Waterfall-K είπε:
Οτι γραφω παραπανω ισχυει. Δεν χρειαζεται να αγορασεις ενα Microkorg για να δεις τι παιζει, απλα κατεβαστε τα manuals και των δυο μοντελων και διαβαστε. Αλλα τζαμπα θα μπειτε στον κοπο, τα διαβασα εγω πριν απο σας και σας εγραψα τι παιζει. 8)
οχι ακριβως, απο την αρχη εγραψες λαθος. Ρωτησε κατι και λες οτι γινεται. Ψυχραιμα να το παρουμε.
Απαντησα σωστα τι να προσεξει. Αρχισες να γραφεις αυτα που εγραψες και δεν ισχυουν στην περιπτωση, omni κλπ, σου εστειλα τα πρωτα για rackmount.
Αναφερομουν απο την αρχη στο ΧL γιατι οπως διατυπωσε την αρχικη ερωτηση τουλαχιστον εγω καταλαβα οτι το εχει.
στα mode που εχει μπορεις την δευτερη τουλαχιστο γεννητρια να την ορισεις σε midi καναλι.
Το προβλημα ηταν για δευτερο keyboard και keyrange
Θα μπορουσε σε split mode εφοσων επιτρεπει την επιλογη range με το ενα καναλι σε global midi και το δευτερο σε καναλι επιλογης γιατι και τοτε δεχεται midi input, να μπορεις να εχεις απο εξωτερικο clavie που εχει την δυνατοτητα να στελνει δυο καναλια ορισμενα απο το clavie ως external να εχεις split αλλα ουσιαστικα θελουν να πουν οι ποιητές οτι δεχεται μονο ενα καναλι.
Θυμαμαι οτι παλαιοτερα στο forum πολυ παλαιοτερα ειχαμε ξανααντιμετωπισει μια αναλογη περίπτωση.
Γι αυτο μπορει να εχει ενα δευτερο clavie και να εχει στο δικο του την μια timbre σε ολο το range και στο δευτερο clavie την αλλη γεννητρια σε ολο το range η να περιορισει το range της απο εξωτερικο clavie, αναλογα τι clavie ειναι αυτο.
Αν γινομαι αντιληπτος υπαρχουν καποιες επιλογες.
Δεν ξερω ποιους μπερδευω και ποιους δεν μπερδευω.
Ο waterfall ξερει και ποσο τον παω, τον αγαπαω κλπ, αλλα με εβγαλε παλι αχρηστο επειδη ισως εθιξα τον εγωισμο του με το να πω οτι μπερδευεται, με διαθεση οχι προσβλητική, φιλικη, οπως συζητανε δυο φιλοι, τουλαχιστο απο την πλευρα μου. Αλλα απο την αρχη εδωσε λαθος απαντηση οσων αφορα το οργανο, αυτο λεω εγω.
Ειπε επισης
"Και που να ξερω εγω ρε κουμπαρε Tongue οτι ενα synth του...2002-2013 δεν εχει OMNI ON/OFF, μια MIDI λειτουργια δηλαδη που ειναι STANDARD στην πλειοψηφια των MIDI synths ανεξαρτητως εποχης? Lips Sealed
Αν εχει πια τοσο basic MIDI ενα synth των 00s τι να πω..."
Εγω το βλεπω οπως και ολα τα αλλα λογικα για τον προσανατολισμο του οργανου.
αν και το ηξερα πρακτικα απο την αρχη, με αναγκασε να γνωρισω και εγω kalytera το οργανο ο waterfall γιατι τελικώς διαβασα το manual και τωρα που το διαβασα, διαβασα κατι που δεν μου χρειάζεται μου δημιουργηθηκε η αναγκη να παρω ενα να το σπασω. Αφου παιξω λιγο και με το vocoder του.
Tωρα ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βρει να μου πει αν και θα μιλαμε για ενα θεμα που εχει ληξει απο τα συμφραζομενα κατ εμε.
Ας με βρισει, ας με πει ασχετο και αμπτάλη(με μ δεν ειναι? χαχχα) , σιγα, λες και θα τρεχει τιποτα, αφου θα παραμεινω ενας απο τους πιο σημαντικους πληκτράδες στην ελληνική ιστορια τουλαχιστο στη δικη μου αντίληψη και αυτό μου αρκεί.
Ο φιλος ας αγορασει το microkorg που θελει αμα τον ενδιαφερει το οργανο για τις λειτουργιες του.
Οι επιλογες για να το σπλιταρει ή και να το οδηγήσει απο εξωτερικο controller ειναι συγκεκριμενες, στην τελικη ας διαβασει και αυτος το manual.