Marshall Class 5 vs VOX AC15C1

mc06060

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Σήμερα δοκίμασα σε μαγαζί στον κέντρο της Αθήνας τον πρώτο με μια Strat (CP 60's) κι η αλήθεια είναι οτι με εντυπωσίασε (με τα μπάσα σβησμένα σχεδόν βέβαια). Έχει αυτόν τον ήχο που προσωπικά (δεν ειμαι κι ο πλέον έμπειρος) μου έδωσε την εντύπωση οτι μ'ένα απλό overdrive μπροστά θα τα σπάει όλα (πολύ υποκειμενική έκφραση αλλα αυτή μου ήρθε).

Ωστόσο έχω ένα μεγάλο έρωτα με τη VOX (Rory Gallagher είναι αυτός) και τον AC15. Πολύ δύσκολα τον βρίσκεις στην Αθήνα όμως να τον δοκιμάσεις απ'ότι μ'ενημέρωσαν κι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τον διαγράψω τόσο εύκολα για χάρη του Marshall.

Συνεχίζω λίγο την ιστορία για να γίνω πιο κατατοπιστικός γιατί ίσως σε κάποιους να φαίνεται λίγο "άκυρη" η σύγκριση. Η αλήθεια είναι ότι θέλω έναν ενισχυτή για blues rock (από τα 60's μέχρι τις μέρες μας), λάμπα, με σχετικά λίγα βατ για live (σε bar-άκια καθότι άγνωστος ακόμα ;) ). Έχουν γύρω στα 200€ διαφορά κι αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Αυτά μέσες άκρες. Όποιος έχει ακούσει και τους δύο και μπορεί να πει μια γνώμη θα είναι πάνω απο καλοδεχούμενη.

φιλε μου το μαρσαλακι ειναι σουπερ.ακουγεται αψογα ακομα κ χωρις ριβερμπ.καλοκατασκευασμενο στην αγγλια με οτι κ αν σημαινει αυτο.το μονο κακο ειναι οτι βρωμιζει πολυ γρηγορα(για μενα).απ την αλλη το βοξ ειναι πολυ πιο δυνατο σε ενταση αλλα μου βγαζει την αποψη οτι ειναι φτηνοκατασκευη...

'Εχω την εντύπωση οτι ο VOX έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια στα overdive. Χτυπάς δηλαδή μια συγχορδία και ακούς όλες τις νότες καθαρά, ενώ στο Marshall από ένα σημείο γινόταν κάπως δύσκολο αυτό. Ίσως να φταίει και το κακό EQ που χει ο Marshall (το θέμα με τα μπάσα). Από την άλλη επειδή δεν έχω δοκιμάσει τώρα τελευταία τον VOX, θέλω να ξανακούσω το overdrive του, το σημείο που "σπάει" κλπ κλπ. Για τα καθαρά του ξέρω, όπως και για το overdrive του Marshall.

Είναι όντως δίλημμα ή μόνο εμένα μου φαίνεται τέτοιο; (μαλλον το δεύτερο....  :-\)

Δεν έχω άποψη για το marshallάκι καθώς δεν το έχω παίξει αλλά έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα 5άρια "της σειράς", η άποψή μου είναι ότι δεν μιλάμε για κανονικούς ενισχυτές αλλά για practice ενισχυτές οι οποίοι μπορούν υπό συνθήκες να "γράψουν" ωραία.

Ο AC15 όμως... είναι κανονικός ενισχυτής για live και πρόβες με άλλα όργανα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει περιθώριο κανονικής σύγκρισης. Αν ήταν να έχω έναν απο τους 2 θα είχα τον vox.

Το μαρσαλακι το ακουσα προσφατα και εξεπλαγην.Καμια σχεση με τους αλλους ενισχυτες της ιδιας κατηγοριας...Ειναι αξιοπρεπεστατο και οχι μονο απο θεμα ηχου.Υστερη σε ενταση ομως...καλυτερα για μικρα λαιβ κατι σε 15 watts.Ο vox ειναι επισης πολυ ωραιος αλλα ισως χρειαστει να του κανεις καποιες αλλαγες για να "κατσει ο ηχος στ'αυτια σου".Προσωπικα δεν θα εκανα την συγκριση....αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Υφίσταται όντως θέμα με τα μπάσσα του Class-5 και ειδικά σε κιθάρες με humbuckers.Το knob για τα μπάσσα λειτουργεί περισσότερο σαν on/off διακόπτης... ;D Ο ενισχυτής κατα τα άλλα είναι εξαιρετικός.Βέβαια -όπως σε όλους τους λαμπάτους- δυστυχώς για να αποδώσει "φυσικό" overdrive θα πρέπει να τον "τελικιάσεις" και μετά από καμμιά ωρίτσα πολύ πιθανό να βρίσκεσαι στο κρατητήριο με..."πολυπολιτισμική παρέα"  ;D Με άλλα λόγια,ΔΕΝ είναι practice-amp,είναι ένας κανονικότατος ενισχυτής.

