Μαγνήτες 2ης κιθάρας να μοιάζουν με της 1ης

Αλέξανδρος Ζήκας

Κουφη Λεοπαρδαλη

Dreaming of Ibanez Pia
Πόντοι
898
Σκέφτομαι την αγορά 2ης κιθάρας κυρίως για backup σε live, ωστόσο να μην είναι πολύ μακριά οι μαγνήτες της απ'την τωρινή.
Η κιθάρα μου έχει HH με Duncan Distortion και Duncan '59.

Για μπάτζετ κάτω από 800 βρήκα:
- Yamaha Pacifica HSS. Alnico V και οι τρεις.
- Ibanez AZ HSS. Ibanez Classic Custom και οι τρεις.
- Ibanez S με HSH. Ibanez Quantum και οι τρεις.

Παίζω παραπάνω στον bridge με high-gain αλλά δεν είναι σπάνιο και με λιγότερο, και σε clean.

Ποιά προτείνετε? Ή αν έχετε και άλλη πρόταση?
Ευχαριστώ.

Θα υποθέσω ότι κοιτας σε στρατοκαστεροειδες, με bolt on μανίκι, με τρέμολο (αλλά όχι απαραίτητα floyd)
και σίγουρα με bridge hot humbucker ιδανικά κοντά στον SD Distortion.

H Cort έχει την G290 Modern, που είναι HSS με SD JB - σούπερ κλασσικός hot humbucker μαγνήτης, πιο μεσαίος ίσως απο τον Distortion.

Mετά έχουν και την G300 που είναι HH με SD JB και Jazz αυτη τη φορά.

Aν θες να δείς κάτι πιο κλασσικό σε HSS Strat η Sire βγάζει σχεδόν όλα τα μοντέλα της σε HSS. Δε ξέρω τι λένε οι μαγνήτες τους αλλά ειδικά με τις πιο φτηνές σε παίρνει και να βάλεις εσύ ακριβώς τον SD που θες, αν το θεωρήσεις αναγκαίο. Η S7 βγαίνει και με rosewood ταστιέρα.

Πολύ ενδιαφέρον όλες. Τις τσέκαρω. Στο τσακ σώθηκε απ'την απόρριψη εμφανισιακά η pro metallic gold λόγω αλλεργίας σε gold colored σώματος, αλλά αφού είναι μεταλλικό υπολογίζεται.

Πέτυχες και το γούστο μου στο να έχει τρέμολο, όχι αναγκαία floyd-type. Και ευτυχώς όλες τουλάχιστον 22 τάστα.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις την ibanez.

Δεν ειναι οτι μοιαζουν οι μαγνητες, καθε αλλο.

Ομως βγαζει ΠΟΛΥ ωραιους μονοπηνιους ηχους, χαλαρα συγκρισιμους με την αντιστοιχη fender.

Οποτε λυνεις το προβλημα του split :ROFLMAO:

Για back up ρολο παλι, μια χαρα θα ειναι, σιγα. Και καθε ποτε θα χρειαστει; Αν φροντιζεις να εχεις φρεσκες χορδες πριν το live, και ειναι σωστα σεταρισμενη η κιθαρα, στο σταντ θα μεινει. Ε, και αν χρειαστει, μια χαρα θα την κανει τη δουλεια, σιγα, στην χειροτερη να βαλεις εναν ιδιο μαγνητη στο bridge.

Δεν έχω άποψη για την Pacifica αλλά οι άλλες δύο Ibanez έχουν πολύ διαφορετικό μανίκι. Αυτό πρέπει να σε απασχολει περισσότερο. Οι μαγνήτες σε μια κιθάρα αλλάζονται, το βάρος, το μανίκι και η εργονομία της, όχι. Αυτά πρέπει να επιλέξεις πρώτα.

Δεν μου έχει σπάσει ποτέ χορδή σε gig, αλλά αν σπάσει...τέρμα, γιατί έχει Floyd γέφυρα. Οπότε δεύτερη κιθάρα κουβάλημα είναι must.

Δεν έχω παίξει με καινόυρια Cort G series αλλά έχω παίξει αρκετές παλαιότερα (με αγαπημένη μια με Lace Sensors που βγαζανε, απιστευτο vfm). Ολες θυμάμαι να έχουν μανίκι πιο κοντά σε τυπική στρατ, απο άποψη προφίλ, παρά super skinny Ibanez RG κλπ. Αλλά με 12αρι radius (πλέον compound μερικές).

Η G300 βλέπω στο site τους ότι α) βγαίνει και σε άλλα χρώματα (μαυρο και κοκκινομαρούν), γιατί και εμένα που μου αρέσουν οι goldtop στο συγκεκριμένο δεν μου κάθεται και β) έχει 5 θέσιο με split μεσαίες θέσεις, που συζητούσαμε τις προάλλες.

Μαύρη ποτέ. 😅
Άσπρη φουλ ή το κύριο χρώμα συν pickguard μ'αρεσει πολύ. Μετά τα άλλα χρώματα εξαρτάται.

