Minimoog Hardware vs Diva VST σημειωσατε Χ

Δηλαδη, αν καποιος π.χ. γραφει τη μουσικη του κατα βαση με linear τροπο, και το θελει το moog για να ριχνει κανα σολακι να μερακλωνει :ROFLMAO: με το plug in θα εκανε μια χαρα τη δουλεια του, θα διαλεγε εκει εναν synth lead ηχο, θα εχωνε, και θα τελειωνε το ζητημα.

Αντιθετα, καποιος που ειναι σε φαση pattern based, και ολη του η καψα :ROFLMAO: ειναι να γυριζει κουμπακια την ωρα που μπιστανε τα τουμπου τουμπου απο πισω :ROFLMAO: αυτος με το hardware θα ειναι πολυ καλυτερα.
Εμένα αυτά δε μου κάνουν και πάλι διαφορά.

Η κύρια διαφορά είναι όταν δεν έχεις να διαθέσεις τον χρόνο στην καθημερινότητα και κάθε φορά που ανάβεις το hardware πρέπει να ξαναθυμηθείς το workflow και δε σε βοηθάει και η ηλικία με τη μνήμη και μέχρι να συνδέσεις και όλα τα καλώδια και να βάλεις ρυθμίσεις, φτάνεις να παίζεις τελικά μισή ώρα και άσε που έχεις ξεχάσει τί ήθελες να παίξεις και μετά έχει έρθει η ώρα για την επόμενη υποχρέωση και μετά από μια βδομάδα που ξανακάθεσαι δε θυμάσαι και τίποτα.

Κοιτα MG, δε θελω να σε καταταξω καπου, και δε θελω ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση να παει σε κουβεντα επι προσωπικου.

Προσωπικα ειχα φουλ επαφη με αναλογικα, και συνθ και μπομπινες και κονσολες and all that jazz, για τον απλο λογο οτι τοτε ηταν μονοδρομος κατι τετοιο. Και παντα γελαω με τη ρομαντικοποιηση του παρελθοντος, για τον απλο λογο οτι στο μυαλο μας εχουμε το κορυφαιο αναλογικο, σε αριστη- σαν- του- κουτιου κατασταση, που θα το βαλουμε να παιξει και θα μας πεσουν τα δοντια.

Εμενα ουτε τα δοντια μου επεφταν τοτε, ουτε απροσκοπτη λειτουργια οπως εχουν τα DAW διαπιστωσα, αν νομιζεις οτι κανα driver conflict κλανει μια μπροστα σε ενα minimoog που δε λεει να δουλεψει trust me, ΟΧΙ. Και επιπλεον, στην εποχη που σου περιγραφω, ολη η κ@υλα μας, το mojo και το influencing επεφτε ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ, I swear to god, αν δεν εγραφε DIGITAL πανω το εργαλjειο :ROFLMAO: ησουν ο φτωχος συγγενης, πως λεμε αν δε γραφει Fender πανω πετα το; Ετσι.

Το σημαντικοτερο ομως πραγμα που εχω κρατησει απο εκεινη την εποχη ειναι η διαφορα που κανει ο μαγειρας ο σωστος, με τη γνωση του και την αισθητικη του. Το εχω δει με τα ματια μου, απαξ και υπαρχει η καταγραφικη επαρκεια, τη διαφορα την κανει ΣΤΟ 100% η ανθρωπινη νοηση, ουτε εξωγηινες πηγες ηχου ουτε τιποτα, να βλεπεις να σκαει ο παραγωγος ο σωστος ο προστυχος, και με χαντρες και βοτσαλακια να βγαζει ΠΑΠΑΔΕΣ. Διοτι δεν ειναι τα υλικα παντα πρωτης διαλογης, δεν εχεις να κανεις παντα με μουσικους που μαγευουν το συμπαν με τον ηχο τους, αν ομως καταφερεις με τις γνωσεις σου και την αισθητικη σου να φερεις σε περας τη δουλεια σε υψηλο επιπεδο, τοτε το συνολο ξεπερναει ΠΟΛΥ, αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τα επιμερους στοιχεια.

