• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall JCM 900 - 2000 - Koch Studiotone κ.α. γνώμες

music man

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα μερικές γνώμες θα ήθελα να πάρω και να μοιραστώ! Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή σχετικά all around για ηχογράφηση και συναυλίες μέχρι 3-6 κατοστάρικα used. (Τους προσαρμόζω σε marshall 4x12) Έχω παίξει με αρκετούς γνωστούς ενισχυτές όλοι έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους φυσικά. Έχω την εντύπωση πως οι πολύ γνωστοι προσιτοί marshalls (JCM 2000) που κυκλοφορούν τώρα, πιο πολύ όνομα κουβαλάνε παρά ήχο. Συμφωνήτε με αυτό? Σκεφτόμουν να μετακομίσω σε άλλη εταιρία όπως η Koch με μικρότερο wattage γιατί δεν έχω την δυνατότητα να κρανκάρω πάνω από 15-20 watt ενισχυτές εδώ (τους 50άριδες μέχρι το 5-6). Δεν έχω βρει να ακούσω ακόμη κάπου τον studiotone που φαίνεται ενδιαφέρον, θα τον προτείνατε? Κάποιος που μου άρεσε αρκετά επίσης είναι ο Vox ac15 ο οποίος έχει έλλειψη headroom αλλά και high gain settings. O orange tiny terror πολύ ωραίo drive αλλά επίσης ελάχιστο headroom και γενικα ακούγεται σχετικά "μικρός" σε σχέση με τις κεφαλές marshall 900-2000. Τι ποιοτικότερο έχετε δοκιμάσει σε αυτά τα λεφτά και θα μου προτείνατε για clean-rock και high gain ήχους (υ.γ. δεν παίζω καθόλου μέταλ δεν θα με ενδιέφερε τίποτα σε στυλ engl πχ)

Aυτός είναι ο dsl όχι ο JCM 2000. Νομίζω ότι ο JCM 2000 (εκτος απο JCM 2000) γράφει και dual super lead πάνω στη χρυσή πλάκα. Του Beck γράφει μονο dsl 100h. Είναι ο ίδιος ενισχυτής?

Πάντως από δική μου εμπειρία ο 2000 μ άρεσε πολύ. Δεχόταν πολύ ωραία τα διάφορα εφφέ καθώς και τις πεταλιέρες πολυεφφε κάτι που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Ακόμα και καρφί να παίζεις ακούγεται ωραία αν και προσωπικά χαμήλωνα λιγάκι τα μπάσσα και πρίμα γιατί ξύριζε σε μεγάλες εντάσεις.

το περίεργο πράγμα με τους marshall είναι πως σ'αρέσει, δεν σ'αρέσει ο ήχος τους, στην μίξη θα είναι ο ήχος κιθάρας που ξεχωρίζει, με την καλή την έννοια, περισσότερο.

Νομίζω είναι ο ίδιος απλά πιο καινούρια έκδωση στο video...Λίγο με χαλούσαν τα έξτρα κουμπάκια που είχε το DSL50 που είχα παρ'ολα αυτα έχει καιρό που τον έχω πουλήσει και γλυκοκοιτούσα το κομπο του, το dsl401. Μόνο σε ένα μαγαζί είχα προλάβει να τον δοκιμάσω κανα2 φορές αλλά δε θυμάμαι πολλά και το γεγονός οτι ήταν κομπο με ξεγελούσε γιατί τα έχω συνηθισει όλα στη δική μου καμπίνα. Γιατί ήταν τόσο φτηνότερο το κομπο? Έχετε κάποια εμπειρία μαζί του...?

Πάντως αυτό που λες darshan ισχύει γιατί παίζει πολύ ρόλο τι έχεις συνηθίσει να ακούς σε αγαπημένους σου δίσκους.

Είναι ο ίδιος ενισχυτής?
Ναι ,εχει φοβερο καθαρο καναλι.

αν και προσωπικά χαμήλωνα λιγάκι τα μπάσσα και πρίμα γιατί ξύριζε σε μεγάλες εντάσεις.
δεν υπαρχει Marshall ενισχυτης που να μη ξυριζει στα πριμα αν τα ανεβασεις,που να δεις με τους vintage τι γινεται... ;D 

Superfunk είπε:
Ναι ,εχει φοβερο καθαρο καναλι.
και το crunch του καθαρού είναι φοβερό.

Πάντως αυτό που λες darshan ισχύει γιατί παίζει πολύ ρόλο τι έχεις συνηθίσει να ακούς σε αγαπημένους σου δίσκους.
δεν νομίζω να είναι ο μόνος λόγος.

