Master of puppets live cover

John Goumis

The Doomguy
Πόντοι
963
Mε αφορμή την 40η επέτειο του συγκεκριμένου ιστορικού δίσκου (3/3/1986), αλλά και την χαρά που είχε η μπάντα μας να προσκληθεί για ένα live στις 28/2 στα midlands του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με Άγγλους φίλους μας, ποστάρω το συγκεκριμένο κλιπ από το cover μας στο ομώνυμο τραγούδι.

Τα όργανα μας τα δάνεισε το άλλο γκρουπ, καθώς ήταν δύσκολο να φέρουμε τα δικά μας από Ελλάδα. Μου προσέφεραν να παίξω με κάποια Gibson (LP, SG, V), με αυτές που παίζω συvήθως δηλαδή, αλλά επέλεξα μια Schecter λόγω των active μαγνητών (''φθηνή'' σειρά μου φάνηκε, η κιθάρα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά οι μαγνήτες έκαναν δουλίτσα).

Το αστείο είναι ότι ο κιθαρίστας που μου δάνεισε την κιθάρα είχε θέμα με το pedalboard του, και όταν ήρθε η σειρά του δικού του group έπαιξε με το δικό μου pedalboard και μάλιστα του άρεσε πολύ.

By the way την προηγούμενη μέρα είχαμε την τύχη να δούμε μια Metallica Tribute μπάντα που έπαιζε στην συγκεκριμένη πόλη και ήταν εξαιρετικοί.

Ελπίζω να σας αρέσει!

Ωραίοι! Lethal candy; Γιατί έτσι;

Ωραίοι! Lethal candy; Γιατί έτσι;

Thanks! Μας το έβγαλε ένα band name generator στο ιντερνετ, ψάχναμε επειγόντως όνομα γιατί την επόμενη παίζαμε, αι βρήκαμε αυτό.

Είναι άθλιο αλλά στους άλλους δυο άρεσε οπότε το κρατήσαμε.

Είμαστε 10 χρόνια με αυτή τη μπάντα και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε πλέον δυστυχώς

Αυτή ειναι η σελίδα μας για όποιον θέλει να μας κάνει like - follow και τα σχετικά

https://www.facebook.com/lethal.candy?locale=el_GR

11025.png

Created by Chatgpt

Thanks! Μας το έβγαλε ένα band name generator στο ιντερνετ, ψάχναμε επειγόντως όνομα γιατί την επόμενη παίζαμε, αι βρήκαμε αυτό.

1772563944918.gif

Πολύ ωραίοι! Μια δεύτερη κιθάρα έλειπε να γεμίσει το μιξ. Μια χαρά και έτσι βεβαια.

Πολύ μέτσολ. Aρέσκω!

Περίμενα το ''από μένα είναι όχι'' που έκανες σε άλλο ποστ και γέλασα :p

Πολύ ωραίοι! Μια δεύτερη κιθάρα έλειπε να γεμίσει το μιξ. Μια χαρά και έτσι βεβαια.

Ευχαριστούμε! Ισχύει απόλυτα, αλλά δυστυχώς λόγω ευελιξίας είμαστε τρεις. Έχω harmonizer και για φωνή και για κιθάρα για να ακούμαστε πιο πολλοί :ROFLMAO:

Να πω ότι η Metallica Tribute μπάντα που είδαμε, η οποία φυσικά είχε δυο κιθαρίστες και ακούγονταν πολύ πιο γεμάτη, ο ένας κιθαρίστας (ο ''Hammet'') έπαιζε με Mesa Boogie Dual Rectifier και ο άλλος (ο ''Hetfield'') με κάποιο Kemper ίσως? Kαι, IMHO τον έφαγε λάχανο ηχητικά (ο ''Hammet'' τον ''Hetfield'')

Ευχαριστούμε! Ισχύει απόλυτα, αλλά δυστυχώς λόγω ευελιξίας είμαστε τρεις. Έχω harmonizer και για φωνή και για κιθάρα για να ακούμαστε πιο πολλοί :ROFLMAO:

Η δισολια ήταν με το harmonizer? Ωραιότατη ακούστηκε. Σαν να άκουγα maiden ήταν ο ήχος

Ωραίοι John!

Ποιό tribute είδατε απο περιέργεια? Παίζει ένας ψιλο-γνωστός μου σε ένα, Metallica Reloaded νομίζω λέγονται.

