- Πόντοι
- 2,148
πόσο το μαλλί?
Δεν προκειται ουτε εγω να παιξω με 5. Αλλα αυτο δε σημαινει πως με μονιτορ δεν γινεται δουλεια.
Kαι ακούς την κιθάρα σου πάνω απ' τα ντραμς? Ή πρέπει να είσαι εντελώς μπροστά στον ενισχυτή για να *σε* ακούς?Εχω τρεις 5αρηδες.
Ολοι εχουν αρκετα καθαρα (στο οριο του breakup) για προβα (με νορμαλ ντραμερ).
Σε συνθηκες live με PA, ειναι ακομα πιο ευκολη η δουλεια τους, καθως δεν χρειαζεται να παιζουν τερμα.
Και πάλι σχετικό ίσως. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ πχ, με 10W ενισχυτή είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ headroom. Όταν δηλ. πατάω το boost, αυτό αντί να μπουστάρει δίνει περισσότερο σατσουρέισιο στον ενισχυτή.
Eδώ πιθανότατα έχεις δίκιο, με νορμάλ single coils βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αναντιστοιχία. Νιώθω ότι για κάθε 2dB που φορτώνω σε boost τον ενισχυτή, κερδίζω 0,2dB σε ένταση( και τα ρέστα σε βρωμιά), να το πω μπακαλίστικα. Θα μου πεις, παίζει ρόλο και ο (όποιος) ενισχυτής.Αν παίζεις με μόνους τύπου Fender αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει ,σε λογικές εντάσεις φυσικά,αν παίζεις με διπλούς ή P90 όντως υπάρχει.
Απλά δεν θεωρώ ότι οι αμοιβές των μουσικών δικαιολογούν τέτοιου είδους σωματική καταπόνηση, ωστε να κουβαλιέται σε live.
Θα μου πεις, παίζει ρόλο και ο (όποιος) ενισχυτής.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο Μάρσαλ συμφέρει λογω τιμής.Ειναι 0,5 και οχι 1 watt.
Στη ρυθμιση αυτη εχει λιγοτερα πριμα. Ομως αυτο ειναι καλο διοτι σε μεταμεσονυκτιες εντασεις (κατω απο 1), στα 5 watt ειναι λιγο σκληρος ο ηχος. ...
Συμφωνω.Στην ερώτηση σου αν αξίζει λαμπάτος στο 1watt λέω όχι ( μιλάμε στο τελικό στάδιο γιατί στην προενίσχυση και ειδικά σε hi gain το compression που σου δίνει η λάμπα ειναι must) απλά γιατί το αυτί μας δεν ακούει γραμμικά , σε χαμηλές εντάσεις αλλάζουν όλα δεν ακούγονται οι διαφορές και όλα αυτά που ψάχνουμε πάνε περίπατο
προσωπικά από 50ριδες λαμπάτους έχω πάει στα 15 και βρήκα την υγειά μου
πρόσφατα ευτυχής κάτοχος Koch 20w και λέω να πετάξω όλες τις καμπίνες, δεν χωράνε πουθενά
Ναι αλλα εγώ ειμαι αυτό που θα λέγαμε "εύκολος πελάτης". Δηλαδή, ούτε rock star εξάρσεις έχω, ούτε ψάχνω να βρω το τέλειο, ούτε παίζω 10 ώρες τη μέρα. Θέλω ωραίο οικιακό ήχο και να πετάξω τα ΠΣηφιακά. ΠΙστεύω αξίζει ένα μαρσαλάκι στα 400. Όχι?
έλα ρε κιαρατα με έπεισεςΠροβολή συνημμένου 19702
Παιζω με mexican tele, area hot t/ area t pickups.
Μη δωσεις σημασια στο παιξιμο...
Your browser does not support the HTML5 audio tag.
Προβολή συνημμένου 19701