Μέταλ ενισχυτής?

PossySE

Νέο μέλος
Πόντοι
6
γεια σας. πρωτα απ`ολα συγχαρητηρια για το σαιτ σας πολυ καλο.

λοιπον...παιζω 2 χρονια κιθαρα κ εχω μαι esp ltd v-401 με emg 81.

εχω φτασει σε ενα σχετικα ικανοποιητικο επιπεδο...π.χ.βγαζω σολο..αλλα οχι sweeps κ τετοια.

παιζω thrash/heavy/death metal..απο Obituary και death μέχρι...riot και iron maiden.

εχω εναν Line6 120 watt..δν λεω μετριος ενισχυτης αλλα πλεον χρειαζομαι κατι καλυτερο.

μπορω να ξοδεψω γυρω στα 700 με 750 το πολυυυ.

δν ξερω αν θελω απαραιτητα λαμπατο...δηλαδη..απο τη μια θελω αλλα ξερω πως σε αυτα τα λεφτα δυσκολο. τωρα θα μου πειτε γτ δν μαζευω κ αλλα..απλα για τοσπιτι που τον χρειαζομαι κ για καμια μικρη προβα δν θα μου χρειαστει κατι ακριβο κ δν θελω να ξοδεψω περισσοτερα χρηματα για το σπιτι..κ παλι εχω σκοπο να παρω νεα κιθαρα το καλοκαιρι, οποτε 750 ευρω το πολυ.

επισης εχω ενα metal muff(απλα το λεω μηπως βοηθησει σε καποια επιλογη).

μαρεσει ο ηχος συγκροτηματων οπως..Metallica(μεχρι justice) death, obituary, morbid angel, και megadeth στο rust in peace.

99% χρησιμοποιω distortion και 1% clean.

αν υπαρχει κατι αξιολογο σε λαμπατο ας το πειτε Please.αν παλι οχι..νταξ δεκτο.

σας ειπα ποσα λεφτα κ τι ηχο χρειαζομαι οποτε ελπιζω να μπορεσετε να βοηθησετε.

ξαναλεω..emg 81 μαγνητες εχω.

ευχαριστω

Θα προτεινα αυτον

165446.jpg

Εχω προσωπικη εμπειρια απο αρκετα live με αυτο τον ενισχυτη και ειναι σκυλι ;)

Επισης στα γκαζια του ειναι πολυ καλος, σφικτη παραμορφωση. Ακομη, εχει πολυ καλο καθαρο καναλι.

Ενδιαφερεσαι και για μεταχειρισμενα; αν ναι μπορεις να κοιταξεις στο section των αγγελιων, παιζουν καλα πραγματακια.

Ένας φίλος μου συστήνει μια άλλη μεταλάδικη συνταγή: να πάρεις το TECH 21 PSA1 και να το σκάσεις πάνω στο return του ενισχυτή σου...

"θα τρομάξεις απ το αποτέλεσμα... πας μέχρι lamb of god άμα λάχει..."

είναι ένα πολύ ευέλικτο μηχάνημα που προσομειώνει 3 πράγματα εδώ και 15χρόνια:

fender,marshall,boogie

αν το ψάξεις θα δεις ότι έχει υπάρξει στα rigs πολλών μπαντών και στούντιο πχ. Rammstein..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μεχρι τωρα κραταω τα εξης

1.TECH 21 PSA1

2.engl thunder

3.τον marshall δν τον βρισκω πουθενα :S

4.εναν μεταχειρισμενο engl screamer 50 στα 650 ευρω αλλα δν ξερω τι μπορει να παιζει εμ τους μεταχειρισμενους.προβληματα κτλ εννοω

5. να παρω orange tiny terro μια μεταχειρισμενη καμπινα απο αγγελιες..engl 2x12 + MXR boost πετάλι επισης μεταχειρισμενο καινουριο .(οπως στο γνωστο metal video του orange tiny terror στ youtube)

το τελευταιο βγαινει στα 600κατι ευρω.600 με 700.

