• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Marshall ήχος σε εντάσεις δωματίου; Τα φώτα σας παρακαλώ...

Εν πάση περιπτώσει αν έχει master volume o ενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα με την ένταση. 

Πιτσιρικας είχα έναν Valvestate 8080 απίστευτα δυνατός και χωρίς να έχω ιδέα είχα παρατηρήσει ότι όσο άνοιγες το volume της προενισχυσης τόσο πιο ωραίο ήχο είχε.Οποτε το έβαζα στο τέρμα και το master volume όσο πιο χαμηλά γίνεται. Νομιζω  εκείνος είχε λάμπα μόνο στην προενισχυση.

για τε΄τοιους ήχους και με power scalling αντί για master volume εγώ έχω τον morgan mvp23 , ;όπου κινείται με ρυθμίσεις του eq( interactive) ανάμεσα σε marshall, vox ή fender αντίστοιχα. εγώ βέβαια τον χρησιμοποιώ για τα καθαρά του. Παίζει σε όλη την διάρκεια του power scalling πολύ ωραία.
Άσχετο, αλλά τα καθαρά του Morgan σου είναι όσο κορυφαία ακούγονται στο ίντερνετ;

Καλα το θεμα ειναι 1 χρονο πισω κ αναστηθηκε....

Κι εγω καθομαι κ ποσταρω πως δε μας εχει πει ακομα ο OP για το ποσο χαμηλες θα ειναι οι εντασεις...

Τα ζουβησα μπας κ μαζευτει λιγο...

200.gif

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άσχετο, αλλά τα καθαρά του Morgan σου είναι όσο κορυφαία ακούγονται στο ίντερνετ;
Ειναι πολυ ωραια σε παει απο φεντερ μεχρι βοξ και μαρσαλ μ εναν ζεδτο τροπο

Τείνω να καταλήξω στο ότι όσον αφορά στα καθαρά ενός ενισχυτή μέχρι μια συγκεκριμένη ένταση δεν έχει "καλύτερα" και "χειρότερα'. Απλά διαφορετικά 

Και σε ολες τις εντάσεις. Πολύ έξυπνο power scaling
Απ οτι διαβασα σε μια συνεντευξη του 7διου του μοργκαν δεν μπορει ν εφαρμοστει παντου καλα, πχ σεblackface κυκλωματα. Γι αυτο και ο ιδιος δεν το βαζει σε ολα τα μοντελα του. Το γτ δεν το ξςρω

Καποιοι ισχυριζονται οτι σε χαμηλες ρυθμισεις το scaling  κανει το ηχοχρωμα λιγο πιο brownie. Ακομα κι αυτο 1) δεν εχει καμια σχεση με το πως ακουγεται 1 μαστερ σε χαμηλη ρτθμιση και 2) μαλλον δεν ειναι αληθεια, απλως αλλαζει ο τροπος που ακουμε κατι πιο σιγανο. Σε ηχογραφηση κοντα με δυναμικο πιστοποιειται αυτο. Υπαρχει κ βιντεο στο yt που το πιστοποιει το δευτερο.

Οικονομική λύση είναι ο Marshall jcm2000 dsl401. Μπορείς να τον βρεις στις αγγελίες με κάνα 300άρι.

Ωραία καθαρά, και δεν είναι και ιδιαίτερα δυνατός (ίσως γιατί έκαναν την περίεργη -κατ'εμε- επιλογή να του βάλουν τελικές el84... όλα τα άλλα μοντέλα της σειράς έχουν el34).

Από βρώμικα το od1 ακούγεται ΟΚ και σε χαμηλές εντάσεις. Το od2 ακούγεται πολύ fizzy σε χαμηλές εντάσεις αλλά έχει δικό του volume οπότε αν έχεις χαμηλά το volume αυτού του καναλιού και δώσεις από το master για να ''σπρώξεις'' λίγο τις τελικές, είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Και φυσικά πρέπει να του αλλάξεις το χάλια κινέζικο μεγάφωνο και να βάλεις ένα V30.

Η παραπάνω πρόταση είναι επειδή είναι καθαρά οικονομική. Η Marshall βγάζει σήμερα μεγάλη γκάμα ενισχυτών για όλα τα βαλάντια και όλα τα watt. Οι καινούργιοι DSL 20watt έχουν διακόπτη που τους ρίχνει στα 10. Ή κοίτα και σε blackstar ht20 μεριά. Καλή τύχη στην αναζήτησή σου

Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον μετά από ένα χρόνο και βάλε, να μάθουμε τι έκανε ο op ?‍?

Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον μετά από ένα χρόνο και βάλε, να μάθουμε τι έκανε ο op ?‍?

ωχ, τωρα το είδα, για καποιο λογο νόμιζα ότι το thread ήταν Ιανουάριος του 2023 ?

δεν πειράζει Πάσχα έρχεται ας κάνουμε και εδώ καμιά νεκρανάσταση (νήματος)

Πηρε ενα tubescreamer, το εβαλε μπροστα απο τον fender του, εβγαλε μια χαρα blues και ροκ ηχο, και εζησε αυτος καλα και εμεις καλυτερα ?

Παίζεις με loadbox=>ΙR

με ό,τι ενισχυτή θες ας είναι και 800βατ με το master πάντα στο sweet spot?

και ακούς από monitors ή ακουστικά.

Πλέον δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας λόγος να χρησιμοποιείς καμπίνα σπίτι σου.

