• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

μαγνητες για SG

E.G.

R.I.P.
Πόντοι
16
Καλησπερα. εχω ξεκινησει εδω και αρκετο καιρο την κατασκευη μιας sg την οποια θα την δωρισω σε ενα καλο φιλο. το σωμα ειναι μαονι, μπρατσο μαονι και ταστιερα εβενο. θελω να μου πειτε γνωμες για μαγνητες, διοτι στην ερωτηση που του εκανα τι ηχο θελεις να βγαλεις, μου απαντησε οτι του αρεσουν οι linkin park. επειδη δεν εχω ιδεα απο το συγκεκριμενο συγκροτημα περιμενω γνωμες.

Linkin Park ε?

Αν και δεν το έχω με τη συγκεκριμένη μπάντα, σε 2-3 βίντεο που μόλις άκουσα, νομίζω ότι παίζουν κεραμικοί hi output μαγνήτες.

Η κλασική (δοκιμασμένη) λύση σε τέτοιου είδους ήχους είναι οι DP100 της DiMarzio (και neck και bridge).

Να του πεις πως οι μαγνητες της κιθαρας παιζουν ελαχιστο ρολο σε αυτη τη μουσικη και καλα θα κανει να δει με τι ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ & effects παιζουν τα γκρουπ που του αρεσουν και να παρει τους ιδιους μια και σε αυτη τη μουσικη ΕΚΕΙ ειναι ο ηχος.

http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/214-linkin-park-brad-delson-guitar-gear-rig-and-equipment

ευχαριστω για τις απαντησεις. superfunk με μπερδεψες  :) . τι να του βαλω τωρα. οσο για τον εξοπλισμο δεν νομιζω να δωσει τωσα λεφτα, ειναι αρχαριος. εχει ενα line 6 γυρω στα 10 watt και μια stratocaster squier. μια χειροποιητη sg μαλλον δεν του χρειαζεται  ;D . απλως ειναι καλος φιλος και επειδη του αρεσει η sg σαν σχημα θα του την κανω δωρο. θα του την ετοιμασω για hard rock τοτε. τι μαγνητες ταιριαζουν καλυτερα?

E.G. είπε:
θα του την ετοιμασω για hard rock τοτε. τι μαγνητες ταιριαζουν καλυτερα?
Ακριβώς γι'αυτό ανέφερα τους DiMarzio Super Distortion DP100, ενδεικτικά μ'αυτούς παίζουν οι Ace Frehley, Adrian Smith, Dave Murray, Al Di Meola, Bruce Kulick, Cavalera, Gilbert και άλλοι πολλοί.

Μη φοβηθείς το όνομα "Super Ditortion" και στα καθαρά τους μια χαρά είναι.

Τώρα για τους ενισχυτές που λέει ο SF πιο πάνω, έχει δίκιο στο ότι παίζουν σημαντικό ρόλο (ο στόχος-->ενισχυτής), αλλά όταν θα έχει έτοιμο ένα καλοστημένο όργανο (το κίνητρο), τότε θα το σκεφτεί καλύτερα και θα πάει και για ένα καλό ενισχυτή. 

θα τους δοκιμασω τους DP100. εφοσον θα κανω την παραγγελια τι μαγνητες να παρω για αυτην? την θελω για μεταλ  ;D

soma.jpg

E.G. είπε:
θα τους δοκιμασω τους DP100. εφοσον θα κανω την παραγγελια τι μαγνητες να παρω για αυτην? την θελω για μεταλ  ;D
Θα βάλεις και bridge ή μόνο neck θα έχει?

E.G. είπε:
και bridge.
Μπορεί να ακουστώ λίγο "κλισέ" ;D, αλλά ένα σετάκι EMG 85/85 ή 81/85 νομίζω είναι ότι καλύτερο για την ομορφούλα σου.

Για Passive φάση και "μέταλ" ήχο εγώ θα έβαζα ένα σετ D-Activator (DP220 Bridge & DP219 Neck).

Σε προλαβα  ;D . τους d activator τους εχω βαλει σε αυτην. τους emg θελω να τους δοκιμασω. εχω και μια jackson με το ασυμετρο V , θα κοιταξω μηπως τους φοραει αυτη γιατι δεν θυμαμαι.

custom1_V.jpg

E.G. είπε:
Σε προλαβα  ;D . τους d activator τους εχω βαλει σε αυτην.
Σωστός! Είναι πολύ ωραίοι μαγνήτες για τέτοιο είδος και όχι μόνο, με μία modeking πεταλιέρα βγάζουν και ωραίο καθαρό.

τους emg θελω να τους δοκιμασω. εχω και μια jackson με το ασυμετρο V , θα κοιταξω μηπως τους φοραει αυτη γιατι δεν θυμαμαι.
Μέχρι πριν από ένα χρόνο είχα ένα σετ EMG 85/85 σε ένα ταυράκι για πάνω από 10 χρόνια και ο ήχος ήταν άψογος για όλα τα είδη. Τους άλλαξα όμως για δύο Rio Grande καθότι ήθελα πιο μπλουζιάρικο χαρακτήρα.

Παρ'όλα αυτά οι EMG και ειδικά ο συνδυασμός 85/85 είναι από τα καλύτερα σετ που έχω παίξει-ακούσει. (και πάνω σε "μαχόγκανι" που είναι καλό για μέταλ ;D ;D )

και πάνω σε "μαχόγκανι" που είναι καλό για μέταλ
δεν το λες καλα, μαουνι λεγεται στα Ελληνικα και ειναι πραγματι καλο για μεταλ  ;D

οσο για τους emg εχω δει να παιζει παρα πολυ ο συνδιασμος 85/81, και ο hetfield εχει 85/60. ξερεις τις διαφορες? εγω απο μαγνητες δεν σκαμπαζω και πολλα, και οταν μπαινεις στο site καποιας εταιριας χανεσαι!

Ο συνδυασμός 81/85 παίζει πολύ όντως, αλλά το θέμα είναι ότι με τον 81 στη γέφυρα ενώ μπορεί να έχεις καλά ρυθμικά, αν θέλεις να σολάρεις εκεί, αρχίζουν τα ανεπιθύμητα τσιρίγματα.

Ο 85 στη γέφυρα είναι πιο στρογγυλός και σε ένταση, ύφος και ηχόχρωμα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον 81, κατ'εμέ καλύτερος.

Ο 60 θεωρείται πιο "vintage" από πλευράς ήχου, γι'αυτό και τον προτιμούν σε θέση neck, αφού βγάζει πολύ καλά το mellow μπάσο της neck θέσης. Και σε αυτή την περίπτωση όμως προτιμώ τον 85, αφού έχει πιο μοντέρνο ήχο neck και εξάλλου...Αυτό δεν είναι ένα απ'τα ζητούμενα των active?

E.G. είπε:
δεν το λες καλα, μαουνι λεγεται στα Ελληνικα και ειναι πραγματι καλο για μεταλ  ;D
Αυτά να τ'ακούν οι "μοδέρνοι μπεϊζουγντιάρηδες" ;D ;D

(αν και προσωπικά προσκυνώ alder και ash για όλα τα είδη)

ωραια θα παω για 85/85. 18V? θα πρεπει να κανω χωρο στο cavity για 2 μπαταριες 9V?

Trending...

Νέα θέματα

Back