@trolley
Με αυτά που λες δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς διαφωνείς με αυτά που έγραψα?
Εγώ είπα ότι και οι 2 πλατφόρμες έχουν τα καλά και τα κακά τους. Δεν πρέπει να αγνοούμε που υπερτερεί το κάθε σύστημα σε σχέση με το άλλο. Δεν είπα επίσης ποτέ ότι δεν πρέπει να τσεκάρει κανείς τον αντίποδα ή ότι τα mac δεν είναι καλά μηχανήματα... Όπως λες ένα μηχάνημα με windows είναι καταδικασμένο να τρέχει windows. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ένα mac. Δηλαδή το Lion εσύ το θεωρείς επιτυχημένο λειτουργικό? Γιατί όταν βγήκε όποιος το έβαλε έτρεχε και δεν έφτανε. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν πολλοί και από εδώ μέσα Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και η apple εταιρία είναι και κάνει και αυτή λάθη...
Αυτό που είπα από την αρχή και είναι όλη η ουσία όπως είπε και ο superfunk είναι ότι "Το daw που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο κύριος λόγος για να αποφασίσουμε αν θα πάρουμε mac ή αν θα πάρουμε pc. Cubase Samplitude Sonar είναι για PC, pro tools logic για mac."
Αυτό πρακτικά αποδεικνύεται και μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου αν κάνεις τα benchmark στα 2 μηχανήματα.
Αυτό πάει να πει ότι ο συνδυασμός hardware-firmware-os-drivers-daw software λειτουργεί καλύτερα στα windows για το Cubase samplitude sonar και καλύτερα στο osx για pro tools και logic. Αυτό αποδεδειγμένα...
Επειδή μιλάμε για μουσικά pc σε μουσικό forum, αν μπορώ να παίζω και Battlefield 3 σε κάποιο από τα 2 ή αν μπορώ να στέλνω τις ταινίες ασύρματα στο ipad δεν με ενδιαφέρει και πολύ γιατί δεν είναι ο σκοπός του μηχανήματος τέτοιος....
Επίσης αποδεδειγμένα αν πάρεις ένα πολύ φθηνό pc με κινέζικο τροφοδοτικό και σάπιο κουτί και σου το συναρμολογήσει το φιλαράκι σου που ξέρει από αυτά θα το μετανιώσεις αργά ή γρήγορα.
Όπως και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πάρεις ένα mac και δεν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά και έχεις σκεφτεί τις ανάγκες σου καλά δεν θα το μετανιώσεις και θα το ευχαριστιέσαι μια χαρά.
Όπως και αν πάρεις ένα καλό workstation PC από κάποια επώνυμη εταιρία πάλι δεν θα το μετανιώσεις.
Δεν αντιλέγω ότι αν τα mac είχαν καλύτερη τιμή θα ήταν πολύ δύσκολο να τα ανταγωνιστεί ο οποιοσδήποτε αλλά ειδικά στις μέρες μας που τα mac έχουν γίνει x86 το mac osΧ να πάει να γίνει ios και με τις διαφορές στις επιδόσεις του παρελθόντος να έχουν μικρύνει πολύ νομίζω ότι η τιμολογιακή πολιτική τις apple είναι λίγο τσιμπημένη.
(Ειδικά σε ότι αφορά upgrade το να σου ζητάει πχ 2.100€ για να βάλεις 64GB μνήμη ενώ στην αγορά υπάρχει με 400€ νομίζω ότι πλησιάζει τα όρια του προσβλητικού απέναντι στο καταναλωτή).
Βέβαια και η microsoft με τα windows 8 δεν πάει καλύτερα και δυστυχώς για εμάς τους audiaδες δεν προβλέπετε καλό μέλλον.....
Πάντως να ξέρεις πως ότι αν πχ το cubase 7 τρέχει καλύτερα σε mac από pc εδώ θα είμαι και θα το πω. Πέραν της δουλειάς μου είμαι και εγώ καταναλωτής και γενικά πιστεύω ότι το ανέβασμα της apple στην αγορά τα τελευταία χρόνια μόνο καλό είναι γιατί ο ανταγωνισμός έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτερη εξέλιξη των πραγμάτων.
Αν θέλεις και την άποψη μου με το μερίδιο που έχει η microsoft σε pc σε εταιρίες δεν απειλείτε καν το συμβατικό pc από τα mac... Γιατί μην μου πείτε τώρα ότι θα βάλουν και στο λογιστήριο mac
Κοίτα σε ότι αφορά τις κάρτες ήχου συμφωνώ 100% με ότι λες. Προσωπικά έχω πολλές μετρήσεις από σχεδόν όλες τις δημοφιλείς κάρτες τις αγοράς και τα αποτελέσματα είναι για γέλια ή για κλάματα όπως το πάρει κανείς...
Εγώ θα έπαιρνα την lynx πάντως....