Τον VOX δεν έχει τύχει να τον δοκιμάσω,οπότε δεν έχω ιδέα.

Οι ενισχυτες ειναι εντελως διαφορετικης σχεδιασης,wattage & φιλοσοφιας και εχουν και διαφορετικα ΜΕΓΑΦΩΝΑ (12αρι & 10αρι),δεν συγκρινονται γιατι απλα ειναι εντελως αλλου παππα ευαγγελιο ο καθενας....

έχω τον vox ισχύει αυτό που λες για τη βρώμα και παίζει φοβερά με ένα drive μπροστά

στείλε πμ αν θες να τον ακούσεις

Ίσως να ήταν σημαδιακό που η τελετή για την παρουσίαση του Class 5 ήταν ένα λάιβ με τον Μποναμάσα, πιθανόν για να θυμίσουν το γεγονός πως αν υπάρχει καλό PA μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί...

Όμως από αξιοπιστία δεν έχω ιδέα πώς τα πάει. Και προφανώς δεν θα τον αγοράσει κανείς για να τον χρησιμοποιήσει για τα ανύπαρκτα καθαρά του - δεν είναι αυτός ο σκοπός του άλλωστε... ο Vox είναι όντως πολύ διαφορετικός ηχητικά.

Το ότι είναι διαφορετική φάση το ξέρω και πολύ περισσότερο το φανταζομαι (το VOX είπα δεν τον έχω ακούσει πρόσφατα). Και πέρα από τα τεχνικά είναι διαφορετικοί και στο θέμα χροιας (μάλλον το πιο σημαντικό απ'όλα). Ωστόσο μιλάμε για έναν γκαζάτο blues rock ήχο που μοιράζεται σε 70%-30% overdrive καθαρα. Και, μεταξύ μας τώρα, από τη μια είναι ο Gallagher κι από την άλλη ο Clapton (Bluesbreakers και τα ρέστα). Και last but not least είναι και η σύγχρονη εποχή και ο ήχος της (το blues rock στις μέρες μας μάλλον είναι πιο πολύ αυτό:

)
Δε λέω ότι ψάχνω ΑΥΤΟΝ τον ήχο συγκεκριμένα απλά το δίλημμα των ηρώων και του εξοπλισμού τους (Marshall o  Clapton, o Page κλπ -VOX ο Rory) από τη μία και του (προσωπικού ίσως) άγχους να μην είμαι κι εκτός εποχής συνθέτουν το μπερδεμένο σκηνικό του εγκεφάλου μου που, ακόμα κι οταν γίνεται λέξεις, νομίζω κανείς άλλος δεν καταλαβαινει.... :-\ ??? :(

Επειδή η μόνη ομοιότητα με blues (rock) είναι η πεντατονική (πάντα ΙΜΗΟ)

RayDTutto είπε:
Επειδή η μόνη ομοιότητα με blues (rock) είναι η πεντατονική (πάντα ΙΜΗΟ)
Πολύ πιθανό, αλλά από την άλλη το ίδιο μπορεί να λέγαν και για τον Clapton σε σύγκριση με το Muddy waters στα 60's όταν κράζαν τους Cream για κάθαρο θόρυβο. Πιο πολύ προχωράει η μουσική με αντιθέσεις παρά με μιμήσεις...

Άσχετο, αλλα λέτε να μπαίνει κι ο Laney Cub12 στο παιχνίδι του γκαζωμένου "βρετανικού" blues rock?? Τον άκουσα στο test που κυκλοφορεί στο forum και κάτι κινείται μου φαινεται...

mc06060 είπε:
Άσχετο, αλλα λέτε να μπαίνει κι ο Laney Cub12 στο παιχνίδι του γκαζωμένου "βρετανικού" blues rock?? Τον άκουσα στο test που κυκλοφορεί στο forum και κάτι κινείται μου φαινεται...
αφού εισαι και συναδελφος μηχανολόγος, αμα θες πέρνα καμια φορά να τον ακούσεις και απο κοντα ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back