Ερώτηση για τους ξενέρωτους: Τι είναι αυτό που έχει το Logic 7 και δεν το έχουν τα υπόλοιπα; Υπάρχει πάντα και η αυτονόητη απάντηση "άμα δεν έχεις δουλέψει Logic, δεν καταλαβαίνεις"
Το σημαντικότερο που έχει το logic και δεν το έχει δυστυχώς κανένα άλλο προϊόν στο PC (απ όσο τουλάχιστο γνωρίζω), είναι η σωστή διαχείριση των πόρων.Αυτό αυτομάτως κακοφαίνεται σε κάποιο χρήστη logic όταν πάει σε άλλο πρόγραμμα. Για παράδειγμα αν έχουμε ανοίξει κάποια aux sends , εφφέ , plugins κλπ και δεν περνάει ήχος από αυτά τότε δεν καταναλώνεται η ίδια επεξεργαστική ισχύς που θα καταναλωνόταν στο Cubase ,Nuendo , Sonar κλπ. Γενικά το πρόγραμμα είναι πιο ελαφρύ και πιο καλογραμμένο σαν κώδικας.Θα ήθελα και εγώ να ακούσω τι προσφέρει το logic που δεν το προσφέρει τo Nuendo. Δεν το έχω δουλέψει και με ενδιαφέρει να μάθω.
Πέρα από τα καλά ή τα κακά νομίζω ότι οφείλουμε να έχουμε αφυπνισμένη καταναλωτική συνείδηση.
Η προσωπική μου άποψη είναι όμως ότι αφού η Emagic παύλα Apple αγνόησε κάτι χιλιάδες χρήστες PC και τους υποχρέωσε να αλλάξουν πλατφόρμα με το έτσι θέλω θα πρέπει να αγνοηθεί σαν εταιρία για να μάθει να μην παίζει με το καταναλωτή. Επίσης είναι πλέον γνωστό ότι η πλατφόρμα PC (η προηγούμενης τεχνολογίας) είναι σαφώς πιο γρήγορη από τον οποιαδήποτε τωρινό Mac , Όσο για την καινούρια τεχνολογία διπλών επεξεργαστών Pentium D και Pentium D ΕΕ που στην ουσία κάνουν το σύστημα να βλέπει 2 και 4 επεξεργαστές ταυτόχρονα δεν το συζητώ … ( και υποτίθεται ότι η AMD έχει ετοιμάσει ακόμα πιο γρήγορους διπλούς επεξεργαστές από την Intel).
Έτσι οποιαδήποτε πλεονεκτήματα έχει το logic σε θέματα επιδόσεων τα χάνει σε θέματα hardware στη πλατφόρμα Apple και όσα μειονεκτήματα έχει το Cubase στη διαχείριση πόρων τα κερδίζουμε από την γρήγορη πλατφόρμα PC