• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall Silver Jubilee Reissue 2555X

alexisgt

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ευχάριστα νέα στη ΝΑΜΜ 2015!

• Marshall Silver Jubilee Reissue 2555X

wyVcksG.jpg

http://www.premierguitar.com/articles/21873-marshall-amps-reissues-the-silver-jubilee-2555-stack

London, England (January 22, 2015) -- 1987 was a very special year for both Marshall Amplification and its founder, Jim Marshall, as it marked 50 years in the Music Industry for Jim, and the 25th Anniversary of his world-renowned British company. To celebrate these two momentous occasions, Marshall released the Silver Jubilee Series of amps, clad in silver vinyl. Of these critically acclaimed offerings, the 100 Watt 2555 stack quickly become one of Marshall’s most popular and significant products. It was adopted by countless artists, including the one-and-only Slash.

Due to incredible public demand, Marshall is offering a UK made, modern re-issue of the highly sought after 2555 stack that exactly duplicates its features and legendary tones. The models are the 2555X head plus the angled-front 2551A and straight-front 2551BV 4x12” cabinets.

2555X 100/50 Watt valve Head Features:

3 x ECC83 (12AX7) preamp valves and 4 x EL34 power valve
Silver vinyl and silver front panel

High/Low Output selection switch – this switches the power stage between Pentode operation (100 Watts) and Triode (50 Watts)

2 footswitchable channels – Rhythm and Lead.

Presence, Bass, Middle and Treble EQ controls

Output Master/Pull channel Control. This footswitchable push/pull control switches between Rhythm and Lead settings.

Lead Master Control which sets the Lead mode volume.

Input Gain/Pull Rhythm Clip Control. When pulled out if adds extra crunch to the Rhythm Mode of the 2555X.

Series Effects Loop

DI Output for PA or recording

Footswitch included

Made in Britain with Pride

2551AV and 2551BV Cabinet Features:

Angled (2551AV) and Straight (2551BV) fronted 4x12” versions available

4 x Celestion Vintage 30 speakers (70 Watts a piece)

280 Watts

Silver vinyl

Mono/Stereo Switching – 16 or 4 Ohms Mono; 8 Ohms per-side, Stereo

Castor wheels included

Made in Britain with Pride

The recommend retail price of the 2555X head is $2580; the cabinets are $1800 each. These will all be available in May, 2015.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Killer!

Και θα κυκλοφορήσει σε αρκετά νορμαλ τιμή από ότι κατάλαβα.

Περι τα 1300-1400 ευρω λογικά. Για έναν τόσο sought after ενισχυτή που στο ebay πάει κοντά στο 2χίλιαρο και UK made φαίνεται πολύ νορμαλ τιμή.

Μεχρί στιγμής για μένα μακράν το πιο ενδιαφερον κιθαριστικό νέο απο NAMM και ακολουθούν το BOSS ES8 και το Crybaby Mini.

Η τιμή είναι κοντά στα 1600ευρώ

http://www.gak.co.uk/en/marshall-2555x-silver-jubilee-reissue/110603

http://www.andertons.co.uk/guitar-amp-heads/pid37366/cid689/marshall-limited-edition-2555x-silver-jubilee-head.asp

Σε αυτά τα λεφτά και με αρκετό ψάξιμο βρίσκεις τον original..Γενικά οι reissue ενισχυτές δεν ήταν ποτέ η συμπάθεια μου.Επίσης νοιώθω οτι αφαιρούν κάτι απο την σπανιότητα και την αξία των αυθεντικών jubilee..

Δεν ειχα υπολογίσει σωστά προφανώς.

Αλλά και πάλι με 1600 παίρνεις καινούριο ενισχυτή με εγγύηση και Made in UK.

Απο τη στιγμή που οι JVM στα 1500 είναι πλέον China made.

Και χωρις το πολύ ψάξιμο στο ebay και χωρίς να ψάχνεσαι με την κατάσταση του ενισχυτή.

Είναι πιο φθηνός και από τον 2203 reissue.