Kαι τωρα η σειρά μου...ΠΡΟΣΟΧΗ...έχω στην κατοχή μου όλα οσα σου προανέφεραν...και Orange και Tech 21 και Marshall στο παρελθόν etc etc...στα γρηγορα ομως θα σου πω οτι αν θελεις μονο για μελετη σπιτι παρε εναν Orange με μια ΚΑΛΗ καμπινουλα και εισαι ΟΚ..για κανα ψιλοjam ειναι μεσα αλλά προβα σοβαρή όχι ειδικά αν εχεις κάφρο ντράμερ..με τα πετάλια που σου ανάφεραν θα πρέπει να έχεις ενα καλό και μεγάλο σε Watt ενισχυτη με τουλαχιστον ενα 12'' μεγάφωνο απο 50 watt και πανω για αξιοπρεπή προβα και 20 watt και κατω για το σπιτι..μερικοι λενε και τα 5 watt ειναι αρκετα για το σπιτι..Συμφωνω...το τελευταιο μου αποκτημα ειναι αυτο

http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_212.htm?sid=e17883af88e6bcfc57db40d1819a0949

το οποιο σκιζει για metal δεν χρειαζεσαι τπτ ουτε πεταλια ουτε καμπινες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ...για λογους φορητοτητας(μου πεσαν τα νεφρα απο το κουβαλημα) και μονο θα σου προτεινω τον 1x12...Καλη συνεχεια....

βασικα εχω ακουσει πολλα για valveking κτλ!

δεν ξερω σιγουρα!

επισης σκεφτομαι σοβαρα κ για τον Orange

θα δοκιμασω αυτες τις μερες και τον engl thunder.

βασικα θελω εναν αξιοπρεπη ηχο...δλδ ας μην εισαι απαραιτητα μονο για σπιτι.ξερω οτι 50 βαττ ειναι πολλα αλλα αν αξιζει οκ!μια χαρα!

νομίζω ότι εκτός της λύσης του psa ( αν και δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει να μπλέξεις με ξεχωριστό προενισχυτή χωρίς να έχεις και έναν ΚΑΛΟ τελικό με ΚΑΛΗ καμπίνα), όλοι οι υπόλοιποι δεν κάνουν για metal...(τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ...)

με μια γρήγορη ματιά στο dv247.com και το youtube και από αυτά που έχω ακούσει, έχω να προτείνω τους εξής:

Peavey 6505 - http://www.dv247.com/guitars/peavey-6505-plus-combo-guitar-amp-combo--62051

http://www.youtube.com/watch?v=XWLn239IAvM

Bugera 333XL-212 - http://www.dv247.com/guitars/bugera-333xl-212-guitar-amp-combo--54861

Η συγκεκριμένη πεταλιέρα χρησιμοποιείται και ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην κονσόλα ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ και με ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αποτελέσματα (ηχητικά).Δηλαδή, τέρμα το κουβάλημα και στην πρόβα και στα live.Επίσης, χρησιμοποιείται και ως κάρτα ήχου αν θες να ψαχτείς με το Recording.

http://www.dv247.com/guitars/line-6-pod-x3-live-and-free-carry-bag--70419

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι ενισχυτές(π.χ. ο Line6 Spider Valve είναι πολύ καλός), αν ψάξεις τον κατάλογο των on-line μαγαζιών και βλέπεις και youtube μπορείς να σχηματίσεις μία γενική ιδέα για τον καθένα..

Εχεις να ακουσεις φιλε μου απειρες γνωμες ......το θεμα ειναι οτι εγω σου ειπα την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνωμη μου ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ και αν θελεις ελα να τα δοκιμασεις(Orange,Blackstar,Peavy,Tech 21)και να τα ακουσεις...οχι βιντεακια στο youtube...και μου ειπε ο ξαδερφος της θειας μου που το ειχε ο φιλος του κτλ...αλλα το καλυτερο στο κρατησα για το τελος,το εμαθα κι εγω σημερα ο Μarshall δεν κανει για Metal... ;D ;D ;D...ρε συ jamez  :o :o 99% των cd που εχεις σπιτι σου απο εκει ακουστηκαν....

Εγώ πάντως την Παρασκευή άκουσα τον Blackstar HT-5 με 1 καμπίνα 1x12 Boogie και μια χαρά metal έβγαζε (όχι βέβαια death-black) και μάλιστα με κιθάρα της πλάκας. Για thrash/death/black ο ENGL fireball είναι καλός στο είδος.

