Μετατροπη combo σε καμπινα και κεφαλη

chris4puzzle

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα

εχω εναν ενισχυτη combo και θελω να τον "σπασω" σε κεφαλη και καμπινα ξεχωριστα.

εχω δει καποια site που πουλανε κουτια αναλογα για καμπινα και κεφαλι απλα δεν ξερω πιο θεωρειται καλο, αξιολογο κλπ κλπ για αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας.

Επισης θα ηθελα να με βοηθησετε στις διαστασεις γιατι απο οσο το εχω ψαξει για κατι custom headshells πρεπει να υπολογισω ετσι ωστε να χωραει το chassis.

Και τελος αμα τα παραγγειλω και τα παραλαβω ολα θα μπορω να τα φτιαξω μονος μου;

Κυριως με δυσκολευει ο ενισχυτης γιατι δεν ξερω πως να βγαλω και να βαλς στο καινουργιο κουτι το chassis.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

οτι αλλη απορια μπορει να εχω θα βγει στην συζητηση :)

πες μας σε παρακαλώ για πιο λόγο θέλεις να κάνεις αυτη την μετατροπή,τι εξυπηρετεί? ???

1. φορητότητα

2. συνδυασμούς με άλλο ενισχυτή/καμπίνα

φίλε θα χρειαστεί δουλειά και (πιθανότατα) "πατέντες" για να γίνει αυτό, έχεις εμπειρία με κατασκευές; πιάνει το χέρι σου;

αν σκεφτεσαι να σε θαψουν με τον ενισχυτη αυτον καντο . Γιατι εχω δει πολλους bassman και twin που καποιοι ειχαν τις δικες σου ιδεες και τελικα πουλανε τα κεφαλια frankestain για 300 ευρω με το ζορι ενω καναν πολλαπλασια λεφτα σαν combo

Ο gdevelek με καλυψε γιατι θελω να το κανω  :P

ο ενισχυτης αυτος ειναι αρκετα παλιος και επειδη εχει καποιο ονομα δεν πιστευω ποτε να τον πουλησω. αλλωστε το παλιο κουτι θα το κρατησω και αμα τιθεται θεμα λεφτων στην χειροτερη το ξαναβαζω πισω.

φίλε θα χρειαστεί δουλειά και (πιθανότατα) "πατέντες" για να γίνει αυτό, έχεις εμπειρία με κατασκευές; πιάνει το χέρι σου;
γενικα πιανει το χερι μου απλα δεν σκεφτομουνα να φτιαξω εγω κατι αλλα να το παραγγειλω με απο καποιο σαιτ που φτιαχνουν τετοια. απλα δεν ξερω ποιο να επιλεξω.

π.χ. www.tube-town.net

το θεμα ειναι οτι οταν μου τα φερουνε δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να αλλαξω θεση στο chassis και αυτο ρωταω αν μπορω να το κανω μονος μου.

Τα παντα στον ενισχυτη ειναι πανω σε αυτο το chassis. Οποτε λογικα, αν παρεις "κουτι" που να χωραει το σασι σου ειναι απλα θεμα βαλε-βγαλε, απλη διαδικασια.

Σιγουρα ομως καντο οπως ειπες, σε χωριστο κουτι, ωστε αν θελει να μπορεις να τον επαναφερεις σε combo ανα πασα στιγμη.

Τωρα περι ποιοτητας, δε νομιζω να τιθεται και κανα τρομερο θεμα, ενα ξυλινο κουτι ειναι...βρες ενα στις διαστασεις και χρωμα που θες και ετοιμος.

odis13 είπε:
Οποτε λογικα, αν παρεις "κουτι" που να χωραει το σασι σου ειναι απλα θεμα βαλε-βγαλε, απλη διαδικασια.
Επειδη δεν το εχω κανει ποτε φοβαμαι μην κανω αυτην την απλη διαδικασια σε μεγαλη λαλακια και καταστρεψω τιποτα  :P το σασι ειναι βιδωμενο πανω στο κουτι και που;

σορυ αν ειναι ηλιθια ερωτηση αλλα ειναι απτα πραγματα που δεν εχω ψαξει ποτε  :P

και τελος για την καμπινα τι ξυλο να βαλω;

chris4puzzle είπε:
και τελος για την καμπινα τι ξυλο να βαλω;
Αν σου αρεσει το μεγαφωνο που εχεις γιατι δεν παιρνεις μια απλη καμπινα ετοιμη και απλα να αντικαταστησεις το υπαρχων μεγαφωνο με το δικο σου; θα γλιτωσεις κοπο αρκετο πιστευω και θα κανεις και τις δοκιμες σου σχετικα με τον ηχο...προσωπικα στη θεση σου θα επαιρνα μια 2χ12 αν και παιζει να ειναι αχρηστη για την υπαρχουσα αναγκη απλα το εχω αχτι!  ;D

Εχω τα ηχεια του κομπο οποτε θα κρατησω αυτα και η καμπινα θα ειναι και 2Χ12'  :P

απλα σε καποια σαιτ που εψαξα σου εχει και διαφορους τυπους ξυλων απτα οποια φτιαχνονται οι καμπινες και δεν ξερω τι χρησιμοποιειται συνηθως.

