- Πόντοι
- 178
Καλησπέρα και καλό χειμώνα. Την επόμενη περίοδο θα φτιάξω μια δευτερη 1 12 καμπίνα για χρήση στο σπιτι(practice, ηχογραφήσεις, jamming). Η κυρίως χρήση θα είναι για καλά καθαρά αλλά και σαν πλατφόρμα για πετάλια(, modulations, od, rat fuzz) . Θα παίζει μόνη της αλλά και μαζί με την άλλη 12αρα. Να πω ότι η άλλη καμπίνα που εχω έχει celestion G12H75 Creamback και πάει με ότι κεφαλή του έχω δοκιμάσει. Αλλά δεν θα ήθελα να πάρω ακριβώς το ίδιο μεγάφωνο. Να πω ότι για το σπίτι ότι μεγάφωνο δοκίμασα με πολύ υψηλό sensitivity(άνω των 100db) δεν με άφησε ικανοποιημένο. Οι ενισχυτές που θα συνεργάζονται θα είναι είτε british είτε fender από 15 μέχρι 40 watt το πολυ. Στις κιθάρες μου έχω μια τελε με humbucker και μονο στη γεφυρα σε συνδυασμό και μια με tv jones. Σκεφτομαι τα παρακατω
1) κάτι σαν το Creamback G12H75 που είναι δοκιμασμένη λύση, αλλά όχι το ίδιο για να έχω κι άλλα μεγάφωνα.
2) alnico cream. Είναι 90 watt. Με τρώει να το δοκιμάσω, είναι ακριβό όμως και έχει ρίσκο, κυρίως στο αν θα συνεργάζεται καλά με τα πετάλια. Τα καθαρά από τα βίντεο που είδα μόνο μ αρέσουν. Προτείνεται σαν all around όπως το Creamback λόγω των πολλών watt του. Η και κάποιο άλλο alnico.
3) Επίσης ψάχνω διάγραμμα για καμπίνα 1 12 (μάλλον oversized) έτσι ώστε να μπορώ ένα μέρος της πλάτης να το βάζω και να το βγάζω ανάλογα και του το ηχογραφώ. Με 3νδιαφερει να μην ακούγεται boxy και να μη μπουκώνει ευκολα. Να πω σαν σημείο αναφοράς ότι ο Koch studiotone δεν μου ακουγόταν καλά στο κουτί του ενώ η καμπίνα του Morgan mvp 23 ακούγεται καλά και ισσοροπημενη( πλησιάζει προς semi open θα ελεγα)
Οποίος ενδιαφέρεται ας βοηθήσει. Ευχαριστω
1) κάτι σαν το Creamback G12H75 που είναι δοκιμασμένη λύση, αλλά όχι το ίδιο για να έχω κι άλλα μεγάφωνα.
2) alnico cream. Είναι 90 watt. Με τρώει να το δοκιμάσω, είναι ακριβό όμως και έχει ρίσκο, κυρίως στο αν θα συνεργάζεται καλά με τα πετάλια. Τα καθαρά από τα βίντεο που είδα μόνο μ αρέσουν. Προτείνεται σαν all around όπως το Creamback λόγω των πολλών watt του. Η και κάποιο άλλο alnico.
3) Επίσης ψάχνω διάγραμμα για καμπίνα 1 12 (μάλλον oversized) έτσι ώστε να μπορώ ένα μέρος της πλάτης να το βάζω και να το βγάζω ανάλογα και του το ηχογραφώ. Με 3νδιαφερει να μην ακούγεται boxy και να μη μπουκώνει ευκολα. Να πω σαν σημείο αναφοράς ότι ο Koch studiotone δεν μου ακουγόταν καλά στο κουτί του ενώ η καμπίνα του Morgan mvp 23 ακούγεται καλά και ισσοροπημενη( πλησιάζει προς semi open θα ελεγα)
Οποίος ενδιαφέρεται ας βοηθήσει. Ευχαριστω