Γενικά καλα κάνουν τα reissue και αφαιρούν από την σπανιότητα και την αξία των original.

Να μπορεί επιτέλους να τους χαρεί και κάποιος με λιγότερα λεφτά, εκτός αν το προνόμιο του κάλου ενισχυτή πρέπει να είναι μόνο για λίγους.

Loki είπε:
Γενικά καλα κάνουν τα reissue και αφαιρούν από την σπανιότητα και την αξία των original.

Να μπορεί επιτέλους να τους χαρεί και κάποιος με λιγότερα λεφτά, εκτός αν το προνόμιο του κάλου ενισχυτή πρέπει να είναι μόνο για λίγους.
Ορθώς εμίλησες. Gear για μουσικούς και όχι για επενδυτές.

Εγώ δε μιλώ τόσο για το οικονομικό κομμάτι του θέματος..

Νοιώθω οτι είναι σα να χάνεται κομμάτι του μύθου του του jubilee,μέρος του οποίου ήταν και η σπανιότητα του.Σα να ξαναβγάλει η ferrari την F40 και μάλιστα προσαρμοσμένη στο σήμερα.

Βέβαια ο original jubilee θα εξακολουθήσει να είναι σπάνιος αφού ο καινούριος δε θα είναι ακριβώς ίδιος,αλλά όσο να ναι...

Και δεν είπα να τον στερήσουν απο τους μουσικούς ,απλά δεν ήταν ανάγκη να βγει με το ίδιο όνομα,ασημί κτλ..

ειμαι απο αυτους που δεν μπορω να βγαλω ξεκαθαρα συμπερασματα απο κλιπ στο you tube....

Loki είπε:
Περι τα 1300-1400 ευρω λογικά. Για έναν τόσο sought after ενισχυτή που στο ebay πάει κοντά στο 2χίλιαρο και UK made φαίνεται πολύ νορμαλ τιμή.
Η τιμή -για Made in UK Marshall SL- δεν είναι "normal", είναι εξαιρετική και στα όρια του απίστευτου θα έλεγα. :o

Θα ερθει αραγε κανενα κομματι Ελλαδα να ακουσουμε?
Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζω, αλλά ένα κομμάτι θα έρθει σίγουρα στη Θεσ/νίκη, έχει γίνει ήδη προπαραγγελιά.  ;D

S9F είπε:
Η τιμή -για Made in UK Marshall SL- δεν είναι "normal", είναι εξαιρετική και στα όρια του απίστευτου θα έλεγα. :o

Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζω, αλλά ένα κομμάτι θα έρθει σίγουρα στη Θεσ/νίκη, έχει γίνει ήδη προπαραγγελιά.  ;D
1425ευρώ(τιμή thomann) είναι μια καλή,λογική τιμή..Δε θα έλεγα οτι είναι απίστευτη..1400 είχε και ο afd100.

Στην Ελλάδα πόσο θα σου κοστίσει τελικά;

S9F είπε:

Καλορίζικος S9F!  :)

oselifer είπε:
1425ευρώ(τιμή thomann) είναι μια καλή,λογική τιμή..Δε θα έλεγα οτι είναι απίστευτη..1400 είχε και ο afd100.

Στην Ελλάδα πόσο θα σου κοστίσει τελικά;
Ok δεκτό, αλλά λόγω της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου ενισχυτή, ακόμα και 2 χιλιάρικα -που λέει ο λόγος- να τον έδιναν, πάλι θα πουλούσε "σαν hotcakes" και θα λέγαμε και ευχαριστώ πολύ.  ;D

Πρώτη φορά θα αγοράσω από Thomann, οπότε €1,425.00 μου κόστισε, αν και είδα οτί η τιμή έπεσε στα €1,388.00 , οπότε υποθέτω οτί θα μου επιστραφεί η διαφορά.

Καλορίζικος S9F!  :)
Σ΄ευχαριστώ.

