Λοιπόν, ένα ένα γιατί θα μπλέξουμε...
1. Καταρχήν για την αλλαγή του optical drive.
Της OWC και καλά είναι πιο ποιοτικό. Τα υπόλοιπα generic είναι απομίμηση του optibay της MSE πώς λέγεται. Αν δεις reviews όμως από το amazon, αρκετός κόσμος έχει προτιμήσει το generic. Τώρα τί να σου πω. Εγώ τα φοβάμαι λίγο τα generic products (κυρίως μην υπάρξει θέμα με αυξημένη θερμοκρασία καθώς η θέση του optical drive δεν είναι φτιαγμένη για τις θερμοκρασίες ενός HDD). Με αυτό το σκεπτικό θα προτιμούσα της OWC το προϊόν που φαίνεται πως ο δίσκος 'αερίζεται' καλύτερα. But that's just me...
2. RAM καλό είναι να έχεις, εφόσον όμως την χρειάζεσαι. Δεν έχει νόημα να έχεις 8Gb αν δεν σηκώνεις εφαρμογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις διαφορά στο boot αν τώρα για παράδειγμα μπαίνεις στο λειτουργικό και έχεις free 2Gb. Αν βάλεις 8Gb θα έχεις απλά 6Gb free για να χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις εσύ.
Αντιθέτως, με τον SSD θα δεις τρομακτική διαφορά σε ταχύτητα, boot κλπ. Για παράδειγμα σ'εμένα (macbook pro late 08), έχουμε boot σε 25sec (το μηχάνημα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία) για να μην αναφερθώ σε χρόνο απόκρισης στις εφαρμογές. Δεν το λέω εγώ αυτό βέβαια, ψάξε λίγο στο ινετ και θα δεις.
Αλλά είπαμε. Όλα έχουν να κάνουν με το τί χρήση κάνεις. Ενδεχομένως τα 4Gb να είναι λίγα. Ενδεχομένως και πολλά
P.S @holystone
Υποθέτω πως πριν βάλεις τα 8Gb είχες 2Gb. Εκτός κι αν είχες τέτοιες απαιτήσεις που τα 4 δεν σε κάλυπταν.
P.S 2 Υπάρχει ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια γύρω από το θέμα αυτό στο insomnia.gr
Έχουμε γράψει αρκετοί

Κάνε ένα κόπο και διάβασέ τα (τις τελευταίες σελίδες)
(κατηγορία Mac Hardware)