Aπο οτι θυμαμαι, εχει χρησιμοποιησει (ειδικα σε live) πυκνα συχνα EMG SA set, εχει μαλιστα και signature set που ειναι μαζι με boost presence και boost πριμα/μπασσα.
Για την ακριβεια εχω το ιδιο σετακι σε μια
Fender stratocaster MIM 70s και ειναι πολυ ωραιο σετακι. Εγω βεβαια εχω χρησιμοποιησει τους SAV γιατι εχουν ιδιο look με passive μαγνητες, αλλα σαν ηχος ειναι ιδιοι πανω κατω με τους SA, ισως λιγο πιο "ζεστοι".
Η κιθαρα με αυτο το σετακι ειναι πολυ ευελικτη αφου παιρνεις απο καθαρους ηχους strat μεχρι humbucker (σχεδον) ηχο με την χρηση των boosts, χωρις να εχεις ποτε θορυβο κτλ. Εχω την εντυπωση οτι ο Gilmour προτιμουσε τους active γιατι δεν εισαγουν θορυβο και εχουν πιο "ισχυρο" σημα και ανεπηρεαστο (σχετικα) σε θορυβους, πραγμα που για τον Gilmour λογικα θα ειναι πολυ θεμιτο, μιας και χρησιμοποιει 3-4 ντουλαπες με προενισχυτες και εφφε και δεν θελει ο ηχος του να "βρωμιζει" και να εξασθενει.
Το μονο μειονεκτηκα που εχω δει στο σετακι αυτο, ειναι οτι επειδη τα boosts ειναι πανω στα tone pots (αν παρεις το σετακι ερχεται προεγκατεστημενο πανω σε pickguard νομιζω) χανεις την ευελιξια αυτων των ρυθμιστικων. Οταν τα χεις στο 0, ουσιαστικα λειτουργουν οι SA κανονικα "σκετοι" ενω καθως ανοιγεις τα tones, αρχιζουν και δινουν boost, το 1 σε πριμμα μπασσα (σαν να κανεις καμπυλη V με boost σε graphic eq) και το αλλο σε μεσαια/υψηλομεσαια. Αν τα δωσεις ολα στα Boosts (ειδικα τα μεσαια) τοτε βγαζεις ηχο humbucker.
Το κακο ετσι για μενα, ειναι οτι δεν μπορεις μετα να κανεις κολπακια, οπως πχ να μηδενισεις το 1 tone και το αλλο full ανοιχτο και μετα με τον διακοπτη επιλογης μαγνητων να εχεις ηχο αλα wah
Βεβαια μπορει καποιος αν θελει να παρει το σετακι χωρις τα boosts, αφηνοντας τα tones ανεπαφα αν αυτο επιθυμει. Απλα παρε μονο το σετακι, οχι το signature πακετο...
Και αν σου αρεσει το look των κλασσικων μονοπηνιων, πηγαινε για τους SAV που δεν ειναι οπως οι αλλοι με flat καπακι.