LP Junior style guitars

είναι όπως λέμε  σκαραβαιος,Mini cooper, 2CV ;)

ρε σεις δεν καταλαβα :( ........ Ειναι κιθάρα για αρχάριους ???

Οχι. Ξεκινησε, οταν πρωτοεμφανιστηκε, ως ενα oικονομικο μοντελο της Gibson. Απλη κατασκευη, χωρις καπακια και περιεργα ξυλα. Ακριβως επειδη ηταν οικονομικο το μοντελο αυτο, απευθυνοταν κυριως σε ανθρωπους που ξεκινουσαν να παιζουν...δεν εχει ομως να κανει με την ποιοτητα της κιθαρας. Ειναι μια ωραιοτατη, λιτη Les Paul που εχει χρησιμοποιηθει κατα καιρους απο πολλους διασημους.

Η Junior ειχε μονο εναν P90 (bridge) ενω η Special 2. Κυκλοφορησαν και ως single cutaway (les paul shape) και ως double cutaway.

δεδομένου ότι μερικες εταιρίες βγάζουν αξιοπρεπείς κόπιες LP σε τιμές γύρω από τα 200Ε, υπάρχει λόγος να κουβεντιαζουμε για Junior?

γιατί να πάρω junior  και να στερηθώ τον εξαιρετικό ήχο του neck pickup μιας LP, όταν με τα ίδια φράγκα περίπου μπορω να πάρω κόπια LP?

Μιας και πιασαμε τις Special/Junior, ας αναφερθουμε και στο κλασσικο χρωμα τους, το TV Yellow. Ειναι ενα χρωμα που δεν το βρισκεις ευκολα σε αλλες κιθαρες, θα μπορουσε ισως καποιος να το παρομοιασει με faded butterscotch. O λογος που βγηκε ηταν ο εξης: Οι λευκες κιθαρες δεν φαινοταν ωραιες στην ασπρομαυρη τηλεοραση...ηταν παρα πολυ μεγαλο το contrast και χαλουσε την εικονα. Φτιαξαν λοιπον αυτο το ελαφρυ κιτρινο με κυριο σκοπο να φαινεται σαν ενα ομορφο απαλο λευκο σε ασπρομαυρες τηλεοπτικες ληψεις (εξ ου και το TV στο ονομα).

gdevelek είπε:
δεδομένου ότι μερικες εταιρίες βγάζουν αξιοπρεπείς κόπιες LP σε τιμές γύρω από τα 200Ε, υπάρχει λόγος να κουβεντιαζουμε για Junior?
We apologize for the inconvenience.

(Ναι, υπάρχει, είναι γαμώ τις κιθάρες αλλά όχι για όλα τα γούστα)

γιατί να πάρω junior  και να στερηθώ τον εξαιρετικό ήχο του neck pickup μιας LP, όταν με τα ίδια φράγκα περίπου μπορω να πάρω κόπια LP?
Μμμ...παίζω σχεδόν αποκλειστικά στον neck σε δικές μου και ξένες κιθάρες, αλλά αν βάζεις μόνο την παράμετρο "ήχος" και τίποτε άλλο θα παρατηρήσω ότι έναν εθιστικό neck θα τον βρεις και αλλού - ενώ οι P-90 είναι γενικώς outsiders.

Επίσης μπορεί να ανήκεις στη μειονοτική ομάδα που βρίσκει τις "παραδοσιακές" χοντρές και βαριές.

Επίσης, ΟΚ, μην εξάπτεσαι, πάρε κόπια LP, εμείς δε θα σε μισήσουμε.

ωραίες και οι ψηλές γυναίκες αλλά και οι mini έχουν τα προτερήματα τους ( ξέρεις ...σβουρες, απο δώ απο κει πάνω κάτω)

τις άλλες που να τις γυρνας ( αμα δεν εισαι και νταγκλαρας)

Η Junior είναι τελείως διαφορετική κιθάρα απο μια LP με αρκετά χαρακτηριστικό ήχο (κυρίως λόγω και του Ρ90)

Αν δεν θέλεις τον συγκεκριμένο ήχο απλά δεν παίρνεις Junior

mkm είπε:
Η Junior είναι τελείως διαφορετική κιθάρα απο μια LP με αρκετά χαρακτηριστικό ήχο (κυρίως λόγω και του Ρ90)

Αν δεν θέλεις τον συγκεκριμένο ήχο απλά δεν παίρνεις Junior
η απορία μου έχει να κάνει με κιθάρες με ίδιου τύπου μαγνήτες, όπως ξέρεις υπάρχουν και LP  με Ρ90...

Θα επανερχόμουν αλλά με πρόλαβες ;)

Εκτός του Ρ90 είναι και κατά πολύ ελαφρύτερες και με αρκετά δυνατότερο unpluged ήχο με όποια διαφορά μπορεί να επιφέρει αυτό στον ηλεκτρικό

Έχω κάνει σύγκριση μεταξύ των 2 (54' LP VOS και Junior 57 VOS) στον bridge μαγνήτη και είναι αρκετά διαφορετικός ήχος (στο καθαρό πάντα) παρότι έχουν και την ίδια γέφυρα

.....η 54' μου άρεσε περισσότερο πάντως

Αφηνωντας τη διαφορετικη εμφανιση και αισθηση (λιγοτερο βαρος κλπ), ειναι και ο ηχος συχνα διαφορετικος, λογω του πιο λεπτου σωματος.

εμένα εκτος των άλλων μου φέρνει  περισσότερο κοντα σε explorer η flyV ( χωρίς τον neck) παρά σε LP.

μεγαλος ερωτας αυτες οι κιθαρες.....

τις πρωτο ειδα απο τον Leslie West(Mountain) κ απο τοτε ονειρο μου ειναι να αποκτισω μια...

ειναι απλες κιθαρες που απλα τις καρφωνεις στον ενισχυτη κ το μονο που θελεις ειναι ενα Boost για το σολο.

γενικα ειμαι φαν του ενα μαγνητη κ ολες οι κιθαρες μου εκτος απο την τελε μου εχουν μονο ενα μαγνητη.....

Firebird_3.jpg

Danelectro_02.jpg

bluezlick είπε:
μεγαλος ερωτας αυτες οι κιθαρες.....

τις πρωτο ειδα απο τον Leslie West(Mountain) κ απο τοτε ονειρο μου ειναι να αποκτισω μια...

ειναι απλες κιθαρες που απλα τις καρφωνεις στον ενισχυτη κ το μονο που θελεις ειναι ενα Boost για το σολο.

γενικα ειμαι φαν του ενα μαγνητη κ ολες οι κιθαρες μου εκτος απο την τελε μου εχουν μονο ενα μαγνητη.....
Συμωνω και επαυξανω..

DSC02568.JPG

Καλά....λιγο ακόμα και θα gasώσω να την χτυπήσω μια. (τι ήθελα και το ανέβαζα)

αστε με στην φτηνιάρα μου.

epijr.jpg

moutzaheadin

Θελεις να γινουμε φιλοι κ να ερθω σπιτι σου να παιξουμε!  ;D

yannis37

μια χαρα ειναι ρε η φτηνιαρα σου!

A, και μιας και αναφεραμε τις Huber, πλεον εκτος της Junior και Special που βγαζει προστεθηκε και ενα νεο μοντελο, ουσιαστικα μια Junior με διπλο. Mου τη θυμισε η "φτηνιαρα" απο πανω.

http://www.nikhuber-guitars.com/krautster.html

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back