περιμενουμε εντυπωσεις!!!!!!
Έχω και έναν 2554 (combo, αλλά το συνδέω και σε μιά 1960AV) οπότε όταν έρθει θα τους συγκρίνω για να δω πόσο κοντά είναι ο 2555Χ και μετα θα πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις...  ;D

S9F είπε:
Πρώτη φορά θα αγοράσω από Thomann, οπότε €1,425.00 μου κόστισε, αν και είδα οτί η τιμή έπεσε στα €1,388.00 , οπότε υποθέτω οτί θα μου επιστραφεί η διαφορά.

Έχω και έναν 2554 (combo, αλλά το συνδέω και σε μιά 1960AV) οπότε όταν έρθει θα τους συγκρίνω για να δω πόσο κοντά είναι ο 2555Χ και μετα θα πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις...  ;D
Καλορίζικος και καλοτάξιδος..

Νόμιζα οτι τον παρήγγειλες απο ελληνικό κατάστημα γι'αυτό ρώτησα τιμή...

Πάντως αν πάρεις καμία απόφαση να αποχωριστείς τον 2554 στείλε κάνα pm..  ;D

Είχα διαβάσει οτι είχες πάρει και τον sl5..Τον έχεις ακόμη;

Πήρα και γω έναν πρόσφατα σε πολύ καλή τιμή και είμαι κατενθουσιασμένος..Όλη η ροκ δισκογραφία κρύβεται εκει μέσα.  ;)

acdc,gnr,led zeppelin,blackmore,hendrix...Μπορεί να βγάλει όλους αυτούς τους ήχους!

Loki είπε:
Απο τη στιγμή που οι JVM στα 1500 είναι πλέον China made.
Αλλαξε κατι στην γραμμη παραγωγης των JVM? Δεν φτιαχνονται πια στην αγγλια? ??? ??? ???

Ο ενισχυτης δειχνει πολυ καλος! Σαν τεχνολογια δεν εχει τπτ σχεδιασμενο μετα το 1990 οποτε δεν βρισκω για πιο λογο θα επρεπε να ειναι ακριβωτερος! ;)

oselifer είπε:
Καλορίζικος και καλοτάξιδος..

Είχα διαβάσει οτι είχες πάρει και τον sl5..Τον έχεις ακόμη;

Πήρα και γω έναν πρόσφατα σε πολύ καλή τιμή και είμαι κατενθουσιασμένος..Όλη η ροκ δισκογραφία κρύβεται εκει μέσα.  ;)

acdc,gnr,led zeppelin,blackmore,hendrix...Μπορεί να βγάλει όλους αυτούς τους ήχους!
Σ'ευχαριστώ. Ναι, τον SL5 τον έχω ακόμα και είναι εκπληκτικός ενισχυτής. Αν μάλιστα, αντί για reverb είχε fx loop θα ήταν το ιδανικό κατά τη γνώμη μου.

Με γεια S9F! Πρέπει να τα σπάει άσχημα το κέφάλι.

(Μέγιστη πατάτα η έλλειψη fx loop στον SL5 και σε οποιονδήποτε γκαζάτο ενισχυτή κατά τη γνώμη μου)

kkmspm είπε:
Αλλαξε κατι στην γραμμη παραγωγης των JVM? Δεν φτιαχνονται πια στην αγγλια? ??? ??? ???

Ο ενισχυτης δειχνει πολυ καλος! Σαν τεχνολογια δεν εχει τπτ σχεδιασμενο μετα το 1990 οποτε δεν βρισκω για πιο λογο θα επρεπε να ειναι ακριβωτερος! ;)
Καλά και ο JCM800 του 80 είναι και είδες πόσο τον πουλάνε. Παίζει πολύ ακριβότερα συνήθως το reissue μοντέλο ενός πολύ αγαπητού ενισχυτή που ο κόσμος θα αγοράσει σίγουρα. Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη η τιμή του καθως θα τον περίμενα πάνω από 1800. (όχι ότι μου περισσέυουν τωρα για να τον πάρω αλλα λέμε)

Απο όσο ξέρω οι JVM εδώ και καιρό είναι Made in China. Πολύ γκρίνια απο φανατικούς μαρσαλάκηδες στα φόρουμ.

Trending...

Νέα θέματα

Back