Μετατροπή κιθάρας (από τρέμολο σε κανονική γέφυρα)

giwrgos_sd

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα,έχω την whasburn wi66v η οποία έχει τρέμολο και θέλω να μάθω αν μπορώ να το αντικαταστήσω με κανονική γέφυρα και η κιθάρα να είναι οπως η wi66.Αν όντως γίνεται προτείνετε μου και κάποιον καλό μάστορα ικανό να κάνει αυτη τη δουλειά

αν η κιθαρα σου ειναι αυτη

washburn-idol-series-wi66v-electric.jpg

δεν υπαρχει ευκολοτερο πραγμα,απλα πρεπει να μπλοκαρεις το τρεμολο

υπαρχουν πολλοι τροποι

γενικα κανε google για how to block a strat tremolo

γενικα πρεπει το αποτελεσμα να ειναι καπως ετσι

56523d1282235996t-anyone-ever-un-block-clapton-strat-block2-jpg

εγω προσωπικα χρησιμοποιω αντι για ξυλο ενα μικρο λουκετο απο μπρασο για περισσοτερο sustain... :)

ναι αυτη είναι η κιθάρα μου,έχω βάλει ήδη όλα τα ελατήρια πίσω και είμαι κομπλέ,πιο πολύ για το θέμα εμφάνισης το θέλω αλλά και για το ότι η γέφυρα η κανονική με βολεύει πιο πολύ παικτικά σε σχεση με το τρέμολο

Εγώ που το έχω κάνει, σου λέω ότι είναι αρκετός μπελάς και δεν αξίζει. Βάλε το μπλόκο που λέει ο SF (βασικά καλή ιδέα το λουκετάκι)

εννοώ να μην έχει το τρέμολο να είναι bridge-tailstop αν δε κάνω λάθος την ορολογία,το αντίστοιχο μοντέλο wi66 πχ είναι έτσι

washburn_wi66pro_fts.jpg

Αν θες και tuneomatic, πέρα από τα λεφτά θα έχεις και άσχημο αποτέλεσμα. Ένα μπάλωμα μές τη μέση του flame / quilt. Ξέχνα το.

Έχε υπ'όψιν σου ότι οι tune-o-matic χρειάζονται και μεγαλύτερη γωνία μεταξύ μπράτσου και σώματος απ'ότι το τρέμολο. Εκτός και αν ο μάστορας που θα σου κάνει τη δουλειά σκάψει το σώμα ώστε η γέφυρα να κατέβει στο ύψος που είναι τώρα το τρέμολο. Εν κατακλείδι δεν αξίζει η διαδικασία. Πούλησέ τη και πάρε μία κιθάρα όπως τη θες.

Superfunk είπε:
τοτε η μετατροπη θα κοστισει περισσοτερο απο την κιθαρα.
+1 πουλησε την αν δεν σε ικανοποιεί πια...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,κατάλαβα η κιθάρα θα παραμείνει όπως είναι.Για καβάτζα την έχω ουτως η άλλως γιατί είναι η πρώτη μου (γιαυτο δεν τη πουλάω) απλά έλεγα μήπως μπορούσα να την φέρω λίγο στα μέτρα μου

Καλησπέρα,να ρωτήσω κάτι. Εγώ δεν το έκανα όπως στα 2 βιντεάκια. Απλά χαλάρωσα τις χορδές, ξεβίδωσα το καπάκι από πίσω και έσφιξα τις 2 βίδες που κρατάνε το μαραφέτι με τα ελατήρια. Είναι ΟΚ αυτό η θα πάθει καμιά ζημιά η κιθάρα μακροπρόθεσμα?Πάντως τώρα φαίνεται μια χαρά. Ίσως είναι λίγο χαζη η ερώτηση αλλά με τα τεχνικά δεν τα πηγαίνω κ ιδιαίτερα καλά. :-) . H κιθάρα είναι American Fender deluxe strat.

lucky luke είπε:
  Καλησπέρα,να ρωτήσω κάτι. Εγώ δεν το έκανα όπως στα 2 βιντεάκια. Απλά χαλάρωσα τις χορδές, ξεβίδωσα το καπάκι από πίσω και έσφιξα τις 2 βίδες που κρατάνε το μαραφέτι με τα ελατήρια. Είναι ΟΚ αυτό η θα πάθει καμιά ζημιά η κιθάρα μακροπρόθεσμα?Πάντως τώρα φαίνεται μια χαρά. Ίσως είναι λίγο χαζη η ερώτηση αλλά με τα τεχνικά δεν τα πηγαίνω κ ιδιαίτερα καλά. :-) . H κιθάρα είναι American Fender deluxe strat.
Δηλαδή τώρα η το τρέμολο σου πατάει εντελώς στο σώμα της κιθάρας σωστά?

Η κιθάρα δεν παθαίνει τίποτα επίσης μπορείς να βάλεις και 1-2 ελατήρια ακόμα και να είναι η γέφυρα ακόμα πιο τσίτα. Το θέμα είναι ότι αυτές η γέφύρες είναι σχεδιασμένες να έχουν μία μικρή γωνία και μία μικρή απόσταση από το σώμα. Αν κάνεις αυτό που προτείνετε με το κομμάτι ξύλου και η γέφυρα σου λειτουργεί σαν σταθερή και είναι και στη φυσική της θέση.

Στο θέμα του φίλου τώρα και γω σκεφτόμουν να κάνω ακριβώς το ίδιο και για τον ίδιο λόγο επειδή επρόκειτο για την πρώτη μου κιθάρα και δεν ήθελα να τη δώσω. Αλλά κατέληξα στην λύση με το ξύλο που προτάθηκε και είναι μια χαρά.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back