Λοιπόν:"μπηλοζηριασε και φριζαρανε τα λεκια & δεν μπορουνε τα σιπια να κανουνε κρος" που ελεγε η θειά μου στο Αμερικα ειναι κακοηχο???:lol:
μπηλοζήριασε= below zero?
φρίζαραν=freeze?
λέκια= legs?
σίπια=ships?
Λοιπόν:"μπηλοζηριασε και φριζαρανε τα λεκια & δεν μπορουνε τα σιπια να κανουνε κρος" που ελεγε η θειά μου στο Αμερικα ειναι κακοηχο???:lol:
Δυστυχως το αρχικό κείμενο είναι ενα κάρο μούφες. Το γιατί δεν είναι καν ανάγκη να το πούμε εδώ σε πρώτη φάση' date=' ξαναδιάβασε την "εξήγηση" για την οποία μιλάς και βρες τα λογικά άλματα τα παιχνίδια με τις λέξεις και τις τερατολογίες. Νοησιακά που είναι το κοντινότερο πράγμα που υπάρχει σε αυτό που λές, είναι ένα όνομα που έχει δωθεί στην υποτιθέμενη συμβολική γλώσσα στην οποία επεξεργάζεται πληροφορίες ο εγγέφαλος (η οποία προφανώς δεν γίνεται να είναι φυσική γλώσσα)οι γώσσες χωριζονται σε συμβολικες και νοηματικες. κοιτα στο αρχικο κειμενο σε καποιο σημειο εξηγει.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι λέξεις που υπακούουν σε κάθε χρονική στιγμή το συντακτικό και τη γραμματική/μορφολογία που χρησιμοποιούν οι φυσικοί ομιλητές μιας γλώσσας, ανήκουν τότε σε εκείνη τη γλώσσα. Το απο που προήλθαν, μπορεί να είναι απο οπουδήποτε. Με δάνεια, με κατασκευή με σύνθεση, με παραφθορά, δεν έχει καμμία σημασία. Οι μόνες λέξεις που δεν αλλάζουν έυκολα και δεν δανείζονται είναι πράγματα όπως οι σύνδεσμοι, αντωνυμίες κτλ.Εγω εξ αρχης μίλησα για τις αλλες. όσο για τη σαλτσα παιζει να εχεις δικιο αλλα αν ήταν μονο αυτη δεν θα υπήρχε προβλημα.
επεσε η θερμοκρασια κατω απο το μηδεν & παγωσανε οι λιμνες και δεν μπορουν τα πλοια να περασουν απεναντι! :lol:Λοιπόν:"μπηλοζηριασε και φριζαρανε τα λεκια & δεν μπορουνε τα σιπια να κανουνε κρος" που ελεγε η θειά μου στο Αμερικα ειναι κακοηχο???:lol:
μπηλοζήριασε= below zero?
φρίζαραν=freeze?
λέκια= legs?
σίπια=ships?
Όχι. Marianne McDonald λέγεται η κυρία, δούλευε στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνια, (τώρα στο San Diego) και "απλώς" ξεκίνησε το TLG, το οποίο ρε παιδιά δεν είναι "υπολογιστής" ή αυτά τα περίεργα που λέτε... ένα CD με όλα τα αρχαία κείμενα σε ψηφιακή μορφή είναι, txt, pdf, θα σας γελάσω, κατεβάστε το άμα έχετε λογαριασμό απο καμμιά σχολή να δείτε...Αυτό για τον υπολογιστή Ίβυκος, το είχε δείξει πέρυσι ή πρόπερσι στην τηλεόραση. Είχε μιλήσει αυτή η Αμερικάνα καθηγήτρια στα ελληνικά σε μια
εκπομπή. Μάλλον η Μακ Ντόναλι ήταν.
Αυτό το σύστημα το αναπτύσσει η HP.
δεν έχω δει να είναι μόστρα' date=' συνήθως είναι μόδα,αργκο(εκτός αν εννοείς το ίδιο πράμα),"στυλ" υποτίθεται, το οτι σε σενα και μένα δεν αρέσει δεν έχει και πολύ σημασία... Το θέμα είναι οτι αυτές οι λέξεις που λες, όπως και να το πάρεις, δεν μένουνε στη γλώσσα, είναι μόδες που έρχονται και φεύγουν. Αν μείνουν δεν είναι πια θέμα στυλ, σημαίνει οτι πια τις χρησιμοποιούμε όλοι, και μάλιστα για διαστήματα δεκαετιών τουλάχιστον.Μιλαμε για την αντικατασταση λέξεων απο ξένες με σκοπο την μόστρα. Αυτή την ηλιθια συνήθεια των βλαχοπρωτευουσιάνων!!!! ποσο πιο απλα να το πω για να το καταλαβεις.
Το πρωτοφανές εδώ χρησιμοποιείται για να σημαίνει "εξαιρετικό" λοιπόν.Και επισης μιλάμε και για το ότι χρησιμοποιούμε λέξεις χωρίς να γνωρίζουμε τι σημαινουν. Γιαυτο καταλήγουμε να ακουμε εκφρασεις όπως "Αυτό το πρωτοφανές γεγονος συμβαίνει για δευτερη φορα"
Καταλαβες τώρα?
