Souperfunk, Wow! και yameth.
Μόνον και μόνον το γεγονός πως το θέμα της καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στο Noiz, συζητείται έντονα θα πρέπει να σας κάνει να σκεφθείτε πως ίσως και να μην έχετε 100% σωστή άποψη επάνω στο θέμα. ¶λλωστε κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος.
Και μια που αρκετοί εδώ μέσα έθεσαν την δική τους άποψη, ας θέσω και εγώ την δική μου:
Πολύ σωστά απαγορεύονται τα θρησκευτικά θέματα εδώ μέσα,
αλλά πότε ένα θέμα είναι θρησκευτικό;
Ουσιαστικά κάθε θέμα έχει τις θρησκευτικές του προεκτάσεις αλλά και τις θρησκευτικές του καταβολές. Πολύ περισσότερο μάλιστα οι τέχνες, οι οποίες στην πρώτη τους μορφή και στιγμή της ύπαρξής τους, είχαν να κάνουν με την θεουργία και την θρησκευτική λατρεία.
Εκτός από τα σουξεδάκια της πλάκας, τα μεγάλα έργα τέχνης δεν είναι τίποτε άλλο από την καλλιτεχνική έκφραση της είτε της επικρατούσας άποψης της εκάστοτε εποχής, είτε της άποψης του καλλιτέχνη για τα θέματα σχετικά με το «Γίγνεσθαι».
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις μια ανασκόπηση
της ιστορικής πορείας της τέχνης
και να μην αναφερθείς στις θρησκευτικές αντιλήψεις της κάθε εποχής …
Απλά, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τέτοια περίπτωση.
Για να μην πολυλογώ,
καθαρά θρησκευτικό θέμα θα ήταν αν π.χ. μπει εδώ μέσα κάποιος και αρχίσει:
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ. :twisted:
Ο «ΚΥΡΙΟΣ» αυτό και ετούτο και εκείνο … :!: :!: :!:
ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…
ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ … κλπ.
Αυτό ναι, αυτό θα ήταν ένα θρησκευτικό θέμα!
Αλλά το θέμα που κλειδώσατε και διαγράψατε, σχετικά με το αν θα επιδοθεί το κτήριο του ναού της Αγίας Σοφίας της Κων/πολης, στην ομάδα των ανθρώπων που ανήκει, αυτό δεν είναι θρησκευτικό θέμα, αλλά ένα παγκόσμιο θέμα ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Και οι καλλιτέχνες, και ιδιαιτέρα οι μουσικοί, ήσαν ανέκαθεν πολύ ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν το παλικάρι (δεν θυμάμαι ποιος ήταν) έθεσε το συγκεκριμένο θέμα εδώ. Και σωστά έκανε.
Δηλαδή αν κάποιοι καλλιτέχνες ξεσηκωνόταν και έδιναν συναυλίες για το θέμα αυτό (τώρα κοιμόνται όρθιοι, τέςπα :lol: ) εσείς θα απαγορεύατε την συζήτηση αυτής της «κίνησης» μέσα στο Noiz ως θρησκευτικό θέμα;
Δηλαδή αν κάποιοι εδώ θέλουν να συζητήσουν τις μουσικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ πχ των Ορφικών και των Χριστιανικών ύμνων, θα το κλειδώνατε ως θρησκευτικό;
Ομοίως υπάρχει διαφορά μεταξύ Πολιτικού, Πολιτειακού και κοινωνικού θέματος.
(Δεν νομίζω να χρειάζεται να γράψω και παράδειγμα … ; :lol: )
Νομίζω πως θα ήταν θετικό να υπάρχει και μια κατηγορία θεμάτων με τίτλο πχ
«Η σχέση της Μουσικής με οτιδήποτε … άλλο», και όοοολα θα σιάξουν.
Φιλικά.
Μόνον και μόνον το γεγονός πως το θέμα της καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στο Noiz, συζητείται έντονα θα πρέπει να σας κάνει να σκεφθείτε πως ίσως και να μην έχετε 100% σωστή άποψη επάνω στο θέμα. ¶λλωστε κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος.
Και μια που αρκετοί εδώ μέσα έθεσαν την δική τους άποψη, ας θέσω και εγώ την δική μου:
Πολύ σωστά απαγορεύονται τα θρησκευτικά θέματα εδώ μέσα,
αλλά πότε ένα θέμα είναι θρησκευτικό;
Ουσιαστικά κάθε θέμα έχει τις θρησκευτικές του προεκτάσεις αλλά και τις θρησκευτικές του καταβολές. Πολύ περισσότερο μάλιστα οι τέχνες, οι οποίες στην πρώτη τους μορφή και στιγμή της ύπαρξής τους, είχαν να κάνουν με την θεουργία και την θρησκευτική λατρεία.
Εκτός από τα σουξεδάκια της πλάκας, τα μεγάλα έργα τέχνης δεν είναι τίποτε άλλο από την καλλιτεχνική έκφραση της είτε της επικρατούσας άποψης της εκάστοτε εποχής, είτε της άποψης του καλλιτέχνη για τα θέματα σχετικά με το «Γίγνεσθαι».
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις μια ανασκόπηση
της ιστορικής πορείας της τέχνης
και να μην αναφερθείς στις θρησκευτικές αντιλήψεις της κάθε εποχής …
Απλά, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τέτοια περίπτωση.
Για να μην πολυλογώ,
καθαρά θρησκευτικό θέμα θα ήταν αν π.χ. μπει εδώ μέσα κάποιος και αρχίσει:
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ. :twisted:
Ο «ΚΥΡΙΟΣ» αυτό και ετούτο και εκείνο … :!: :!: :!:
ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…
ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ … κλπ.
Αυτό ναι, αυτό θα ήταν ένα θρησκευτικό θέμα!
Αλλά το θέμα που κλειδώσατε και διαγράψατε, σχετικά με το αν θα επιδοθεί το κτήριο του ναού της Αγίας Σοφίας της Κων/πολης, στην ομάδα των ανθρώπων που ανήκει, αυτό δεν είναι θρησκευτικό θέμα, αλλά ένα παγκόσμιο θέμα ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Και οι καλλιτέχνες, και ιδιαιτέρα οι μουσικοί, ήσαν ανέκαθεν πολύ ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν το παλικάρι (δεν θυμάμαι ποιος ήταν) έθεσε το συγκεκριμένο θέμα εδώ. Και σωστά έκανε.
Δηλαδή αν κάποιοι καλλιτέχνες ξεσηκωνόταν και έδιναν συναυλίες για το θέμα αυτό (τώρα κοιμόνται όρθιοι, τέςπα :lol: ) εσείς θα απαγορεύατε την συζήτηση αυτής της «κίνησης» μέσα στο Noiz ως θρησκευτικό θέμα;
Δηλαδή αν κάποιοι εδώ θέλουν να συζητήσουν τις μουσικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ πχ των Ορφικών και των Χριστιανικών ύμνων, θα το κλειδώνατε ως θρησκευτικό;
Ομοίως υπάρχει διαφορά μεταξύ Πολιτικού, Πολιτειακού και κοινωνικού θέματος.
(Δεν νομίζω να χρειάζεται να γράψω και παράδειγμα … ; :lol: )
Νομίζω πως θα ήταν θετικό να υπάρχει και μια κατηγορία θεμάτων με τίτλο πχ
«Η σχέση της Μουσικής με οτιδήποτε … άλλο», και όοοολα θα σιάξουν.
Φιλικά.