ, γιατί αν αγοράσεις MAC δεν θα θελεις να ξαναδεις PC στη ζωή σου... Και βέβαια θα λυσεις ολα τα προβληματα με ενα mac, αυτή είναι η δουλειά τους. Έτσι κι αλλιώς, τώρα όλα τα mac τρέχουν και Windows XP, οπότε, έχεις ό,τι θέλεις. Πάντως αν έχεις χρήματα, πήγαινε σε 8πύρηνο tower (MacPro), αλλιώς με 1500 ευρώ πάρε ένα iMac με οθόνη 24" και 2,66 CoreDUO (αυτόν πήρα κι εγώ) και κάνε τη δουλειά σου.  ;)
Ούτε τα pc ούτε τα mac crash-άρουν..Με την προϋπόθεση ότι έχει αγοραστεί το λογισμικό.

:)

Καλημέρα. ΙΜΗΟ αν το κοιτάς σαν pc vs. mac, δουλειά δε θα κάνεις με κανένα απ'τα δυο  :P

Δες άλλη μια φορά το ποστ σου. Ουσιαστικά δε μας δίνεις καμια πληροφορία και μας ζητάς να δώσουμε άποψη, θέτοντάς το σε ένα context pc vs. mac. Δεν πάει έτσι.

edit: καλή κίνηση η αλλαγή του τίτλου  8)

Pentium 4 sta 3ghz me 2,5G ram ddr2 Kαι μισο τερα σκληρο.

Με ενα Kontakt,minimoog,miroslav philarmonic,trilogy, drums machine και Ozone ξεκιναει τα τσικ τσικ κει το δεικτη cpu να χτυπαει peak. Και ειναι μονο τα βασικα που θελω σε ενα κομματι,χωρια τα recs συν τα εφε συν κανενα αλλο vst.

Και πες περνω 4πυρινο με 200ευρω, μετα απο 2 χρονια θα θελω καινουριο.

Για το MAC που κολλυεομαι,στο οτι θα χρειαστω εκτος απο το μηχανημα συν νεα καρτα ηχου επαγγελαμτικη (δε νομιζω οτι μπορω να βαλω στο νεο Mac την ηδη υπαρχουσα m-audio audiophile 192 που εχω) συν 700ευρω για protools kai dx.

Πολύ σωστά σου λέει ο Jasemeister.

Το θέμα δεν είναι το ένα ή το άλλο. Αν θες να πάρεις Mac δεν θα πέσεις έξω. Θα πάρεις μια λειτουργική μηχανή. Εξυπηρετεί πολύ κόσμο.

Ετσι κι αλλιώς δεν θα σου επέτρεπε να έχεις τετοια πληθώρα VST instruments ούτε να αλλάζεις DAW αφού θα είναι πλέον και θέμα κόστους. (κανω λάθος; )

Το βασικό κομμάτι του υπολογιστή σου είναι η motherboard, ποιά είναι;

Επίσης, ο σκληρός στα πόσα rpm τρέχει, είναι SATA, τι cache έχει;

Δώσε μας και περισσότερες λεπτομέρειες για τη RAM (5x512 ή 2x1024+1x512).

philippe είπε:
...συν 700ευρω για protools kai dx.
έτσι από περιέργεια...μπορείς να ποστάρεις ένα κομμάτι σου? Για αν καταλάβω που χρειάζεσαι τα protools και δεν σου κάνει το Garageband (free), το Logic Εxpress (176.03 ευρώ), το Logic Studio (423.71 ευρώ)...και το Cubase βεβαίως, βεβαίως.

Με λίγα λόγια θέλεις να αγοράσεις ένα λειτουργικό πρόγραμα των700 ευρώ για να το τρέξεις με μια κάρτα που κάνει 82 ευρώ?

Με ενα Kontakt,minimoog,miroslav philarmonic,trilogy, drums machine και Ozone ξεκιναει τα τσικ τσικ
Όλα αυτά (στο περίπου), τα έτρεχα με G4...κάνοντας freezing τα tracks στο Garageband, χωρίς πρόβλημα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με ενα Kontakt,minimoog,miroslav philarmonic,trilogy, drums machine και Ozone
ειδες τελικα που εισαι υπερβολικος και δεν κανεις σωστη χρηση του software σου?