Η δισολια ήταν με το harmonizer? Ωραιότατη ακούστηκε. Σαν να άκουγα maiden ήταν ο ήχος

Nαι, και για Maiden το χρησιμοποιώ, γενικά κάνει δουλειά, με κάποιους συμβιβασμούς βέβαια καθώς οι δισολίες με δυο κιθάρες ακούγονται πάντα καλύτερα, αλλά το σκοπό τον εξυπηρετεί μια χαρά

Ωραίοι John!

Ποιό tribute είδατε απο περιέργεια? Παίζει ένας ψιλο-γνωστός μου σε ένα, Metallica Reloaded νομίζω λέγονται.

Λέγονταν ''Moretallica''

Οι tribute μπάντες στο HB λογικά είναι πιο πολλές και από τα σκιουράκια της χώρας, έχει γεμίσει το νησί με tribute bands απ'ότι κατάλαβα

Nαι για κάποιο λόγο είναι γεμάτος ο τόπος, και δε ξέρω γιατί πραγματικά.

Και δε μιλάμε φυσικά για "α πήγα στη pub της γειτονιάς και ήταν μια τοπική μπάντα και έπαιζε covers", που οκ I get it, γιατί όχι, μιλάμε για ticketed events με 15-20-25 ευρώ εισητήριο για να δείς σωσίες απο ότι μπορείς να φανταστείς. Υπάρχει ένα γνωστό live venue εδώ σε εμάς που μέρα παρα μέρα σχεδόν έχει tribute bands.

Και που πλέον έχουν ξεφύγει γιατί μετά τα tribute bands για κάθε καρυδιάς καρύδι έχουμε και τα υβριδικά. Πχ το παρακάτω είναι Rage Against The Machine μπάντα όπου ο frontman κάνει τον Νicholas Cage. Και ανοίγουν για τους Elvana, που είναι Elvis-fronted Nirvana tribute band.

@odis13 ακριβώς όπως τα περιγράφεις, και το venue που έπαιζαν οι Moretallica, είχε κάθε μέρα διαφορετικό tribute (με είσοδο). Αυτό με το υβριδικό δεν το ήξερα, το έχουν εξελίξει το πράγμα βλέπω... 🤣

Και που πλέον έχουν ξεφύγει γιατί μετά τα tribute bands για κάθε καρυδιάς καρύδι έχουμε και τα υβριδικά. Πχ το παρακάτω είναι Rage Against The Machine μπάντα όπου ο frontman κάνει τον Νicholas Cage. Και ανοίγουν για τους Elvana, που είναι Elvis-fronted Nirvana tribute band.

1772569913991.jpg

Ρώτησα το A.I αν είναι άτυχης επιλογή αυτό το όνομα για μπάντα και ιδού η απάντηση...

“Lethal Candy” isn’t a bad band name at all — it actually sits in a sweet spot between edgy and memorable. It has tension, contrast, and imagery, which are three things that usually make a name stick.

To give you a clearer sense of how it lands, here’s a structured breakdown.

---

🍬 What the name communicates
- Contrast — “Lethal” vs. “Candy” creates instant intrigue. Names built on contradiction (e.g., Guns N’ Roses, Smashing Pumpkins) often feel dynamic and artistic.
- Imagery — You can immediately picture something colorful but dangerous. That’s strong branding material for posters, merch, and stage visuals.
- Tone — It suggests rock, alternative, or even industrial vibes. It doesn’t lock you into a single subgenre, which is useful long‑term.

---

⚡ How it compares to genuinely “bad” band names
Bad names usually fall into three traps:
- Too offensive (limits your audience)
- Too long or unpronounceable (hurts memorability)
- Too generic (impossible to search or brand)

“Lethal Candy” avoids all three. It’s short, punchy, easy to say, and has personality.

---

🎤 Branding potential
- Logo: The contrast between sweet and dangerous gives you endless visual directions — neon colors with sharp edges, candy imagery with a toxic twist, etc.
- Merch: Works great on shirts, stickers, patches.
- Stage identity: The name already feels like a concept.

---

🧭 What to consider next
The only real question is whether the name matches the sound and attitude of the band. If your music blends energy, attitude, and a bit of theatrical flair, it fits beautifully.

---

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back