Μα πώς παίρνει ακριβές κιθάρες;

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Το έχουμε δει πολλές φορές το ερώτημα.
Είμαι εδω για να αποκαλύψω το "μυστικό μου".
Μπορείτε να πείτε και το δικό σας, αν έχεται άλλη "συνταγή".
1.) Καφές. Ξέρω ανθρώπους που παίρνουν 2 καφέδες την ημέρα . Μιλάμε για take away , όχι να κάτσουν σε καφέ.
'Ετσι έχουμε 1,5 ευρώ ο καφές x2 την ημέρα = 3 χ 7 ημέρες η εβδομάδα= 21 € / εβδομάδα. => 84,00 € / μήνα = 1.008,00 € τον χρόνο
2) Εστιατόριο -Ταβέρνες -πιτσαρία μια φορά στις 15 ημέρς , από 20 ευρώ = 40 € / μήνα =480,00 € τον χρόνο
3) Σινεμά-ποτό -καφές σε καφετέρια- μια τυρόππτα -ένα περιοδικό (διασκέδαση γενικά ) 20 €/ εβδομάδα = 80,00 € τον μήνα= 960,00 € τον χρόνο
Οι τιμές που βάζω είναι πολυ συντηρητικές.
Δεν βάζω γούστα, βάζω τιμές διασκέδασης "φοιτητικές".
ΣΥΝΟΛΑ: 1008,00 € + 480,00 + 960,00 = 2.448 ,00 € = Μια Gibson Les Paul Standard.

Αν δεν τα κάνεις αυτά , σε ένα χρόνο έχεις μια Gibson.
Εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτα, 10 χρόνια.

Last edited:
Δευτερολογώντας , βλέπουμε ότι δεν βάζω μέσα ταξίδια/διακοπές/ τριήμερα/ μονόπετρα κ.λ.π.
Που να να έβαζα και αυτά.

Αν λοιπόν δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά , είναι πολύ εύκολο να αγοράσεις ακριβή/ες κιθάρες.
Αρκεί να σου αρέσει και να μην νομίζει ότι "χάνεις " κάτι ή "στερείσαι" αν δεν τα κάνεις.
Οιαδήποτε από τις ανωτέρω αναφερόμενες δραστηριότητες δεν θα τις έκανα , και να με πλήρωναν...όχι να πλήρωνα.

1.) Καφές. Ξέρω ανθρώπους που παίρνουν 2 καφέδες την ημέρα . Μιλάμε για take away , όχι να κάτσουν σε καφέ.
'Ετσι έχουμε 1,5 ευρώ ο καφές x2 την ημέρα = 3 χ 7 ημέρες η εβδομάδα= 21 € / εβδομάδα. => 84,00 € / μήνα = 1.008,00 € τον χρόνο

Ω να σου γαμ... δεν ξαναπαίρνω καφέ απ'έξω (συνήθως παίρνω έναν όχι δυο 😜)

Τα υπόλοιπα επίσης τα κάνω, αλλά όχι σε τέτοιες συχνότητες.

Όπως έχω μάλλον ξαναγράψει, δουλεύω (ζω) και από την μουσική, κάνοντας αρκετά gigs τον χρόνο (που αγγίζουν τα 200) επομένως οτιδήποτε, κυριολεκτικά οτιδήποτε, έχω αγοράσει σε μουσικό εξοπλισμό, μου έχει δώσει τα λεφτά του πίσω προ πολλού (οκ, κάποιες πολύ πρόσφατες αγορές ακόμα δεν έχουν κάνει ''απόσβεση'' αλλά θα γίνει και αυτό σύντομα). Το κακό είναι ότι την περισσότερη επιβάρυνση την υφίστανται συγκεκριμένα πράγματα, πχ πιο compact ενισχυτάκια και πιο all-around κιθάρες, ενώ αντίθετα μεγαλύτεροι σε όγκο και wattage ενισχυτές ενώ έχουν βγάλει τα λεφτά τους δεν τους δουλεύω με την ίδια συχνότητα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με κάποιες κιθάρες που είναι πιο.. θορυβώδεις και λιγότερο all around (21 τάστα, μονοπήνιοι μαγνήτες κτλ). Αυτό με την μη ισόποση κατανομή της επιβάρυνσης με προβληματίζει και θέλω να το διορθώσω με καλύτερο rotation του εξοπλισμού μου, και ίσως με κάποιες αγοραπωλησίες - ανταλλαγές.