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πώς προέκυψε αυτό τώρα; Δηλαδή εγώ δε μπορώ να θεωρώ τα αγγλικά πιο εύηχη γλώσσα άμα θέλω; Πρέπει όλη η Ελλάδα να θεωρεί το ίδιο, και εφ'οσον δεν το θεωρεί άρα εγώ είμαι λάθος; Και το να θεωρεί κάποιος τα αγγλικά πιο εύηχη γλώσσα δε σημαίνει ότι θεωρεί τα ελληνικά "κακόηχη". Δηλαδή τα 50 εκατομύρια ¤ είναι περισσότερα από τα 40, αλλά και τα 40 δεν είναι λίγα!ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΥΗΧΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. άν θεωρούμε τα αγγλικα πιο εύηχη γλώσσα να την κανουμε επίσιμη της χώρας μας και να ξεμπερδέυουμε με την "κακοηχη" γλώσσα μας. ΕΛΕΟΣ
:?:Επίσης, θεωρώ ότι το βασικότερο πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα είναι η τραγική σύνταξη και όχι οι λέξεις.
Μάλλον ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε. Ήταν μια γελοία προσπάθεια συσχέτισης της Νεοελληνικής με αυτήν της αρχαίας (;...) Ελλάδας' date=' με παράλληλη "κάθαρση" από βαρβαρικά στοιχεία (εξ' ου και το "καθαρεύουσα").ουτε καν στους μπαμπαδες μας που ηταν και τρελαμενη τοτε η εκπαιδευση με την ελληνικη γλωσσα.
Η ελληνικη δεν ειναι μονο ενοιολογικη γλωσα' date='αλλα εχει και κωδικα.Το καθεγραμμα της αλφαβητου εχει μια ξεχωριστη ενοια και ετσι μπορεις να βρεις
την ακριβη ενοια της λεξης,κατοπιν βεβαια καποιας ερευνας.
Βλεπε βιβλια περι κωδικα, η Πρωτογενεση της ελληνικης γλωσας-Παντελης
Ακτουδιανακης και Θεολογου Σημαιοφορου-Ο κωδικας της αλφαβητου,
(αν τα θυμαμαι σωστα).[/quote']
Παιδιά, αυτά με τον κώδικα είναι αστεία. Το κάνουν διάφοροι καμένοι σε όλες τις γλώσσες και υποστηρίζουν το ίδιο ακριβώς πράγμα ο καθένας για τη γώσσα του (ότι έχει μυστικό κώδικα, ότι παρατηρούνται ισότητες των λεξαρίθμων (έτσι λένε το άθροισμα των επιμέρους ψηφίων) μεταξύ ενοιολογικά κοντινών εκφράσεων κλπ. Στην πραγματικότητα είναι εντελώς τυχαίο. Θέλετε μερικά παραδείγματα?
Υποτίθεται ότι η φράση "Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" αθροίζει στο 1272
όσο δηλαδή και η φράση "ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΥ" και η λέξη "ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ"
Αυτό που δεν λένε οι κύριο αυτοί είναι ότι η φράση
"ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ" αθροίζει επίσης στο 1272.
¶λλο παράδειγμα
Υποτίθεται ότι Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ=ΤΙΣ Ο ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ=1964
Αυτό που δεν λένε οι κύριοι, είναι ότι η φράση "ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ" κάνει επίσης 1964.
(Δοκιμάστε τα)
Και άλλα πολλά. Για κάθε αριθμητική ισότητα που υποτίθεται ότι υποδηλώνει την ύπαρξη κώδικα στην ελληνική γλώσσα, υπάρχουν δεκάδες άσχετες προτάσεις και λέξεις που επίσης αντιστοιχούν στον ίδιο αριθμό και καθιστούν φανερό ότι η συσχέτιση των λεξαρίθμων είναι εντελώς συμπτωματική.
Πάρτε και μερικά σχετικά με το forum.
Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΙΣ=ΜΙΑ ΦΕΝΤΕΡ ΤΕΛΕΚΑΣΤΕΡ=1977 :lol:
ΗΛΙ ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ=ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΛΕΣ ΠΟΛ=888 :lol:
ΓΕΝΕΣΙΣ = Η ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ=ΓΚΙΜΠΣΟΝ=473 :lol:
ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΝ=Η ΦΕΝΤΕΡ=968 :lol: :lol:
Λίγες ημέρες το έψαξα, μόνο και μόνο ως αριθμητικό παιγνίδι αντί σταυρολέξου, και για να γελάσουμε με τους φίλους μου με όλες τις αστείες ισότητες που προκύπτουν.
Ε όχι και αστεία αυτά τα πολύ πολύ σοβαρά πράγματα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Έλεος' date=' πραγματικά άμα μια γλώσσα έχει 10,000 λέξεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα υπάρχουν άπειρες που θα αθροίζουν στον ίδιο αριθμό. Μεγάλο κατόρθωμα...[/quote']
Ναι, αλλά πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται αυτό και "θαμπώνονται" από τέτοιες τυχαίες συσχετίσεις. :lol: :lol: :lol: :lol:
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν επιτήδειοι που βγάζουν μεροκάματο με κάτι τέτοια, σε βάρος διαφόρων αφελών που πάνε να ακούσουν την ανάλυση του χαρακτήρα τους με βάση το ονοματεπώνυμό τους και τους αριθμούς στους οποίους το αυτό αθροίζει. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Εισαγγελέαααααααας. :evil: :evil: :evil: