METALLICA στο ΟΑΚΑ 9/5/26

Όπως το βλέπω εγώ οι Metallica και οι Iron Maiden είναι δυο συμπαθητικά συγκροτήματα με μερικά, όχι πολλά, καλά κομμάτια η κάθε μια που για λόγους που δεν κατάλαβα ποτέ έχουν τεράστιο και φανατικό κοινό. Οι περισσότεροι ξέρουν περισσότερα; Μπορεί, μόνο με είσοδο ελεύθερη θα πήγαινα να τους δω, στους Maiden μπορεί και πάλι να μην πήγαινα

Όπως το βλέπω εγώ οι Metallica και οι Iron Maiden είναι δυο συμπαθητικά συγκροτήματα με μερικά, όχι πολλά, καλά κομμάτια η κάθε μια που για λόγους που δεν κατάλαβα ποτέ έχουν τεράστιο και φανατικό κοινό.

Ο λόγος που δεν κατάλαβες ποτέ είναι ότι δεν είναι δύο συμπαθητικά συγκροτήματα. Είναι δύο ιστορικά μεγαθήρια του ευρύτερου ροκ ιδιώματος που έχουν γράψει αριστουργηματικά κομμάτια τα οποία ξέφυγαν από τα στενά όρια του είδους "μέταλ" και βρέθηκαν να ακούγονται παντού και από ακροατές όλου του φάσματος. Το impact και των δύο τους δε στις επόμενες γενιές μουσικών του είδους και όχι μόνο, είναι απλά ανυπολόγιστο. Το ότι δε σου αρέσουν ιδιαιτέρως εσένα είναι προφανώς σεβαστό αλλά άλλο θέμα.

Θέλω να πω κι εγώ δε βρίσκω τίποτα ιδιαίτερο στους Ρόλινγκ Στόουνς αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι δεν είναι απλά συμπαθητικοί.

Για αυτο ακριβως λεω οτι δεν εχει νοημα πλεον να ασχολειται κανεις με την υποθεση εν ετη 2025. Δεν ειναι Μοτσαρτ ουτε οι Metallica ουτε οι Maiden, ειναι προιοντα της εποχης τους, και κατι παραπανω, δεν επιασαν απλα τον παλμο των 80ies αλλα τον καθορισαν.

Και τωρα, δεκαετιες μετα, ειναι λογικο να λεγεται για αυτους οτι ειναι συμπαθητικα γκρουπακια. Ακριβως γιατι δεν ειναι Μοτσαρτ, λαικη μουσικη επαιζαν και σε αυτα τα πλαισια θριαμβευσαν, δεν ειναι σαν το υπερηχητικο κονκορντ που εμεινε στην ιστορια της μηχανικης, ειναι ξερω γω σαν τον καρχαρια της Kawasaki :ROFLMAO: και καποιος σημερινος γκαζακιας ξερω γω με τιποτα σημερινα τρελα της kawasaki με τα 200 αλογα μπορει να το πει και αυτο συμπαθητικο μηχανακι.

Οποιος ομως το ετρεχε τοτε στην προ μιλλενιουμ εποχη, το βλεπει με τα ματια της εποχης του, σαν υπερτουμπανιασμενο πυραυλο.

Όπως το βλέπω εγώ οι Metallica και οι Iron Maiden είναι δυο συμπαθητικά συγκροτήματα με μερικά, όχι πολλά, καλά κομμάτια η κάθε μια που για λόγους που δεν κατάλαβα ποτέ έχουν τεράστιο και φανατικό κοινό. Οι περισσότεροι ξέρουν περισσότερα; Μπορεί, μόνο με είσοδο ελεύθερη θα πήγαινα να τους δω, στους Maiden μπορεί και πάλι να μην πήγαινα
αν σου αρέσει το μεταλ ειναι λίγο "περιεργη" τοποθέτηση

αν όχι , οκ , απλά δεν "νιώθεις" και είναι απόλυτα σεβαστό

αν σου αρέσει το μεταλ, τι ακούς ; ( αν επιτρέπεται )

Οποιος ομως το ετρεχε τοτε στην προ μιλλενιουμ εποχη, το βλεπει με τα ματια της εποχης του, σαν υπερτουμπανιασμενο πυραυλο.

Δεν είναι έτσι γιατί Citroen DS δεν οδηγεί κανένας πια, ούτε αυτοί που το εκθειάζουν, αλλά Metallica και Iron Maiden ακούει ο κόσμος κατά συρροή.

βέβαια αυτό δεν ισχύει ούτε για Μειντεν ουτε για Μεταλλικα γιατι εγώ πίνω νερό στο όνομα των Μειντεν και ειμαι 34 , ουδεμία σχέση με την εποχή μου έχουν , ουτε οι Μεταλλικα που τους θεωρώ μέχρι το Load "εξωγηινους " για το μτελ ιδιωμα

ευχαριστώ για την απάντηση , καταλαβαίνω ότι σε ψήνει το πιο extreme "μονοπάτι" . Μια χαρά, κανένα θέμα

αν σου αρέσει το μεταλ, τι ακούς ; ( αν επιτρέπεται )
Πέρα από την πλάκα ακούω μια ζωή power και ειδικότερα europower, με τους Blind Guardian να έχουν τα περισσότερα κομμάτια που μου αρέσουν σε συγκρότημα γενικά από όλα τα είδη που ακούω. Άμα γουστάρετε europower να σας φτιάξω μια συλλογή στο ''τι μουσική ακούτε τώρα''... για μόρφωση

Να ακουει κανεις maiden και metallica, OK, και beatles ακουνε ακομα, και ρεμπετικα και οτιδηποτε αλλο. Αλλα ουτε θα βγουν οι γκομενες να ουρλιαζουν Σακ.... ε συγνωμη, John και Paul ηθελα να πω :ROFLMAO:, ουτε θα δεις κανενα κουτσαβακι με μουστακα και λυμενο το ζωναρι για καυγα :ROFLMAO: και γενικα οσα προανεφερα σχετικα με τον τροπο ζωης ειναι πασε. Οποτε το να βαλεις να ακουσεις κανα κομματι ΟΚ, μεχρι εκει ομως.

