Μια κιθάρα V-shape βολεύει καθιστά;

SteveCrossG

Νέο μέλος
Πόντοι
1
hello..  σκεφτομουνα να αγορασω μια V σχηματος κιθαρα και θελω να ρωτησω.. επειδη συνηθως παιζω καθιστος θα με βολεψει? η θα σπασω την πλατη μ προσπαθωντας να παιξω? :D εχω παιξει με v αλλα για 5 λεπτα οποιος απο σας εχει v  να μ πει αν τον βολευει καθιστος...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κακό σπυρί στο κώλο είναι οι V. Μόνο ανάμεσα στα πόδια σου μπορείς να τη στηρίξεις και θα υπάρχει και μια απόσταση σώματος- κιθάρας (δηλαδή η κιθάρα δεν θα ακουμπά στη κοιλιά σου) επίσης το μπράτσο θα είναι αρκετά πάνω και το αριστερο σου χέρι θα κουράζεται αρκετά. Αν θες και καλά ακραίο σχήμα, σου συνιστώ Explorer, είναι πολύ βολικές.

είναι κυρίος θέμα συνήθειας ,την βάζεις ανάμεσα στα πόδια και όλα καλά,

πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να μην σε βολεύει

εμένα πάντως η πρώτη μου κιθάρα ήταν μια jackson flying V και δεν είχα ποτέ παράπονο

xrusopsaro είπε:
είναι κυρίος θέμα συνήθειας ,την βάζεις ανάμεσα στα πόδια και όλα καλά,

πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να μην σε βολεύει

εμένα πάντως η πρώτη μου κιθάρα ήταν μια jackson flying V και δεν είχα ποτέ παράπονο
+ 1000, αμα την συνιθησεις δεν την αλλαζεις με τιποτα, παιζεις και στα κατω ταστα πολυ ανετα. βαζεις και τη ζωνουλα να μην κρατασ ολο το βαρος με τα μπουτια σου ;D

βασικα παντα την κιθαρα αναμεσα στα ποδια την εχω και παιζω, στρατ η V

Πρέπει να τη στηρίξεις με το V πάνω στο δεξί πόδι σου ώστε να είναι όρθια η ταστιέρα(όπως στις κλασσικές όταν παίζεις με υποπόδιο). Έτσι βολεύει. Έχω κι εγώ δυο V και με βολεύουν μια χαρά, ειδικά για σόλο. Αν σου αρέσει το σχήμα, τότε με λίγο practice θα τη συνηθίσεις!

thanks αυτο ηθελα ν ακουσω...  ;D απλα οπως καθεται η v μου φαινεται πιο ευκολο να παιξω γρηγορα

Γιατι να μη παιζεις ορθιος?

Γυμναζεται και η μεση... ;D ;D ;D

Εγω με καμια κιθαρα δε παιζω καθιστος...

Sottos είπε:
Πρέπει να τη στηρίξεις με το V πάνω στο δεξί πόδι σου ώστε να είναι όρθια η ταστιέρα(όπως στις κλασσικές όταν παίζεις με υποπόδιο). Έτσι βολεύει. Έχω κι εγώ δυο V και με βολεύουν μια χαρά, ειδικά για σόλο. Αν σου αρέσει το σχήμα, τότε με λίγο practice θα τη συνηθίσεις!
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Για κάποιο λόγο αν και είναι άβολες όσο αφορά την τοποθέτηση είναι πολύ βολικές στο αριστερό χέρι(τουλάχιστον στο δικό μου χέρι). Stretch και περίεργα πιασήματα βγαίνουν ευκολότερα!!!  ;D

janick είπε:
Για κάποιο λόγο αν και είναι άβολες όσο αφορά την τοποθέτηση είναι πολύ βολικές στο αριστερό χέρι(τουλάχιστον στο δικό μου χέρι). Stretch και περίεργα πιασήματα βγαίνουν ευκολότερα!!!  ;D
και στο δικο μου ετσι ειναι φιλε janick.και μαλιστα εχω κατσει και εσω σκεφτει και το λογο.ειναι λογω της θεσης της κιθαρας που ο λαιμος της "σηκωνεται" αναγκαστικα και ετσι ειναι πιο ξεκουραστο το χερι.ειδικα στα ψηλα τα στα που απλως κατεβαινει και δεν χρειαζεται να "πηδαει" το αριστερο σου ποδι για να τα φτασει.το μονο προβλημα ειναι με αυτες που εχουν στο κατω ποδι το βυσμα και χρειαζεται βυσμα με γωνια καρφι...

alderbody είπε:

resize.php

φίλε μου οπως και να' χει, μια V κιθάρα είναι σαφώς πιο άβολη όσο αφορά τον τρόπο που παίζεις καθιστός...

ειδικά στα πρώτα τάστα, όταν θέλεις να παίξεις κάτι ρυθμικό, θα καταλάβεις τι εννοώ...

όσον αφορά το να παίζεις όρθιος και σε live, προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερο σχήμα stage κιθάρας...!

για μένα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) δοκίμασε τη αν σε βολεύει πρώτα πριν την πάρεις

(προσωπικά εγώ κατέχω μία V και είναι η αγαπημένη μου στα live και τις προβες αλλα στο σπίτι έχω μία strat για μελέτη...)

ελπίζω να μη σε μπέρδεψα!

odis13 είπε:
μια απο τα ιδια - ελεος

telecaster specs πανω σε σχημα V ρε γαμωτο  ? ελεοςελεοςελεοςελεοςελεοςελεοςελεοςελεοςελεος

μακρια μακρια

πιο ωραια ειναι αυτη
weird+guitar.jpg

παντως ειναι καθαρα θεμα συνηθεια το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σχημα κιθαρας...................

alderbody είπε:
Περί ορέξεως... Κι ο Zakk Wylde έχει μια graveyard καθώς και τη ZV(ταυράκι συν V). Kατά τ' άλλα το V σχήμα αφορά κυρίως το σώμα ενώ το headstock έχει πλέον διάφορα pointy σχήματα πέραν του κλασσικού βέλους της gibson.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
40
Εμφανίσεις
7K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back