Και κάτι άλλο, δεν αμφιβάλω ότι με Marshall έχει γραφτεί το μισό rock αλλά για να ακούσεις λάμπα Marshall σε ένταση δωματίου δεν παιζει. (έχω λαμπάτο Marshall εγώ κ ξέρω  ;D ).

ΥΓ. Υπάρχει αντιπρόσωπος/μαγαζί που να φέρνει Blackstar στην Ελλάδα;;

κι εγώ σε μια παρόμοια φάση είμαι. αν είχα χρήματα θα έπαιρνα για το σπίτι (κυρίως recording) αυτόν εδώ:

http://www.thomann.de/gr/engl_screamer_50_roehrencombo_e330.htm

εννοείται πως δίνει καλά γκάζια και σε Live.

είναι λίγο παραπάνω από το budget σου αλλά έχω ακούσει τέλεια σχόλια για αυτόν

Κι εγώ, αλλά αφότου άκουσα τον HT-5 με την Boogie καμπίνα έπαθα πλάκα και κάνω διάφορες σκέψεις. Βασικά δεν ξέρω αν ο Screamer κάνει για Brutalιές (Death black κλπ) αλλά σίγουρα metal παίζει και σε χαμηλές εντάσεις μάλιστα.

Από κει και πέρα ποιες άλλες επιλογές παίζουν μέχρι 1500 ευρώ σε high gain που να ακούγονται καλά χωρίς να κάνουν παράπονα οι γείτονες;;; (Bugera, Marshall, Krank τρώνε πόρτα)

O Βοοgie 5:25 ?? (βέβαια δεν νομίζω ότι διαθέτει modern gain όπως oι recto)

O Peavy 6505+ είναι 120 watt που να τον βάλεις σπίτι;;;

Mία ακόμη καλή λύση σε αυτά τα λεφτά κατα τη γνώμη μου είναι και ο παλιός Crate blue Voodoo 120h. της δεκαετίας του 90 αν και οι καινούριοι είναι τι ίδιο καλοί.Με αυτά τα χρήματα θα πάρεις τη κεφαλή μεταχειρισμένη και μια καμπίνα.(e-bay).

O ενισχυτής είναι κατασκευασμένος σαν τάνκσ και έχει αρκετούς τόνους γκαζιού.(high gain).Eπίσεις είναι fulltube και η ποιότητα του δεν έχει καμία σχέση με στυλ bugera ktl.Mπορείς να βρείς samples στο youtube.

Καλημερα!

καταθετω και γω την προσωπικη μου αποψη στα γρηγορα,

παρε μια κεφαλη, πχ Engl screamer στα 50watt, μετα ταιριαξε την με μια ωραια καμπινα και τελος. Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να πας σε Mesa τοτε ειναι μια χαρα, την κουβαλας στα live και παιζεις και οτι εφε εχεις πανε στο Fx loop.

Αλλη καλη λυση (προσωπικα δοκιμασμενη) ειναι αυτος εδω

http://www.thomann.de/gr/randall_rh50t_head_gitarrentopteil.htm

γενικα παντως πηγαινε δοκιμασε μικρες κεφαλες, μεχρι 60 watt το πολυ και με μια καλη καμπινα θασαι κομπλε!  ;)

Πολλά από αυτά που διάβασα δεν έχουν σχέση με αυτό:

PossySE είπε:
...oπότε όσοι θέλουν να προτείνουν κάτι, ας το έχουν υπόψιν τους. Ως ολοκληρωμένη λύση χωρίς έξτρα χρήματα για καμπίνες κλπ κλπ.

PossySE είπε:
esp ltd v-401 με emg 81

παιζω thrash/heavy/death metal..απο Obituary και death μέχρι...riot και iron maiden.

εχω εναν Line6 120 watt..δν λεω μετριος ενισχυτης αλλα πλεον χρειαζομαι κατι καλυτερο.

για το σπιτι που τον χρειαζομαι κ για καμια μικρη προβα δν θα μου χρειαστει κατι ακριβο κ δν θελω να ξοδεψω περισσοτερα χρηματα για το σπιτι..κ παλι εχω σκοπο να παρω νεα κιθαρα το καλοκαιρι, οποτε 750 ευρω το πολυ.

επισης εχω ενα metal muff

μαρεσει ο ηχος συγκροτηματων οπως..Metallica(μεχρι justice) death, obituary, morbid angel, και megadeth στο rust in peace.

