γ$#%ω το κερατο μου...δε ξερω ρε παιδια μαλλον ειναι θέμα ορολογίας! δε μπορω να καταλάβω ΤΊ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτο που προκαλει ζημια στα φαλτσοκοψιματα απο τα mesh heads, που δεν τον προκαλουν τα κανονικα drum heads. Έχει γίνει σε κάποιον κατανοητό επακριβώς?chembeast είπε:
Όχι ακριβώς... τα mesh heads είναι ουσιαστικά ψιλές σίτες, τα λεπτά συρματάκια που τα αποτελούν κάνουν χαρακιές στα φαλτσοκοψίματα κατά τον ίδιο τρόπο που αν πιέσεις μια ρακέτα του τένις στο μέτωπό σου θα αποκτήσεις οριζόντιες και κάθετες γραμμές (ή κατά τον ίδιο τρόπο που η μπριζόλα αποκτά τις γραμμώσεις στην ψησταριά ή το τοστ στην τοστιέρα... ;D )beeros05 είπε:Το μόνο που μπορω να καταλάβω και αν το καταλαβα σωστα είναι ότι το mesh head ''τρίβει'' τα φαλτσοκοψίματα σα γυαλόχαρτο...είμαι σωστός?
προτείνεις καμια πατεντα - κατασκευη στεφανιού με κάποιον τρόπο?Babtua είπε:Και σκέφτομαι τώρα εγώ: εφόσον δε μας ενδιαφέρει ο ήχος της σίτας (αφού δουλεύει με trigger), ποιο το πρόβλημα να βάλει κάποιος ένα στεφάνι από χαρτόνι στη διάμετρο της φαλτσογωνίας ώστε να μη χαράσσεται; Ή κάτι παρόμοιο (πλαστικό, λάστιχο κλπ)...
Θα σου πρότεινα κανένα ride και crash της smarttrigger η surge ths alesis(έτσι για την αίσθηση...beeros05 είπε:με αφορή το home studio που θα φτιάξω θα ήθελα την αποψη σας για το δικό μου acoustic to e-drum set.
Drumkit: Tama Superstar Custom Double Bass Kit (10x8 tom, 12x9 tom, 13x10 tom, 14x11 tom, 16x16 floor tom 14x5.5 snare drum 22x18 bass drums x2)
Triggers: ddrum Pro Trigger Kick (x2), ddrum Pro Trigger Tom (x5), ddrum Pro Trigger Snare
Mesh Heads: drum-tec design series
Cymbals: Hi-Hat Roland VH-11, Ride Roland CY-15R, Crashes Hart Dynamics E-Cymbal Bronze 12'' (with choke), China Hart Dynamics E-Cymbal Bronze 14''
(το Hi-Hat και το Ride τα έχω ήδη)
Module: Alesis Trigger IO (x2) στο ένα module τα τύμπανα και στο άλλο τα πιατίνια
Υπάρχουν λυσεις - ''πατεντες'' για αυτο το θεμα δες την προηγουμενη σελιδα του threadNordic είπε:Γενικά όμως να ξέρεις οι σητες κανουν ζημια στο ξύλο στα bearing edges(φαλτσοκοψίματα), οπότε μετα δεν θα κουρδίζονται με τίποτα και
τα τυμπανα θα είναι κουβάς..
Δηλαδή μου λες ότι με το Alesis io η συνδεση USB απο μόνη της λειτουργει όπως και το midi και με ''zero'' latency. Σε ρωταω γιατι αν ειναι να έχω latency καλα κρασιά τοτε...Το USB bandwidth σε τί επηρρεάζει?Babtua είπε:Δε χρειάζεσαι MIDI in για κανένα από τα δύο ALESIS. Το USB που βγάζουν λέει ότι είναι το κυρίως interface τους, άρα χρειάζεσαι 2 θύρες USB στο PC σου. Ή μπορείς να συνδέσεις το ένα με MIDI και το άλλο με USB, για να έχεις περισσότερο USB bandwidth και λιγότερο latency.
ειμαι και εγω εντελως αρχαριος και ψαχνομαι για το τι τελικα θα αγοράσω, αλλα το addictive drums τουλαχιστον υπαρχει σπασμενο και ευκολα το βρισκεις και μαλλον υπαρχουν και τα υπολοιπα.hampis είπε:Μα και εγω download version τα εκανα αλλα τα εσκασα πριν ;D
το addictive drums εχει παντως trial αλλα χωρις toms