Με τα σημερινα δεδομενα, και τις δυνατοτητες ενος απλου DAW με plug in της ποιοτητας του DIVA, δεν μπορω να σκεφτω σεναριο οπου για την ανεπαρκεια του αποτελεσματος φταινε τα μηχανηματα. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη ομως, ο καθενας ειναι ελευθερος να βγαλει τα δικα του συμπερασματα.

Αν θές Dua Lipa βάζεις diva,αν θές Peter Gabriel βάζεις Minimoog,κάνει 2 στροφές το μπάσο γύρω σου σαν τον λευκό καρχαρία,την τρώς στα μούτρα,ανοίγεις φώτα και αρχίζεις να θυμιάζεις να φύγουν τα κακά πνεύματα από το δωμάτιο.
Αυτο που θα γινει στο ιδιο το γνωστο mp3? Και η διαφορα dua lipa peter gabriel ειναι απλα η διαφορα του εξοπλισμου που χρησιμοποιουν; Και αν ακουσω dua lipa στο σωστο το συστημα των 100 χιλιαδων δεν θα με απειλησουν καρχαριες ορκες δεινοσαυροι;

Βεβαια εχεις δικιο οτι δεν εχουμε ακουσει ολοι τα οριτζιναλ minimoog jupiter οτιδηποτε απο κοντα αλλα η συγκριση εχει να κανει με το πως ακουγονται απο μακρυα και ολα αυτα τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες απο μακρυα με τον ιδιο τροπο που ακουμε και το diva και ας ειναι mp3, ακουστικα της apple ή ακουστικα του 5ευρου.

Απο εκει και περα περι workflow εκφραστικοτητας κλπ νομιζω μπορεις να εκφραστεις σε κατι που εχεις φαει πολλες ωρες πανω του να το μαθεις, εχεις προσπαθησει, εχεις απογοητευτει και καποια στιγμη ναι φτανεις να μπορεις να εκφραζεσαι. Δηλαδη το βιολι που αναφερθηκε πριν ναι τρομερες δυνατοτητες εκφρασης αλλα αν μου δωσεις εμενα ενα βιολι να εκφραστω δεν νομιζω οτι θα αντεξεις το αποτελεσμα. Αντιστοιχα το minimoog καλες δυνατοτητες αλλα σορι αν εν ετει 2025 ψαχνεις δυνατοτητες εκφρασης το diva μεσα στο ableton στο bitwig ή κατι τετοιο εχει πολλαπλασιες δυνατοτητες εκφρασης, αλλα ναι οκ θελει λιγο παραπανω σεταρισμα και ενασχοληση απο το να το ανοιξεις απλα κ να πειραζεις το φιλτρο.

Σε ενα υποθετικο σεναριο που εκει γυρω στα 70s ο peter gabriel εμπαινε σε ενα μαγαζι κ ειχε να διαλεξει αναμεσα στα σουπερ καινουρια μηχανηματα minimoog ή diva, νομιζω σημερα δεν θα ξεραμε καν οτι υπηρξε ποτε το minimoog και αυτο φαινεται απο το τι εγινε οταν οντως υπηρξε η δυνατοτητα να μπορεις να διαλεξεις το diva: ολοι διαλεγουν αυτο, ερασιτεχνες που θελουν αλλο ενα παιχνιδι ως επαγγελματιες που βγαζουν το παντεσπανι τους με αυτο.
Ναι υπαρχουν συν κ πλην στο καθενα αλλα ειναι σαν να συγκρινουμε καρμπιρατερ με injection. Το καρμπιρατερ ακουγεται ωραια και μπορεις να πειραζεις το βιδακι σε real time αλλα...

Tubarao, αυτο που λες περι επιλογης, φανηκε οταν εσκασαν τα ψηφιακα γενικα, ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ εγινε, ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ επεσαν πανω σαν τα κορακια :ROFLMAO:

Και πανω απο ολα, το βασικοτερο ολων, ειναι η ΠΡΟΣΒΑΣΗ, και ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ αν υπαρχει μια μικρη, γιατι για μικρη μιλαμε, διαφορα, αν ειναι να εχω το ενα διπλα μου και το αλλο σε φωτογραφιες. Διοτι δεν ειναι μονο το moog, αν ηταν μονο το moog θα ηταν καλα, αλλα για να πεις οτι θα τα εχεις ολα στα αυθεντικα τους θα παμε και στα grand piano, και στις SSL, και στα εκκλησιαστικα :ROFLMAO: δηλαδη θα πρεπει να αγορασουμε με λιγα λογια το μεγαρο μουσικης :ROFLMAO:

