marathon είπε:Και επειδή έχω ένα και κάθεται (και το θεωρώ κακάσχημο και όχι Fender) δεν έρχεσαι να στο χαρίσω να μην πάει χαμένο?
Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα τώρα. Αν έχω μαγνήτες (ΗΗ) τι τον θέλω τον πενταθέσιο (εκτός αν παίζω με split-tap κλπ, που δε με πολυνοιάζει); και αν είμαι σε θέση neck, λογικά θέλω μόνο neck. ή όχι; τι εννοείς "ανοίγει τον διπλό";STEFMAISTER είπε:κατι που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις ενα Mini switch που να ανοιγει τον διπλο οταν θα εχεις τον 5θεσιο στην θεση neck ετσι ωστε να παιρνεις κ την μεσαια θεση οπως σε μια κανονικη κιθαρα με 2πλους κ 3θεσιο...αυτο μπορει να γινει κ με ενα volume push pull ποντεσιομετρο..
+1. Πολυ σωστο.bloody_sunday είπε:αλλά η άποψη που έχω ξαναδιατυπώσει είναι ότι πρέπει να περάσει κάποιος από τις πιο κλασσικές (και ίσως και φτηνότερες) λύσεις για να αντιληφθεί την αξία των πιο άγνωστων στο ευρύ κοινό μαγνητών, ή ακόμη & για να σκεφτεί ότι του αρκούν χωρίς να χρειαστεί να τρέξει σε τέτοιες "εξωτικές" λύσεις... (διότι αν αρχίσουμε τέτοιες συστάσεις, πάμε και σε Antiquities, σε Lollar, Suhr, Fralin και δεν συμμαζεύεται).
Όλοι οι low/medium output humbuckers έχουν λιγότερο pull από τους μονούς που έχεις ήδη επάνω στην κιθάρα λόγω της κατασκευής τους που τους δίνει ασθενέστερο μαγνητικό πεδίο.skantzos είπε:Η ταστιέρα είναι rosewood.
Μου άρεσε η ιδέα για HSH picklguard. (Σκέφτομαι βέβαια ότι ξεκίνησα για ένα "στενό" διπλό και σε λίγο δε θα μπορώ να τη σηκώσω από αυτά που θα 'χει πάνω η strat ;D)
Μήπως κανείς γνωρίζει για τους air classic της dimarzio? υποτίθεται ότι έχουν low pull και vintage sound...
το σχεδιο που εδωσες εχει 1Vol + 1Tone, αρα δεν πας για 3 ποτενσιομετρα, αλλα για 2.skantzos είπε:να ρωτήσω 2 πράγματα, επειδή λέω να πάω σε HSH
α) μπορώ να έχω coiltapping και out of phase στις θέσεις 2 και 4 με τον κανονικό 5θέσιο της fender; Απ' 'ο,τι κατάλαβα από εδώ μπορώ:
http://www.guitarelectronics.com/product/WDUHSH5L1101
Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει; (Δε θέλω κάτι παραπάνω από ότι έχει μια συνηθισμένη π.χ. ibanez, τις 5 γνωστές θέσεις)
β) τα pots να τα βάλω 500 και τα τρία; πως θα παίζει το tone με το μονό στη μέση;
αν και μάλλον χαίρομαι που θα βγάλω το TΒΧ![]()