τι δουλεια εχει ρε....παλικαρι ;D το Ozone (ενα εξαιρετικα βαρυ MASTERING προγραμμα το οποιο στο manual του σε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ να ΜΗΝ το χρησιμοποιεις ταυτοχρονα  με vst αλλα ΜΟΝΟ του)  ανοιχτο μαζι με ολα αυτα τα σουπερ βαρια τσιμπραγκαλα?και MAC να παρεις παλι θα γονατισει......

ακομα και το δικο μου το κτηνος (4 πυρηνο διαστημικο.. ;D) θα τα επαιζε αν ανοιγες ολα αυτα μαζι... :)

(επισης υπαρχει και το freeze για να "ελαφρυνεις" το προγραμμα σου)

yameth είπε:
Ετσι κι αλλιώς δεν θα σου επέτρεπε να έχεις τετοια πληθώρα VST instruments ούτε να αλλάζεις DAW αφού θα είναι πλέον και θέμα κόστους. (κανω λάθος; )
Τι εννοείς αρχηγέ? Όλα τα προγράματα που το παλικάρι αναφέρει, (εάν είναι νόμιμα...και παράνομα ακόμα) είναι υβριδικά, υπάρχουν και για τα  2 λειτουργικά. Εάν έχει τους εγκαταστάτες, κάνει install στο Mac.

Ωπ και το Ozone τρέχει συγχρόνως με τα άλλα;;;

Έμεινα στα specs του υπολογιστή και δεν έδωσα βάση παρακάτω...μάλλον θα πρέπει φίλε μου να δώσεις και λίγη προσοχή να μάθεις τα εργαλεία που έχεις για να βελτιστοποιήσεις τη λειτουργία τους με τον υπάρχοντα εξοπλισμό για να μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τι σου λείπει (αν σου λείπει) για να πάρεις μια ενημερωμένη απόφαση για το αν και τι χρειάζεσαι να αλλάξεις στον υπολογιστή σου  ;)

Συγκρατηθείτε λίγο κύριοι.

Τα Mac είναι τα καλύτερα  ;D ;D ;D

...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ,το reset δεν τους χρειάζεται..

off topic...

Το ozone (4) δεν είναι καθόλου βαρύ,ίσα ίσα θα έλεγα ότι είναι καλογραμμένο,για παράδειγμα στο παλιό φορητό μου  1,6 dual core/1GB ddr2 έτρεχε παράλληλα με 4-5 soft synths.

Φιλικά :D

Το συστημα μου αποτελειται απο

Pentium 4, 3Ghz

Asus P5B-VM

Ram 2x1Gb+1X0.5Gb

Western Digital Sata2 600Gb

M-audio Adiophile 192

Αν ζοριστει με 5 vst και πανω με 5-6 Recs και κανα εφε οπως ειπα και πριν peakarei o CPU στο Nuendo.

Οποτε συμφερει να αγορασω 2πυρινο-4πυρινο και μετα απο δυο χρονια να θελω αλλα λεφτα για αναβαθμιση για να μου τρεχουν οι νεες εκδοσεις Nuendo-Vst κοστος 400ευρω ή να αγορασω ενα imac με Pro Tools ή logic 2000 ευρω;

philippe είπε:
Το συστημα μου αποτελειται απο

Pentium 4, 3Ghz

Asus P5B-VM

Ram 2x1Gb+1X0.5Gb

Western Digital Sata2 600Gb

M-audio Adiophile 192

Αν ζοριστει με 5 vst και πανω με 5-6 Recs και κανα εφε οπως ειπα και πριν peakarei o CPU στο Nuendo.

Οποτε συμφερει να αγορασω 2πυρινο-4πυρινο και μετα απο δυο χρονια να θελω αλλα λεφτα για αναβαθμιση για να μου τρεχουν οι νεες εκδοσεις Nuendo-Vst κοστος 400ευρω ή να αγορασω ενα imac με Pro Tools ή logic 2000 ευρω;
1)Το buffer στην audiophile που το έχεις ορίσει??

2)Είναι δηλωμένη στο nuendo?Nuendo version?

philippe είπε:
1)256samples

2)Οχι
2)Οχι????

Εννοείς οτι δεν έχεις δηλώσει ως asio driver την m-audio?

Asio.jpg

Av όχι εκεί είναι το πρόβλημα,η m-audio έχει υπερσταθερούς drivers,σε συνδιασμό με windows xp.

Αναμένουμε..

edit:το διόρθωσες.οκ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back