- Πόντοι
- 798
+1ginargiros είπε:GUITAR -> OCTAVER -> OVERDRIVE -> FLANGER -> DELAY -> LOOP -> AMP
+1ginargiros είπε:GUITAR -> OCTAVER -> OVERDRIVE -> FLANGER -> DELAY -> LOOP -> AMP
Αν κάποιος δεν έχει ξεχωριστό Wah και Volume, αλλά 2 σε 1. Που μπαίνει;1. Αμέσως μετά την κιθάρα μπαίνουν τα εφέ που έχουν σχέση με ανίχνευση συχνότητας, δλδ tuners, pitch shifters, accoustic sims, whammy, harmonizer και τα wah.
2. Ακολουθεί ίσως ένας compressor.
3. Έρχονται τα Drive. Κάποιοι βάζουν αμέσως μετά το Wah γιατί έτσι τους αρέσει ...
4. Πιθανόν να υπάρχει ένα EQ για να "μαζέψει" την κατάσταση. Ίσως και ένας compressor να είναι χρήσιμος ανάλογα με την περίπτωση.
5. Μετά βάζουμε το noiz gate και το volume pedal (για να μη μας κόβει τις ουρές από τα delay/reverb)
6. Και τέλος βάζουμε τα ψηφιακά εφέ όπως chorus, delay, reverb. Αυτό το σημείο μπαίνει και στο FX LOOP του ενισχυτή, αν έχει o ενισχυτής μας.
7. Εδώ κάτι βάζουμε ... αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι.
Μπορείς να δεις πού σου αρέσει περισσότερο εσένα, εγώ θα τα έβαζα στην αρχή.bassmike7021 είπε:Αν κάποιος δεν έχει ξεχωριστό Wah και Volume, αλλά 2 σε 1. Που μπαίνει;
Γενικά θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα την σειρά των gain stages και των volume boosts σου. Ο θόρυβός σου θα αυξάνεται συνεχώς με κάθε πρόσθεση καινούργιου, αλλά πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα ανοιχτά ταυτόχρονα. Επίσης, ένα πετάλι συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά αν πουσάρεται από τα προηγούμενα ή αν δέχεται αναλλοίωτο σήμα από την κιθάρα.Η σειρά που τα έχω βάλει είναι η εξής αλλά έχω προβλήματα με το fuzz.
guitar>tuner>cry baby (wah)>route66 (compressor overdrive)> tubescreamer> little big muff (fuzz)> delay> amp
θέλω να χρησιμοποιώ τον compressor του route66 με τα overdrive που ακολουθούν είτε με συνδιασμό δύο.
Έχω μεγάλες αυξομειώσεις στην ένταση ειδικά με το little big muff (μειώνεται πολύ)
Τέλος έχω ένα eq που θέλω να το βάλω στην αλυσίδα αλλά δεν ξέρω που. Με λιγότερα πετάλια το έβαζα πρώτο στη σειρά και το λειτουργούσα σαν boost.