Λοιπον.... :lol:
Δεν χρειαζεται ουτε τις χορδες να βγαλεις,ουτε το μπρατσο της strat να χαλαρωσεις.... καλυτερα να ταξιδευει η κιθαρα με λιγο tension στο μπρατσο (το πολυ πολυ κουρδισε την ενα τονο κατω)
To jazz bass απο οτι το κοβω μαλλον πρεπει να πατηθηκε απο clark!! (συμβαινει πολλες φορες στα αεροδρομια οταν μαζευονται πολλα πακετα,το εχω δει με τα ματια μου....)
Απο Αγγλια οντως ειναι σχεδον αδυνατον να ξερεις αν θα σου επιτρεψουν να την παρεις μαζι σου η οχι (ειπαμε διαλεγουν αποκλειστικα καθυστερημενους υπαλληλους στις αερομεταφορες :twisted: ) οποτε με μια θηκη hiscox περασμενη απο το ειδικο μηχανημα που εχουν στο αεροδρομιο για τα ευθραυστα ("ζελατινιαζει" ολη τη θηκη) θα εισαι μαλλον οκ.
Αν θες να τη στειλεις με το ταχυδρομειο τοτε στειλτην με parcelforce μου εχουν στειλει αρκετες κιθαρες με αυτον τον τροπο & δεν ειχα ποτε μου προβλημα .
http://www.royalmail.com/portal/rm/content2?catId=400105&mediaId=21100324
(το Online calculator μου βγαζει μια τιμη γυρω στις 89 λιρες για ενα δεμα 15 κιλων)
Γενικα τα ΔΗΜΟΣΙΑ ταχυδρομεια & οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ταχυμεταφορες (ΕΜS,PARCELFORCE,DEUTSCHE POST) ειναι δραματικα καλυτερες απο τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ,παντα τις χρησιμοποιω χωρις κανενα απολυτως προβλημα και εδω και 15 χρονια που πρεπει να μου εχουν στειλει & να εχω στειλει πανω απο 60 κιθαρες στο εξωτερικο δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.
Αντιθετως με τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ (UPS,FEDEX,ASC κτλ) ΠΑΝΤΟΤΕ κατι πηγαινε στραβα & παντοτε κατι παραπανω πληρωνα.. :twisted: (ασε που εχουν ετσι κι αλλοιως το τριπλασιο κοστος απο τις δημοσιες)
Η συμβουλη μου ειναι αν θες να τη στειλεις να απευθυνθεις στο ταχυδρομειο της περιοχης σου... :wink: