εγω βαζω 2 σολο σε 5λεπτο κομματι και με κραζετε
Θα εκμεταλλευτώ εδώ το νήμα του Αχιλλέα (δεύτερη φορά σήμερα, ελπίζω να μην μου κρατήσει κακία) για να σου πω τα εξής, που νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον.
Μπορεί ένα κομμάτι να είναι όλο σόλο.
Όμως ....
- εξαρτάται πώς εννοεί κάποιος το σόλο, κάποια σόλο (με την έννοια που τους δίνεις, single lines δηλαδή), δεν είναι σόλο κι ας φαίνονται ως τέτοια.
- ένα σόλο είναι σαν ένα κομμάτι μέσα στο κομμάτι, λέει μια ιστορία, και έχει τις ίδιες αρχές με ένα κομμάτι (αρχή - μέση - τέλος, νόημα, λόγο ύπαρξης). Δεν είναι "παίζω τα ίδια μέχρι να βαρεθώ". Αν νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις ένα μεγάλο σόλο, χωρίς να επαναλαμβάνεσαι, χωρίς να γίνεσαι αναμενόμενος, να αφηγείσαι μια ιστορία χωρίς να πλατειάζεις, παίζοντας to the point, then go for it.
Σου λέω απλώς ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό και ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν καλά.
- υπάρχουν κάποια είδη μουσικής, στα οποία τα πολλά σόλο είναι επιθυμητά. Το θέμα είναι αν είναι και επιτυχημένα.
- ο χειρότερος "οδηγός" που θα μπορούσες να έχεις, είναι κάτι μπάντες '68 - '80κάτι, που έπαιζαν μόνο για να σολάρουν οι κιθαρίστες χωρίς να έχουν και τίποτα το ιδιαίτερο να πουν, και που στο 3λεπτο είχες βαρεθεί την ζωή σου.