- Πόντοι
- 638
Φίλε μου, αυτό που δεν είναι λογικό είναι να υποθέτεις ότι έχουν "τα ίδια specs". Αυτό προσπάθησα να γράψω στο post μου. Οι κιθάρες δεν είναι τοστιέρες, να είναι όλες ίδιες από τη γραμμή παραγωγής.Mesimeriaris είπε:Ναι αλλα 2 ιδια οργανα,με τα ιδια specs που το ενα ειναι του 2007 και το αλλο 1995,δεν ειναι λογικο να εχουν την ιδια τιμη.

Μόνο που οι περισσότεροι δεν το κάνουν και, εν πάσει περιπτώσει, κανείς δεν θα σου δώσει και τρίτο όργανο για αλλαγή. Το να "δοκιμάσεις" έτσι 10 Strat για να βρεις την Μοναδική και Τέλεια είναι αδύνατον (ενώ είναι δυνατόν στο μαγαζί, δοκιμάζοντας διάφορα "ίδια" όργανα, ενώ μπορεί όντως να σου "κάτσει" και στο μεταχειρισμένο).Δεν μπορω να καταλαβω προς τι η αποφυγη απο πολλους της χρησης του δικαιωματος επιστροφης.Τους ενημερωνεις και σε 5-10 μερες ερχονται και περνουν το οργανο απο την πορτα σου.Αρα αυτοματα το προβλημα του "οτι να ναι" αρεται.
Δεν με κατάλαβες. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο κατανοητός.Καλα κανεις και αδιαφορεις στην περιπτωση που και εσυ δεν την εφτιαξες με 600.
Εγώ μπορεί να την έφτιαξα και με 400 γιατί είμαι πολύ μάγκας, έχω τρελές άκρες με προμηθευτές και έτυχε να βρω και κάποια καλά κομμάτια τζάμπα. Παράλληλα, μπορεί να επένδυσα πολλές δεκάδες ώρες προσωπικής δουλειάς (τις οποίες τιμολογώ όσο θέλω), για να συναρμολογήσω και να σετάρω ένα όργανο που εγώ θεωρώ ότι στέκεται ισάξια δίπλα σε επώνυμα που κοστίζουν 1600-200 ευρώ.
Στην παραπάνω υπόθεση εργασίας, εσύ ως υποψήφιος αγοραστής, καλείσαι να κρίνεις τους ισχυρισμούς μου, δοκιμάζοντας το όργανο, και να τους αποδεχτείς ή να τους απορρίψεις. Ακολούθως θα πρέπει να δεχτείς ή όχι την τιμή που θα σου προτείνω (και η οποία, σ'αυτή την περίπτωση, ας πούμε ότι είναι 850 ευρώ, λόγω του ότι δεν είναι επώνυμη και άρα έχει περιορισμένη μεταπωλητική αξία για σένα).
Αλλά πρόσεξε, το λάθος που κάνεις είναι ότι κρίνεις με οικονομοτεχνικά κριτήρια ενώ εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει να κρίνεις με καθαρά μουσικά: αξίζει το όργανο τόσα? Γιατί μπορεί να δεχτείς ότι, όντως, τα αξίζει, αλλά εσύ δεν έχεις ή δεν θέλεις να τα δώσεις. Πράγμα που δεν διαφέρει από την περίπτωση ενός πολύ ακριβού επώνυμου οργάνου, το οποίο πολλοί θα θέλαμε να αποκτήσουμε, αλλά δεν μας βγαίνουν τα κουκιά. Οπότε το ξεχνάμε και πάμε γι'άλλα.
Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Σημασία έχει τι ισχύει, και για ποιον. Μπορεί, αντίστοιχα, ένα όργανο που για μένα δεν λέει πολλά και να ψάχνω να το ξεφορτωθώ, για κάποιον άλλο να είναι το holy grail.Συμφωνω,εφ οσων υπαρχει και ενα οριο.Καποιες φορες τυγχανει ενα οργανο που εχεις "να πεταει" και να σου αρεσει τοσο,που να λες πως ουτε για τα τριπλα λεφτα απο αυτα που το αγορασες το πουλας.Αν βεβαια αυτο το εκφρασω σε μια αγγελια θα με παρουν με τις λεμονοκουπες.
Φίλε μου, δεν ξέρω τι εννοούσε ακριβώς ο άνθρωπος, αλλά σαν φράση είναι σωστή. Εσύ το σύγκρινες με ένα από το dv? Δεν λέω ότι είχε δίκιο (μπορεί και να παραήταν ενθουσιώδης) αλλά, ΑΝ είχε δίκιο?Η μεγαλητερη παπατζα που μου ειχε πει καποιος,οταν του προτεινα να χαμηλωσει την τιμη για να αγορασω ενα μπασσο που πουλαγε,γιατι το οργανο ηταν 5ετιας και το εδινε ακριβοτερα απο το dv247 ηταν οτι το μπασσο επαιζε καλα και μετα λεει το παροιμιωδες:
"Θελω να σκεφτεσαι σαν μουσικος,μην σκεφτεσαι σαν εμπορος".