ξυρίζει και ξεχωρίζει.

music man είπε:
γλυκοκοιτούσα το κομπο του, το dsl401.
Άσχετο με το αρχικό θέμα αλλά ο 401 έχει διαφορετικό ηχο απο το head dsl50.+ το 3ο καναλι ψιλοφαζαρει.

Superfunk είπε:
αυτος παντως δεν συμφωνει  ,πηγαινε στο 20.00

http://www.youtube.com/watch?v=ZN-Wazsiaio
sf πιστευεις ο ενισχυτης του beck ειναι ιδιος μ αυτον που πουλανε τα μαγαζια?

γιατι εγω προσωπικα πιστευω οτι δεν θα εχει καμια απολυτως σχεση!!!!

ναι, του έχει βάλει λάμπες από την Ατλαντίδα.

ο paul gilbert πάντως παίζει στα live με stock dsl που του φέρνουν backline.

τι σχεση εχει ο ηχος του gilbert με τον ηχο του beck??????????????????

απορω ο gilbert γιατι παιζει με λαμπατους αφου τοσο χαλια ηχο τον πετυχαινεις ανετα κ με φθηνο τρανζιστορατο!!

ναι,καθολου ασχημο....

απλα τον χειροτερο απο ολους τους ''διασημους'' κιθαριστες!!!

κ αν ειχε αυτο τον ηχο το '60...να πεις οκ..

Εχω παιξει/δοκιμασει ΚΑΛΑ,πολλους Μαρσαλ.

(Eιχα παθει πλακα με τον 1987Χ που δινει χαστουκια...  8))

Τα τελευταια χρονια ειχα εναν JVM αλλα,ενω ειναι καλος ενισχυτης,μου φαινοταν ΠΟΛΥ κομπρεσσαρισμενος,πολυ μεταλ κι  ας ειχε καλουτσικο  καθαρο.

Μου ελειπε ο 'in your face' ηχος ΠΟΛΥ.

Για καποιο λογο,υπαρχουν πολλες αρνητικες γνωμες για τον 2000.

Εκανα λοιπον  την  ακροβασια να δωσω  τον JVM και να παρω εναν παλιο DSL100h στα τυφλα.

(Ο καινουριος εχει καποιες παραμετρους πριζενσ-ρεζονανσ).

Μαη Γκοντ!

HXAΡΑ!ΦΟΒΕΡΟ καθαρο,εκπληκτικο crunch,ΠΟΛΥ καλο high gain.

Τα δε πεταλια...Σαν θελει η  νυφη  κι ο γαμπρος,τυφλα να χει ο  πεθερος...

Ηταν για μενα η μεγαλυτερη  αποδειξη οτι...Το ιντερνετ ''μπαζει'' απο  παντου σε αρκετες περιπτωσεις.

Οκ,υπαρχει το γουστο,οι προτιμησεις αλλα υπαρχει και  η αντικειμενικοτητα...

...O 2000 ειναι απο  τους καλυτερους μαρσαλ που εχουν  βγει.Mιλαω για DSL... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
freerock1974 είπε:
Εχω παιξει/δοκιμασει ΚΑΛΑ,πολλους Μαρσαλ.

(Eιχα παθει πλακα με τον 1987Χ που δινει χαστουκια...  8))

Τα τελευταια χρονια ειχα εναν JVM αλλα,ενω ειναι καλος ενισχυτης,μου φαινοταν ΠΟΛΥ κομπρεσσαρισμενος,πολυ μεταλ κι  ας ειχε καλουτσικο  καθαρο.

Μου ελειπε ο 'in your face' ηχος ΠΟΛΥ.

Για καποιο λογο,υπαρχουν πολλες αρνητικες γνωμες για τον 2000.

Εκανα λοιπον  την  ακροβασια να δωσω  τον JVM και να παρω εναν παλιο DSL100h στα τυφλα.

(Ο καινουριος εχει καποιες παραμετρους πριζενσ-ρεζονανσ).

Μαη Γκοντ!

HXAΡΑ!ΦΟΒΕΡΟ καθαρο,εκπληκτικο crunch,ΠΟΛΥ καλο high gain.

Τα δε πεταλια...Σαν θελει η  νυφη  κι ο γαμπρος,τυφλα να χει ο  πεθερος...

Ηταν για μενα η μεγαλυτερη  αποδειξη οτι...Το ιντερνετ ''μπαζει'' απο  παντου σε αρκετες περιπτωσεις.

Οκ,υπαρχει το γουστο,οι προτιμησεις αλλα υπαρχει και  η αντικειμενικοτητα...