Συμφωνώ πάντως ότι όλα είναι (και) θέμα διαχείρισης.

Ω να σου γαμ... δεν ξαναπαίρνω καφέ απ'έξω (συνήθως παίρνω έναν όχι δυο 😜)

Τα υπόλοιπα επίσης τα κάνω, αλλά όχι σε τέτοιες συχνότητες.

Όπως έχω μάλλον ξαναγράψει, δουλεύω (ζω) και από την μουσική, κάνοντας αρκετά gigs τον χρόνο (που αγγίζουν τα 200) επομένως οτιδήποτε, κυριολεκτικά οτιδήποτε, έχω αγοράσει σε μουσικό εξοπλισμό, μου έχει δώσει τα λεφτά του πίσω προ πολλού (οκ, κάποιες πολύ πρόσφατες αγορές ακόμα δεν έχουν κάνει ''απόσβεση'' αλλά θα γίνει και αυτό σύντομα). Το κακό είναι ότι την περισσότερη επιβάρυνση την υφίστανται συγκεκριμένα πράγματα, πχ πιο compact ενισχυτάκια και πιο all-around κιθάρες, ενώ αντίθετα μεγαλύτεροι σε όγκο και wattage ενισχυτές ενώ έχουν βγάλει τα λεφτά τους δεν τους δουλεύω με την ίδια συχνότητα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με κάποιες κιθάρες που είναι πιο.. θορυβώδεις και λιγότερο all around (21 τάστα, μονοπήνιοι μαγνήτες κτλ). Αυτό με την μη ισόποση κατανομή της επιβάρυνσης με προβληματίζει και θέλω να το διορθώσω με καλύτερο rotation του εξοπλισμού μου, και ίσως με κάποιες αγοραπωλησίες - ανταλλαγές.

Συμφωνώ πάντως ότι όλα είναι (και) θέμα διαχείρισης.
Εγω είπα απλά "μυστικά" που κάνουν apply σε όλους.
Προφανώς μπορεί κάποιος , και εγώ και εσύ, να πάρει μια κιθάρα από τα λεφτα της δουλειάς του..

Εγω είπα απλά "μυστικά" που κάνουν apply σε όλους.
Προφανώς μπορεί κάποιος , και εγώ και εσύ, να πάρει μια κιθάρα από τα λεφτα της δουλειάς του..

Ναι, και όντως ισχύουν αυτά τα μυστικά. Απλά αναφέρω την δικιά μου περίπτωση που ίσως είναι λίγο πιο ιδιαίτερη: ακόμα και αν ''παρασυρθώ'' σε αγορά ακριβής κιθάρας, τουλάχιστον ξέρω ότι τα χρήματα που έδωσα θα τα πάρω πίσω. Την φθορά που θα υποστεί αυτή η κιθάρα γλυτώσει κάποιο άλλο όργανο που θα πάρω στο λάιβ, από το οποίο βγάζω χρήματα... τα όργανα (αλλά και οι ενισχυτές) φθείρονται. Χρειάζομαι πάνω από 1000 ευρώ αν αποφασίσω να κάνω retube όλους τους ενισχυτές μου και φυσικά θα χρειαστώ τα διπλάσια για να κάνω refret τις κιθάρες μου (έχω κάνει ήδη refret σε δυο).

Αν δεν έκανα (και) αυτή την δουλειά, προφανώς θα είχα λιγότερα πράγματα, και γιατί δεν θα τα χρειαζόμουνα αλλά και γιατί δεν θα με έπαιρνε οικονομικά. Μια Gibson, μια Strat και έναν Marshall σίγουρα θα τους ήθελα πάντως.