ναι βασικα τωρα καταλαβα τι μου ειπες  :P

[το πολυ διαβασμα καταστρεφει]

θα βγει πιο ακριβα η καμπινα με το μεγαφωνο πιστευω οποτε με συμφερει να παρω μονο το κουτι αφου εχω το ηχειο και ουτως η αλλως θα παρω και το κουτι για τον ενισχυτη :)

και επισης θα την παρω και σε τρελο χρωμα

αν δεν ποζεριασουμε και λιγο δεν λεει ολη αυτη η φασαρια  ;D ;D

Το ξύλο του κουτιού που θα φιλοξενεί το κεφάλι δεν παίζει κανένα ρόλο. Το ξύλο της καμπίνας παίζει ρόλο. Η καλύτερη επιλογή θεωρείται το "ζωντανό" ξύλο αλλά μια τέτοια κατασκευή θα είναι πανάκριβη. Συνήθως οι καμπίνες κατασκευάζονται από διάφορους τύπους ποιοτικού mdf ή ακόμα καλύτερα από plywood με τα καλύτερα να είναι από spruce, birch, maple σε τύπου marine. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το σασί "κρέμεται" από 4 βίδες στο πάνω μέρος του ενισχυτή. Δυστυχώς όμως θα είναι μάλλον δύσκολο να βρείς κάτι που να ταιριάζει στον ενισχυτή αφού δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

theoctapus είπε:
Δυστυχώς όμως θα είναι μάλλον δύσκολο να βρείς κάτι που να ταιριάζει στον ενισχυτή αφού δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Απο οτι εχω δει μπορεις να κανεις παραγγελια σε κουτι κεφαλης αναλογα με τις διαστασεις του σασιου.

Για το ξυλο της κεφαλης ξερω οτι δεν παιζει ρολο. Οσον αφορα στις καμπινες ευχαριστω πολυ! Θα το ψαξω και περαιτερω εδω http://www.tt-cabs.com/tt_tech/holzauswahl.html

γιατί δεν κρατάς το κόμπο ως καμπίνα, αφαιρώντας δηλαδή απλά τον ενισχυτή;

Το κακό με την καμπίνα από το κουτί του combo είναι οτι δημιουργείται ένα άνοιγμα εκεί που ήταν το σασί και έτσι θα επηρεάζονται αρνητικά οι χαμηλές συχνότητες (λέμε τώρα) Βέβαια μπορεί απλά να το καλύψει με καμιά πατέντα (με ένα σεμεδάκι βρε αδερφέ  :))

αν η καμπίνα είναι ανοικτή από πίσω, η διαφορά στον ήχο πιθανότατα θα είναι ανεπαίσθητη

σε κάθε περίπτωση και κλειστή να είναι θα προτιμούσα να την κλείσω με κατάλληλο κομμάτι ξύλο παρά να ξεκινήσω από τη μηδέν με νέα καμπίνα

gdevelek είπε:
θα προτιμούσα να την κλείσω με κατάλληλο κομμάτι ξύλο παρά να ξεκινήσω από τη μηδέν με νέα καμπίνα
γιατι;

chris4puzzle είπε:
γιατι;
Eπειδή δεν φυτρώνουν στα δέντρα :) Τι ενισχυτή έχεις?

Ζήτα και τιμές απο ξυλουργούς πρίν καταλήξεις σε κάτι έτοιμο απο έξω.

Εγώ θα έκλεινα και το κενό και το άνοιγμα πίσω να σφίξουν τα μπάσα.

chris4puzzle είπε:
γιατι;
Αφού θα έχεις διαθέσιμη μια "καμπίνα", το κουτί του combo δηλαδή, γιατί να χαλάς κι άλλα χρήματα για να αγοράσεις καμπίνα. Το μόνο θέμα είναι αν αποφασίσεις να κρατήσεις για καμπίνα το κουτί και αν αποφασίσεις να φράξεις τα ανοίγματα, ότι πατέντα επιλέξεις να μην είναι κάτι επεμβατικό, να βιδώσεις π.χ. τα ξύλα στα ανοίγματα, δεδομένου ότι θες να κρατήσεις ανέπαφο το κουτί.

bihlas87 είπε:
Eπειδή δεν φυτρώνουν στα δέντρα :)
Δεν φυτρωνουν στα δεντρα αλλα δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο να βρεις μια.  :)

μα, για να αποφύγω έξοδα, κόπο, την πιθανότητα γκάφας στην κατασκευή, και για να αξιοποιήσω μια επαγγελματικά φτιαγμένη καμπίνα...

...που ΚΑΙ θα την πουλούσα πιο εύκολα στο μέλλον, ως επώνυμο κομμάτι

νέα καμπίνα θα έφτιαχνα μόνο αν ήθελα να πάω από ανοικτή σε κλειστή(και τελευταία έχω καταλήξει πως προτιμώ τις κλειστές)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back