Εδω μιλαμε για home και project κατασταση, αν μιλαγαμε για επαγγελματικο στουντιο υψηλων προδιαγραφων τοτε και μονο για το κοζι ενα minimoog επιβαλλεται :ROFLMAO:

Και πανω απο ολα, το βασικοτερο ολων, ειναι η ΠΡΟΣΒΑΣΗ, και ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ αν υπαρχει μια μικρη, γιατι για μικρη μιλαμε, διαφορα, αν ειναι να εχω το ενα διπλα μου και το αλλο σε φωτογραφιες. Διοτι δεν ειναι μονο το moog, αν ηταν μονο το moog θα ηταν καλα, αλλα για να πεις οτι θα τα εχεις ολα στα αυθεντικα τους θα παμε και στα grand piano, και στις SSL, και στα εκκλησιαστικα :ROFLMAO: δηλαδη θα πρεπει να αγορασουμε με λιγα λογια το μεγαρο μουσικης :ROFLMAO:
Ενταξει δεν τα χρειαζεσαι ολα για να παιξεις τη μουσικουλα σου και ειπαμε και πριν αν δεν υπηρχαν οι τρελοι uhe κλπ δεν θα ξεραμε καν οτι θελουμε στο δωματιο μας 8 steinway και 32 synths.

Για το επαγγελματικο στουντιο φυσικα κ θελει το minimoog και για το κοζι μεν, αλλα παραλληλα εχει κ την πληρη συλλογη uhe και arturia και native instruments κλπκλπ

Παρένθεση... έχουμε κάποια ένδειξη ότι ο Gabriel χρησιμοποιούσε Minimoog;
Ήρεμα ρωτάω....
Δεν ξερω αν χρησιμοποιουσε αλλα τουλαχιστον το υπεγραψε χαχα
Περα απο την πλακα το minimoog εδω το χρησιμοποιω σαν umbrella term που περικλειει τα παλια αναλογικα τα σωστα τερατα κ το diva τις μοντερνες εξομοιωσεις τους.

Και σε ολη τη συζητηση που ακολουθησε το αρχικο βιντεο κανενας δεν αναφερθηκε στον λογο που οδηγησε τον τυπο να κανει τη συγκριση. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ. Τι κανεις με αυτο; Ή δεν ειναι προβλημα θα κανεις σωστο gain staging?

Last edited:
Στο lamb goes down on broadway παντως, που το βαζω που και που να μερακλωνω :ROFLMAO: , βλεπω οτι ο Tony Banks δεν ειχε minimoog. Ειχε ομως ενα Arp Soloist, κατι Mellotron, κατι Hammond, παει, την κατσαμε τη βαρκα, παμε για δανειο :ROFLMAO:

To tyrell u-he κατεβάστε που είναι free και ωραίο.Εχετε καταλαβει οτι στο τέλος θα συμφωνήσουμε ολοι με όλα,αλλά αφηστε αυτόν τον χίπη που πάει να μου τα βγάλει ισα και όμοια και τον ενοχλεί μάλλον και ο θόρυβος μην τύχη και του χαλάσει την δημιουργία που θα ακούσουν ατομα που θα παλεύουν με δράκους απο κάτω,να μην πιάσω ολη αυτή την σκηνη στο στόμα μου και χάσω όλους μου τους πόντους .Αυτοι ρε δεν καταλαβαίνουν πότε αλλάζει κομμάτι και τι χρονιά έχουμε,τα τεστ τους έλειπαν.

Δικιο εχεις, η καλυτερη εξομοιωση αυτης της φασης δεν ειναι το diva αλλα το pacman, ναι το παιχνιδι, πολυχρωμα φωτακια να αναβοσβηνουν, επαναλαμβανομενη μουσικη , και ο πρωταγωνιστης να πηγαινει συνεχεια περα δωθε και να καταπινει ασταματητα μικρα λευκα κουμπια, εξομοιωση στο 100%

Trending...

Νέα θέματα

Back