• Δεν παντρεύεσαι καμία, έχεις τεράστιο πλήθος επιλογών όπως και μικροφώνων
  • Έχεις channel strip μέσω του daw για άμεση επεξεργασία, instantly recallable
Το ηχητικό αποτέλεσμα δε συγκρίνεται με τίποτα, παρά μόνο να έχεις ένα studio για πάρτη σου.

Η καμπίνα μόνο για live είναι και ακόμα και εκεί μπορεί να παρακαμφθεί, όπως και τα monitors.

Σχετικά με το ποιον Marshall θα πρότεινα, αν το φυσάς Friedman Smallbox ή Brbs 100, μετά Splawn Quick Rod, Engl Steve Morse ή Retro Tube και τέλος ο Jvm είναι άριστος και δεν υστερεί.

Ειναι περσινο thread
μόλις το είδα??

...δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας λόγος να χρησιμοποιείς καμπίνα σπίτι σου....
Έχει και αυτό τα αρνητικά του... θα πρέπει:

1) να έχεις υπολογιστή, κάρτα, μόνιτορς ή ακουστικά κλπ (που παντρευεσαι αρκετά απο αυτά, και σε αντίθεση πχ με μια καμπίνα ή κόμπο, χάνουν σχεδόν όλη την αξία τους μετα απο σχετικά μικρό διάστημα)

2) κάθε φορά που θέλεις να παίξεις να ανοιγεις και υπολογιστή

3) να έχεις υπολογιστή, κάρτες, ενισχυτές, καλώδια κλπ, όλα σε ένα μέρος

να έχεις υπολογιστή, κάρτες, ενισχυτές, καλώδια κλπ
Σαφώς και πρέπει να τα έχεις αυτά, αλλά τα θεωρώ αυτονόητα εκτός των monitor.

που παντρευεσαι αρκετά απο αυτά, και σε αντίθεση πχ με μια καμπίνα
Η καμπίνα μαζί με τον ενισχυτή είναι τα δύο βασικότερα modifiers όμως. Μέσω IR παίζω βρώμικα με soldano 4x12 και καθαρά με tweed. Σε home studio αυτά δε γίνονται.

Και το βασικότερο, παίζω με λάμπα χωρίς περιορισμούς και μηδενικό latency.

Κάνω τον ενισχυτή μου plugin ουσιαστικά, κρατώντας όμως όλα τα χαρακτηριστικά του και κυρίως το response στο χέρι.

Έχει και αυτό τα αρνητικά του... θα πρέπει:

1) να έχεις υπολογιστή, κάρτα, μόνιτορς ή ακουστικά κλπ (που παντρευεσαι αρκετά απο αυτά, και σε αντίθεση πχ με μια καμπίνα ή κόμπο, χάνουν σχεδόν όλη την αξία τους μετα απο σχετικά μικρό διάστημα)

2) κάθε φορά που θέλεις να παίξεις να ανοιγεις και υπολογιστή

3) να έχεις υπολογιστή, κάρτες, ενισχυτές, καλώδια κλπ, όλα σε ένα μέρος
Νομίζω ότι αυτά δεν είναι και τόσο σοβαρά προβλήματα (εκτός αν μιλάμε για κάποιον εξαιρετικά τεχνοφώβ που κυκλοφορεί με Nokia 3310)...

1. Νομίζω πλέον ότι το 99.9 έχουν έναν υπολογιστή. Σήμερα και το laptop της δουλειάς μπορεί να φορτώσει ένα IR Loader με (σχεδόν) μηδενικό latency. Τα μόνιτορς δεν πολύ χάνουν την αξία τους. Μια κάρτα ήχου μπορεί όντως να χάσει αξία αλλά και πάλι, κάτι basic χρειάζεσαι, δε θα έχεις μια κάρτα ήχου έτσι κι αλλιώς όντας μουσικός για να γράψεις μια ιδέα ή για να ακούσεις μουσική στο σπίτι;   

2. Οι λάμπες χρειάζονται 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν τα filaments για να μην τις κάψεις γρήγορα, χρόνος στον οποίο ο υπολογιστής έχει ήδη ανάψει. Άλλο λόγο που μπορεί να χαλάει κάποιον σοβαρά να ανοίξει υπολογιστή, δεν μπορώ να σκεφτώ.

3. Δεν χρειάζεσαι κάποιο φοβερό desktop για να παίξεις με IRs. Tα λάπτοπ έχουν φορητότητα και οι ενισχυτές αν είναι βαριοί παίρνουν και ροδάκια. Τώρα για τα υπόλοιπα δεν καταλαβαίνω. Δεν εννοείται πχ ότι θα έχεις τον υπολογιστή και την κάρτα ήχου στο ίδιο μέρος; 

Μα δεν μιλάμε για 100% virtual περιβάλλον. Άλλο αυτό...οπως άλλο είναι τα modelers κλπ

Εδώ λέμε για χρήση:

1) κανονικού ενισχυτή (που να παίζει στο sweet spot) με

2) Load box και

3) IR, σε

4) κάρτα,

5) υπολογιστή,

6) μόνιτορς ...

...και όλα αυτά (μάλλον συνδεδεμένα σε ένα μέρος μέσα στο σπίτι) για να πάρεις ήχο μάρσαλ σε χαμηλή ένταση....

...Δεν ξέρω....πολλά δεν είναι?

Εγώ (όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ σε αυτό το θέμα) με ενα κόμπο (budda superdrive 18) και ένα volume στη λούπα μια χαρά ήχο έχω σε χαμηλή ένταση. Το αν θέλεις και να το ηχογραφήσεις είναι άλλο θέμα.

Trending...

Νέα θέματα

Back