...O 2000 ειναι απο  τους καλυτερους μαρσαλ που εχουν  βγει.Mιλαω για DSL... ;)
Εδώ ακούσαμε ότι ο Paul Gilbert δεν έχει καλό ήχο,πώς να μην μπάζει το internet;  ;D

Απόλυτο δίκιο για τον JVM,μόνο για metal,αλλά εκεί είναι φοβερός.Και ο DSL2000 τα κάνει όλα καλά και συμφέρει! ;)

Συμφωνώ για το κομπρεσαρισμα και τον μέταλ χαρακτήρα του jvm. Σε στοκ μορφή μπορεί να μην αρέσει. ΕμενΑ η αλήθεια είναι ότι με απογοήτευσε μιας και ήθελα έναν πιο δυναμικό Marshall ήχο.

Τελικά εμπιστευτικα το jvm forum και έκανα 3 πανεύκολα mods. Τα plexi cap, anti compression και negative feedback mod. Η όλη δουλειά ήταν ανέξοδη (κάτι λεπτά σε πυκνωτές-αντιστάσεις) και μου πήρε 40 λεπτά μαζί το biasing. Το αποτέλεσμα πραγματικά ονειρικό. Ο ενισχυτής είναι το απόλυτο πολυεργαλειο. Κλασικά Marshall καθαρά, απίστευτα δυναμικά crunch και rock χρώματα και φτάνει μέχρι metal. Δεν μου λείπει τίποτα.

Ενημερωτικά ο jvm410js (satriani) έχει από τη Marshall αυτά τα mods + ένα chock που δεν έβαλα για να μην λύσω την πλακέτα και τελικά δεν θεωρώ απαραίτητο.

Αν είσαι Αθήνα μπορείς να ακούσεις τον ενισχυτή μου με ανταλαγμα μια Kaiser. Αλλιώς ψάξε να ακούσεις το jvm410js για να καταλάβεις πως θα γίνει μετά.

2channels με 6 modes σύνολο. 2 volume, 2 reverb, midi και direct output με τέτοια τιμή (εγώ τον βρήκα 450 μτχ) δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος ενισχυτής. Απλά τα mods είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν ουσία τα features, αλλιώς παίζει μόνο μέταλ.

Κι εγω ειχα ενθουσιαστεί με την προοπτική ενός DSL50 αλλά μια-δυο φορές που έπαιξα έναν δευστυχώς δε με ενθουσίασε (και το ήθελα πολύ γιατί ψάχνω για marshall ήχο). Λεπτά καθαρά και λασπώδη βρώμικα..Μπορει κ να ήταν ο συγκεκριμένος βέβαια ή η 1x12 καμπίνα (Marshall). @music man παίρνει πολύ καλές κριτικές από reviews στο ίντερνετ, καλό ειναι να τον ακούσεις, τον έχω δει στις αγγελίες.

Τον studiotone λογικα θα τον εχει ο telesound στο Γαλάτσι (σχεδόν πάντα είχε κ τα παιδιά είναι εξυπηρετικότατα). Ωραίος all-around ενισχυτής κι ελαφρύς.

BillTrantos είπε:
Εδώ ακούσαμε ότι ο Paul Gilbert δεν έχει καλό ήχο,πώς να μην μπάζει το internet;  ;D

Απόλυτο δίκιο για τον JVM,μόνο για metal,αλλά εκεί είναι φοβερός.Και ο DSL2000 τα κάνει όλα καλά και συμφέρει! ;)
ρε παιδια ελεος!

θα γινω κακος!

βγαλτε την μαρμελαδα απο τ αυτια!!

γιατι αν ολοι εδω μεσα εχετε τη γνωμη πως ο gilbert εχει καλο ηχο να παω σε κανενα γιατρο να με δει!

σ αυτο το στυλ μουσικης καλο ηχο εχουν αρκετοι κιθαριστες οχι ομως ο gilbert!!!

aggeloskrv είπε:
ρε παιδια ελεος!

θα γινω κακος!

βγαλτε την μαρμελαδα απο τ αυτια!!

γιατι αν ολοι εδω μεσα εχετε τη γνωμη πως ο gilbert εχει καλο ηχο να παω σε κανενα γιατρο να με δει!

σ αυτο το στυλ μουσικης καλο ηχο εχουν αρκετοι κιθαριστες οχι ομως ο gilbert!!!
Ο ήχος είναι κάτι υποκειμενικό όπως η ομορφιά για παράδειγμα. Άλλα αρέσουν σε κάποιους και σε κάποιους άλλους όχι.

Σε άλλους αρέσουν τα γεμιστά με κιμά σε άλλους όχι, σε άλλους αρέσει το τσίπουρο με γλυκάνισο σε άλλους όχι, σε άλλους αρέσει ο ήχος του Gilbert σε άλλους όχι.  ;)

Οπότε δε χρειάζεται να ενίστασαι.  :)

Trending...

Νέα θέματα

Back