Το έχουμε δει πολλές φορές το ερώτημα.
Είμαι εδω για να αποκαλύψω το "μυστικό μου".
Μπορείτε να πείτε και το δικό σας, αν έχεται άλλη "συνταγή".
2) Εστιατόριο -Ταβέρνες -πιτσαρία μια φορά στις 15 ημέρς , από 20 ευρώ = 40 € / μήνα =480,00 € τον χρόνο
3) Σινεμά-ποτό -καφές σε καφετέρια- μια τυρόππτα -ένα περιοδικό (διασκέδαση γενικά ) 20 €/ εβδομάδα = 80,00 € τον μήνα= 960,00 € τον χρόνο
Οι τιμές που βάζω είναι πολυ συντηρητικές.
Δεν βάζω γούστα, βάζω τιμές διασκέδασης "φοιτητικές".
ΣΥΝΟΛΑ: 1008,00 € + 480,00 + 960,00 = 2.448 ,00 € = Μια Gibson Les Paul Standard.

Αν δεν τα κάνεις αυτά , σε ένα χρόνο έχεις μια Gibson.
Εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτα, 10 χρόνια.
Όλα αυτά ισχύουν αλλά είναι κ αυτά που σε 'βγαζουν εξω' σε κοινωνικό ποιούν σε κάνουν να ξεχνιέσαι,να νιώσεις λίγο άνθρωπος....και αν και λατρεύω τις κιθάρες και θα ήθελα να έχω εκατοντάδες δε θα τις αντάλλαζαν με ένα ποιοτικό 2-3ωρο με φίλους σε ταβέρνα,μπύρες κλπ...

Λάκη, no offence, αλλά κακά τα ψέματα το βασικότερο έξοδο που γλιτώνεις λέγεται "οικογένεια & παιδιά". Φροντιστήρια, ρούχα, φαγητά x2-3 φορές πάνω. Τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί.

Υγ: είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ που μπορείς να γλιτώσεις όλα τα υπόλοιπα και ΜΠΡΑΒΟ σου και που δεν αισθάνεσαι στέρηση. Το κάνω σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν όλα όσα λες, αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα το να δουλεύεις σαν το σκυλί και να μην μπορείς να το χαρείς στο βαθμό που θα ήθελες. Είναι αρετή η λιτότητα

Όλα αυτά ισχύουν αλλά είναι κ αυτά που σε 'βγαζουν εξω' σε κοινωνικό ποιούν σε κάνουν να ξεχνιέσαι,να νιώσεις λίγο άνθρωπος....και αν και λατρεύω τις κιθάρες και θα ήθελα να έχω εκατοντάδες δε θα τις αντάλλαζαν με ένα ποιοτικό 2-3ωρο με φίλους σε ταβέρνα,μπύρες κλπ...
Καθείς εφ'ω εταχθή.
Εμένα η τριβή με τον κόσμο με φθειρει.
Και είναι καθημερινή λόγω δουλειάς.
Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί από τους οποίους "μπορώ να μάθω κάτι " και να τους "ανεχτώ".
Το να βγαίνω έξω , και οχι μονον, το χω κάνει για 5 ζωές.
Όταν μεγαλώνεις τα πράγματα αλλάζουν.
Δεν σε συνδέει και κάτι με το παρελθόν.
Να βγω έξω με έναν φίλο μου , που χει 2-3 παιδία και οικογένεια....δεν εχουμε και τίποτα κοινό πια..

Λάκη, no offence, αλλά κακά τα ψέματα το βασικότερο έξοδο που γλιτώνεις λέγεται "οικογένεια & παιδιά". Φροντιστήρια, ρούχα, φαγητά x2-3 φορές πάνω. Τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί.

