live Michael Kiwanuka - 26/6/2025 - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
963
Χθες, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της ταυτόχρονης διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολης που είχε κλείσει τους δρόμους πέριξ του κέντρου, κατάφερα να φτάσω στο Ηρώδειο για το live του Kiwanuka.

Συνοπτικά, το live ήταν επιπέδου Διονυσίου Αρεοπαγίτου με καπέλο να μαζέψει κανα δίευρω και σίγουρα όχι πάντως για το Ηρώδειο. Μακράν το χειρότερο live που έχω δει στον χώρο και νομίζω απ' όσα άκουσα ότι ήταν δεν ήταν μόνο η δική μου αλλά και η γενικότερη αίσθηση.

Η όλη παραγωγή ήταν λες κι έκανε πρόβα στο σαλόνι του, χωρίς όμως να βγάζει κάτι το τόσο άμεσο. Τελείως τρακαρισμένος στην αρχή, δεν έβγαινε καν φωνή. Μετά διορθώθηκε, αλλά το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι η παραγωγή στα άλμπουμς κάνει θαύματα. Το μισό και πλέον σετ μόνος με μια κιθάρα ή ένα πιάνο το οποίο έπαιζε αραιά και που ο ίδιος και ήταν περισσότερο για ντεκόρ, χωρίς πληκτρά στην μπάντα για να ακουστεί σωστά το σετ. Σε πολλά σημεία το live ήταν επιπέδου "ο Μιχαλάκης παίζει τα καινούργια του κομμάτια για να τα ακούσει η θεία του".

Σκηνική παρουσία που έμπλεκε την αφρικανική του καταγωγή με το ισλάμ ή δεν ξέρω κι εγώ τί, τελείως ξέμπαρκη με το american singer/songwriter concept της μουσικής. Ο ίδιος, το αντίθετο του καλού performer.

Και για τέλος το χειρότερο, πιο άνευρο encore που έχω δει στα 35 χρόνια που πηγαίνω σε συναυλίες. Κρίμα την ταλαιπωρία.

Last edited:
Και για τέλος το χειρότερο, πιο άνευρο encore που έχω δει στα 35 χρόνια που πηγαίνω σε συναυλίες. Κρίμα την ταλαιπωρία.
Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι δεν γνώριζα τον καλλιτέχνη (ή ότι έπαιζε στο Ηρώδειο), αλλά απ' ότι άκουσα τα κομματάκια του χωρίς να είναι να πέφτεις στα πατώματα, είναι συμπαθητικά.
Αλλά αυτό που περιγράφεις είναι το μέγιστο ξενέρωμα από μια συναυλία - Το δικό μου reference είναι οι GnR στο Ολυμπιακό Στάδιο... τότε.

Χθες, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της ταυτόχρονης διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολης που είχε κλείσει τους δρόμους πέριξ του κέντρου,
Μη μου το θυμίζεις γιατί και εγώ ήμουν στο αμάξι και έβριζα με τις ώρες.

ΥΓ: Είχε κόσμο;

Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι δεν γνώριζα τον καλλιτέχνη (ή ότι έπαιζε στο Ηρώδειο), αλλά απ' ότι άκουσα τα κομματάκια του χωρίς να είναι να πέφτεις στα πατώματα, είναι συμπαθητικά.
Για μένα πριν από το live ήταν αναφορά για το ό,τι υπάρχει ζωή ακόμη σε αυτό το είδος μουσικής. Mαζί με τους Black Keys ήταν η απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει ποιοτικό και καινοτόμο roots rock.

Επίσης όλη η διαδικασία των παραγωγών του και ο ήχος του στα άλμπουμ με είχαν ψήσει πολύ. Απλά αντίθετα με τους Black Keys πέρυσι που δικαίωσαν τις προσδοκίες μου στο Terra Vibe, ο Kiwanuka έδειξε ότι χωρίς την τόσο στυλιζαρισμένη παραγωγή, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

ΥΓ: Είχε κόσμο
Αν είχε άδειες θέσεις, ήταν ελάχιστες. Επίσης είχε πολύ καλό κόσμο που πραγματικά έδειξε από την αρχή τη διάθεση να ανεβάσει το live. Αλλά δεν μπορούσε να το υποστηρίξει η μπάντα και το προχειροφτιαγμένο σόου.

Σε ότι αφορά τους GnR τότε, ήταν μεγάλο ξενέρωμα αν είχες πληρώσει εισητήριο. Εγώ ήμουν μέσα στους περισσότερους που είχαν μπει τζάμπα αφού είχα πιει καμιά ντουζίνα milco φράουλα (επίσης τζάμπα και ήμουν ούτε 17 χρονών), οπότε εντάξει πέρασα, θα τους κατέτασα μαζί με live όπως των Blur, REM - αγαπημένες μπάντες που νόμιζες ότι έχουν πάθει θερμοπληξία στα live τους στην Αθήνα.

Last edited:
αν είχες πληρώσει εισητήριο
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν 7.000 δρχ τις οποίες ακόμα κλαίω...

ΥΓ- Πάντως θα ξανά πω: Ο Hamasyan την παραπάνω Τετάρτη (9/7) θα παίξει όλο το The Bird of a Thousand Voices. Ένας δίσκος που "ακροβατεί" ανάμεσα σε ethnic, progressive, fusion, jazz ακόμα και σε djent. Όλοι θα φύγουμε χαμογελαστοί από αυτή τη συναυλία 😄

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν 7.000 δρχ τις οποίες ακόμα κλαίω...

ΥΓ- Πάντως θα ξανά πω: Ο Hamasyan την παραπάνω Τετάρτη (9/7) θα παίξει όλο το The Bird of a Thousand Voices. Ένας δίσκος που "ακροβατεί" ανάμεσα σε ethnic, progressive, fusion, jazz ακόμα και σε djent. Όλοι θα φύγουμε χαμογελαστοί από αυτή τη συναυλία 😄
Χμ, ακουσα 10 λεπτά το άλμπουμ, δεν είναι για μένα (πολύ τεχνική για την τεχνική, τύπου Dream Theater). Kαλά να περάσετε όμως όσοι πάτε. Τέτοιοι μουσικοί εξάλλου εγγυώνται ένα επίπεδο και πάνω σαν εμπειρία.

Imo προωθήθηκε αδικαιολόγητα πολύ ο συγκεκριμένος από την αρχή της καριέρας του και σε αντίθεση με το potential των συνθέσεών του. Κάτι μεταξύ του ο νέος Hendrix/Dylan/Marvin Gaye. Για να εμφανιστεί και στο Ηρώδειο υποθέτω ότι ακόμα έχει πίσω του, για κάποιο λόγο, παραγωγή που τον σπρώχνει έντονα.

Άσχετο αλλά Ηρώδειο με 30 βαθμούς στις 10 η ώρα το βράδυ και κάθισμα ωρών πάνω στην καυτή πέτρα (νταξ τα μαξιλαράκια είναι αστεία), δεν πήγαινα ούτε για τον ίδιο τον Χέντριξ.

Trending...

Νέα θέματα

Back