Πετάξου μέχρι Κωνσταντινουπολίτικα στο Bonstudio να παίξεις μια Cort ρε συ. Ο Αριστοτέλης εκεί είναι μια χαρά παιδί, θα σε βοηθήσει

Και σκεφτόμουν οτι δεν έχω ιδέα αν μπορεί να βρεθεί για δοκιμή Cort κάπου στη Θεσσαλονίκη απο τότε που έκλεισε ο Τσέλιος, nice.

Βρήκα στο Bon αυτήν την Cort G.
G290_FAT_II_BBB_b-1200x1200.webp

HH και γράφει 5-θέσιος επιλογέας. Τι παίζει εδώ? 🤔

Πολύ τίμιες κιθάρες. Ποιότητα prs se με καλύτερες τιμές λόγω ελλιπούς μάρκετινγκ. Δε με βόλεψαν ορισμένα μανίκια, αλλά τα specs όλα φοβερά

Θα δω να δοκιμάσω @Nekkon.
Πάντως στο wiring schematic της δεύτερης δείχνει στην θέση 2 τους full bridge humbucker + middle single-coil. Αυτό σημαίνει δεν έχει το αυθεντικό strat "quack"?

Θα δω να δοκιμάσω @Nekkon.
Πάντως στο wiring schematic της δεύτερης δείχνει στην θέση 2 τους full bridge humbucker + middle single-coil. Αυτό σημαίνει δεν έχει το αυθεντικό strat "quack"?
Εικάζω πως ναι. Γενικά δεν έχω παίξει άλλη κιθάρα εκτός Strat που να έχει το χαρακτηριστικό quack. Εκτός από PRS Silver Sky

Όλως τυχαίως μου κέντρισε το ενδιαφέρον τώρα και αυτή η silver/γκρι Cort, στο ίδιο κόστος γύρω €600 με τις πάνω, και έχει Duncan hot bridge Humbucker. Επιπλέον αν και 5-θέσιος επιλογέας, έχει 6 ήχους με push/pull tone knob, που μπορείς να έχεις και τον humbucker μόνο του να γίνει split.
Screenshot_20260228-171455~2.jpg

Όλως τυχαίως μου κέντρισε το ενδιαφέρον τώρα και αυτή η silver/γκρι Cort, στο ίδιο κόστος γύρω €600 με τις πάνω, και έχει Duncan hot bridge Humbucker. Επιπλέον αν και 5-θέσιος επιλογέας, έχει 6 ήχους με push/pull tone knob, που μπορείς να έχεις και τον humbucker μόνο του να γίνει split.
Προβολή συνημμένου 53230
Αυτήν την δοκίμασα. Πολύ ωραίο όργανο, δε με βόλεψε το μανίκι. Έχω ιδιαίτερο χέρι

Προβολή συνημμένου 53230
Αυτή είναι η 290 που σου έδειξα πιο πάνω απλά σε άλλο χρώμα, αν θες HSS νομίζω εδώ είσαι μπομπα.

Εναλλακτικά αυτή, πάλι Bon, Cort G HSS. Ίδιος humbucker bridge.
Προβολή συνημμένου 53229
Αυτή η 280 πρέπει μάλλον να είναι η παλαίοτερη βερσιόν της παραπάνω, δεν έχει τον Seymour Duncan διπλό όμως, έχει ένα δικό τους μαγνήτη. Μιας και είναι ίδια λεφτά αν θες HSS εγώ θα πήγαινα στην 290 σίγουρα, εκτός αν η ταστιέρα θες να είναι οπωσδήποτε rosewood.

Και με τις δυο αυτες με τον μαγνήτη σε humbucker mode θα έχεις στη θέση 2 έναν ήχο κάπως πιο μεσαίο και γεμάτο απο τον κλασσικό strat quack ήχο, έχει όμως λίγο απο αυτό το χαρακτήρα πάλι. Αν σπλιτάρει ο διπλός (στην 290 σπλιτάρει, στη 280 απ'οτι φαίνεται όχι) θα έρθεις πιο κοντά στον χαρακτηριστικό ήχο της θέσης 2 της strat αλλά χωρίς να είναι 100% το ίδιο (ενας τυπικός humbucker σπλιταρισμένος δεν ακούγεται ακριβώς σαν μονος).

Βρήκα στο Bon αυτήν την Cort G.
Προβολή συνημμένου 53228

HH και γράφει 5-θέσιος επιλογέας. Τι παίζει εδώ? 🤔
Aυτή είναι η ελαφρώς πιο φτηνή εκδοχή της G300 PRO που σου έβαλα παραπάνω, έχει το ίδιο wiring με τον 5θεσιο με split αλλά έχει δικούς τους μαγνήτες αντί για Seymour Duncan. Δε ξέρω κατα πόσο αξίζει αν δεν έχει σημαντική διαφορά στην τιμή...απο την άλλη είναι εμφανισιακά πιο ωραία (κατ'εμέ) και αν σου αρέσει ο ήχος των μαγνητών δεν υπάρχει λόγος ντε και καλά να δώσεις παραπάνω για τους Duncan.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back