Γενικα για να δεις κατι σαν εξωγηινο, εξ ορισμου πρεπει να ειναι και φρεσκο και πρωτοποριακο, και 40 χρονια μετα ειναι δυσκολο νομιζω να ακουσεις αυτα τα αλμπουμ και να παθεις το τοτε σοκ. Σιγουρα λειτουργουν ακομη, σε πορωνουν ακομη, αλλα εχει εξελιχθει η φαση, αν μη τι αλλο απο αποψη παραγωγης και σιδερωματος.

Ομως ειναι γεγονος οτι το metal εφτασε στο peak του εκει σαν ρευμα και τροπος ζωης, οποτε οσο καλυτερα και να ειναι τα πραγματα απο αποψη παραγωγης, Μαρκο και Ροζα θα βαλεις να ακουσεις, δε θα βαλεις Αγαθωνα :ROFLMAO:

Για έναν επίσης περίεργο λόγο έχω δισκογραφία Metallica.
Ποτέ δεν μου άρεζαν.
Μου άρεσε ΜΟΝΟ η περίοδος του load- reload .
Φυσικά δεν θα πήγαινα.
Ούτε τζάμπα θα πήγαινα.
Βασικά και να με πλήρωνες δεν θα πήγαινα.
Καταλαβαίνω όσους θα πάνε βέβαια.
Νομίζω και εγώ για τον ίδιο λόγο με αυτούς έχω δισκογραφία.....για το trend της υπόθεσης.
Σαν Cult / ποπ προιόν.....έχει μια θέση στα ράφια με τους δίσκους μου (για την ίδιο λόγο έχω και φιλμογραία George Romero) .

Οταν θα ξαναπεράσεις επιτροπή για να κρατήσεις το όνομα,θα σου πώ εγώ που θα πάς και θα έχει και ελεύθερη είσοδο.
Στην έξοδο υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
Ακολουθεί spoiler,μαζεύουμε ξύλα,στείλε υψος,βάρος για να βρούμε το κατάλληλο καζάνι.:LOL:

Μιάς και το έφερε η κουβέντα,σε συγκροτήματα/καλλιτέχνες που αποτελούν σημαίες της μουσικής βιομηχανίας της εκάστοτε χώρας απο όπου προέρχονται,όπως και να ονομάζονται και ανεξαρτήτου μουσικού είδους,υπάρχει αρκετά μεγάλο (συνήθως δισκογραφικό) ενδιαφέρον,καθώς οτιδήποτε πρωτοποριακό θα εφαρμοστεί εκεί και συνήθως είναι αυτό που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία του είδους/σκηνής/παραγωγής,η και όχι,αλλά σίγουρα θα διαθέτει μερικά απο τα χαρακτηριστικά που θα αναφέρω παρακάτω.

Ο λόγος φυσικά δέν είναι το αστείρευτο ταλέντο των εν λόγο καλλιτεχνών,αλλά η συσσώρευση τεχνικού/τεχνολογικού υλικού και η διάθεσει μεγάλων κεφαλαίων έτσι ώστε το τελικό προιόν να θεωρηθεί καινοτόμο,με αντοχή στον χρόνο,να αποτελεί σημείο αναφοράς και το κυριότερο,να φέρει την σφραγίδα της βιομηχανίας από όπου προήλθε.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν το εξώφυλλο,η αναφορά του στοίχου,η αν η σημαία τους είναι ανάποδα,η επιρροή και μόνο είναι αρκετή για να διαμορφώσει άποψη,να επιφέρει έσοδα και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες φυσικά εξυπηρετούν το ίδιο το σύστημα από το οποίο προήλθε.

Σταματήστε να γράφεται η να στέλνεται τις παραγωγές σας έξω και στηρίξτε την μικρή τοπική βιομηχανία,αν θέλεται κάποια στιγμή να δείτε κάτι καλό σε αυτήν την χώρα.
Αυτό εκαναν,γι αυτό είναι πρώτοι και μην ακούω μαλακίες για έλειψη τεχνογνωσίας και εξοπλισμού,γιατί αν βάλετε τις παρωπίδες στην άκρη και ακούσετε πραγματικά και με καθαρό μυαλό ορισμένες ηχογραφήσεις γνωστών 60s 70s μεγαθήριων(stones,beatles κ.α) και του καζατζίδη,ποιό καλές είναι οι φωνές του καζατζίδη,αλλά εκεί τώρα πρέπει να μπώ σε μιά διαδικασία που βαριέμαι ιδιαίτερα και ούτος η άλλος,δέν βόλευε και η φάση με τους χίπηδες γιατί πατούσαν τις "καμπάνες" και είχαμε πολλά ατυχήματα στο ζεϊμπέκικο,οπότε έμεινε ως έχει για ορθοπεδικούς λόγους.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back