Υγ: είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ που μπορείς να γλιτώσεις όλα τα υπόλοιπα και ΜΠΡΑΒΟ σου και που δεν αισθάνεσαι στέρηση. Το κάνω σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν όλα όσα λες, αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα το να δουλεύεις σαν το σκυλί και να μην μπορείς να το χαρείς στο βαθμό που θα ήθελες. Είναι αρετή η λιτότητα
Τα παιδιά ξέρω ότι έχουν κόστος.
Ήξερα από την day one, ότι δεν ήθελα γιατι είναι ισόβιο άγχος.
Η λιτότητας είναι αφαίρεση..
Φτάνεις σε αυτό το σημείο, αφού περάσεις από τον μαξιμαλισμο πρώτα.

Σε κάθε περίπτωση. Εγώ δεν λέω ούτε αυτό που κάνω είναι σωστό, ούτε το προτείνω.
Απαντάω στο ερώτημα "μας πως παίρνει ακριβές κιθάρες ".
Όταν με ρώτησε κάποιος "πως θα γίνω φέτες για να πάω στην παραλία; ", του είπα......αλλά ξαφνικά έχασε την όρεξη του... για τη ζωή γενικότερα 😜.

Υπάρχει μια ιστορία με μια κοπέλα, που έκατσε και υπολόγισε τα λεφτά που έχει φάει ένας καπνιστής φίλος της στο τσιγάρο, όλα τα χρόνια που καπνίζει. Και του τα υπολόγισε συνολικά στο κόστος μιας καινούριας μεζονέτας. Οπότε εκείνος γύρισε, την κοίταξε και της ζήτησε να του δείξει την δική της μεζονέτα, που λογικά θα έπρεπε να έχει, αφού δεν καπνίζει… Που βεβαίως εκείνη δεν είχε…

Όλοι κάπου ξοδεύουμε (ή ακόμα και επενδύουμε) τα λεφτά μας. Το που και το πότε, άλλοι το σκέφτονται, άλλοι το υπολογίζουν, άλλοι δεν κάνουν κανένα από τα δύο, οι περισσότεροι το πάνε όπως έρθει. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι οικονομικά αναλφάβητοι και στερούνται βασικές διαδικασίες οικονομικού προγραμματισμού (budgeting) , με τραγικό αποτέλεσμα να υποφέρουν από χρόνιο άγχος και όταν έρθουν απρογραμμάτιστα έξοδα, να πέφτουν σε πανικό…

Θεωρώ στοιχειώδη ευγένεια και ένδειξη καλών τρόπων να μην μετράω τις τσέπες των άλλων, να μην έχω απορειες σχετικά με τα οικονομικά τους. Ούτε τα ίδια εισοδήματα έχουμε όλοι, ούτε τις ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις, ούτε τις ίδιες προτεραιότητες. Είναι καλό να τα έχουμε αυτά όλοι υπόψην, όταν συζητάμε και στα fora, και επιδεικνύουμε και τον εξοπλισμό μας.

Απαντάω στο ερώτημα "μας πως παίρνει ακριβές κιθάρες "

Δηλαδή, σου έκανε κάποιος αυτή την ερώτηση;
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Νόμιζα ότι πρόκειται για ρητορικό ερώτημα που το διατυπώνεις επίτηδες προκειμένου να δημιουργηθεί μία ευκαιρία για να υποδείξεις πως με λίγη αποταμίευση, όλα γίνονται.

Δηλαδή, σου έκανε κάποιος αυτή την ερώτηση;
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Νόμιζα ότι πρόκειται για ρητορικό ερώτημα που το διατυπώνεις επίτηδες προκειμένου να δημιουργηθεί μία ευκαιρία για να υποδείξεις πως με λίγη αποταμίευση, όλα γίνονται.
Το ερώτημα έχει τεθεί, με διάφορες διατυπώσεις, πολλές φορές στο ,forum.
Όχι για εμένα συγκεκριμένα.
Μάλλον δεν τα θυμάσαι ή δεν διάβαζες τα συγκεκριμένα νήματα γιατί δεν σε ενδιέφεραν (λογικό).

Συνταγή δεν το λες, αλλά αν πάρεις από αγγελίες, μπορείς να βρεις "ακριβές" κιθάρες σε καλή τιμή.
... η καινούργια ακριβή με άτοκες δόσεις...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back