99% χρησιμοποιω distortion και 1% clean.
Welcome  ;)

Απ'το αρχικό σου ποστ κράτησα τα βασικά στοιχεία έτσι όπως τα είδα εγώ.

Αν δεν κάνω λάθος ο ενισχυτής που έχεις είναι αυτός:

http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_120.htm

ή τουλάχιστον κάποια προηγούμενη έκδοση.

Για μένα το πρόβλημα είναι οτι θέλεις τον ενισχυτή κυρίως για το σπίτι. Είναι γενικά δύσκολο να βγάλεις αποδεκτό ήχο σε χαμηλές εντάσεις. Μέχρι τώρα εγώ βολεύτηκα με λύσεις τύπου pod/guitar rig μέσα από τα ηχεία του στέρεο (άλλοι χρησιμοποιούν τα monitors τους).

Υπάρχει κανένας ενισχυτής στο budget σου που έχεις ακούσει και σου αρέσει; Το πιο δύσκολο στη φάση που ψάχνεσαι είναι οτι μπορεί να δοκιμάσεις κάτι σε μαγαζί και να σου αρέσει αλλά στο σπίτι που θα παίζεις πιο χαμηλά δεν θα ακούγεται το ίδιο καλά...

psixanwmalos είπε:
κι εγώ σε μια παρόμοια φάση είμαι. αν είχα χρήματα θα έπαιρνα για το σπίτι (κυρίως recording) αυτόν εδώ:

http://www.thomann.de/gr/engl_screamer_50_roehrencombo_e330.htm

εννοείται πως δίνει καλά γκάζια και σε Live.

είναι λίγο παραπάνω από το budget σου αλλά έχω ακούσει τέλεια σχόλια για αυτόν
σχετικά με τον screamer μιας και τον έχουμε

1.έχει πολύ καλό ντεφινίτιον και ευεληξία

2.δίνει γκαιην και πολύ χαμήλα...οπότε πολύ εύκολα παίζεις σπίτι...

αλλά

δε νομίζω να δίνει γκαιην σε φάση Obituary και death κτλ....'αλλωστε και η ίδια η engl

βγάζει άλλες σειρές για αυτή τη φάση....

επίσης όπως πολύ σωστά γραφουν τα παιδιά πρέπει να τσεκάρεις ο ενισχυτής που θα πάρεις τι γκαιην βγάζει σε εντάσεις δωματίου.....  ;)

παιδια εγω εχω ενα προβλημα.οταν πηγαινουμε σε ενα στουντιο για καμια προβουλα χρησιμοποιω ενα line 6 των 120(πρεπει να ειναι).ομως απ'οτι εχω καταλαβει δεν αξιζει να πιεζεις εναν ενισχυτη στα τερματα του γιατι αρχιζει και βγαζει πολυ σκατα ηχους μετα.κι εγω με το metal muff παιζω και για τα ιδια συγκροτιματα με σενα ενδιαφερομαι αλλα σπαζομαι τρελα οταν υπαρχει μεγαλει βρωμα στον ηχο ειδικα οταν δεν μπορω να συναγωνιστω με την ενταση των ντραμς.δλδ εγω αν ειχα λεφτα θα επαιρνα εναν ενισχυτη που να κανει τον ντραμερ να την παλεβει με μενα και οχι εγω με αυτον.ενα ενισχυτη που στο χαλαρο να ωγαζει τρελες εντασεις,αρα και κα8αρο ιχο εφ'οσον με καμπινες και πεταλια βγαζεις οτι θες σχεδον απ'οπου θες. ;D

αφου λες οτι θες κατι για μεσα στο σπιτι η μονη προταση μου ειναι blackstar ht-5

αποδεκτα καθαρα κ υπεροχο gain

εγω τον εχω συνδυασει με μια vht fat bottom 212 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αν και ακουω αρκετα καλα λογια κ για τον combo

επειδη τυχαινει κ εχω και fireball κ screamer ο blackstar κατα την γνωμη μου δεν εχει τπτ να ζηλεψει απο τους αλλους 2 αντιθετα εχει το + οτι ειναι μικρος κ βολικος (απο την στιγμη που τον θες για χρηση στο σπιτι  ;) )

Trending...

Νέα θέματα

Back