Low Impedance Volume Pedal και fuzz germanioum-θεση?

doken

Νέο μέλος
Πόντοι
16
γεια σας, ο προβληματισμός μου ειναι η θεση που θα μπει το volume το Low Impedance Volume Pedal (Boss FV-500L) στην πεταλιερα μου λόγω της υπάρξης ενός fuzz γερμανίου (mi audio neo v.2)- συμφωνα με την boss το πετάλι πρέπει να μπεί στο τέλος της αλυσιδας, όμως μήπως λόγο οτι έχω hambucker μαγνήτες  (seymour pearly gates) πρέπει να μπεί στην αρχή προκειμένου το σήμα που δέχετε το fuzz να είναι πιο ασθενές? (αν και το fuzz έχει μια ρύθμιση load για να προσαρμόζεται σε μαγνήτες με μεγαλη έξοδο)

τέλος να πώ οτι πρίν το fuzz υπάρχει ένα wha dunlop cry baby-το οποίο μάλλον είναι true bypass (το σήμα περνάει ακόμα και αν βγάλω το ρεύμα)

τι κάνω???

Τα fuzz germanioum ΔΕΝ θελουν να βλεπουν buffered σημα στην εισοδο τους οποτε θα το βαλεις πρωτο πρωτο το fuzz (ετσι κι αλλοιως καλυτερα ακουγεται ΠΡΙΝ το wah & μια και δεν εισαι σιγουρος οτι το wah ειναι tbp βαλτο πρωτο πρωτο για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου).  

Το Low Impedance Volume Pedal εγω θα το εβαζα αμεσως μετα το fuzz για να εχω ενα υγιες και καθαρο σημα μεσα απο την αλυσιδα των υπολοιπων πεταλιων,ειδικα αν αυτα ειναι tbp (μια και πολλα tbp πεταλια στη σειρα κανουν τον ηχο....πουρε  ;D) ή εχουν μετρια buffer (το low impedance σημα ‘‘διαπερνα‘‘ τα κακα buffer χωρις να επηρεαζεται)

Kριμα ειναι να εχεις πεταλι με low impedance εξοδο και να μην το εκμεταλευτεις με αυτον τον τροπο.

Superfunk είπε:
Τα fuzz germanioum ΔΕΝ θελουν να βλεπουν buffered σημα στην εισοδο τους οποτε θα το βαλεις πρωτο πρωτο το fuzz (ετσι κι αλλοιως καλυτερα ακουγεται ΠΡΙΝ το wah & μια και δεν εισαι σιγουρος οτι το wah ειναι tbp βαλτο πρωτο πρωτο για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου).  

Το Low Impedance Volume Pedal εγω θα το εβαζα αμεσως μετα το fuzz για να εχω ενα υγιες και καθαρο σημα μεσα απο την αλυσιδα των υπολοιπων πεταλιων,ειδικα αν αυτα ειναι tbp (μια και πολλα tbp πεταλια στη σειρα κανουν τον ηχο....πουρε  ;D) ή εχουν μετρια buffer (το low impedance σημα ‘‘διαπερνα‘‘ τα κακα buffer χωρις να επηρεαζεται)

Kριμα ειναι να εχεις πεταλι με low impedance εξοδο και να μην το εκμεταλευτεις με αυτον τον τροπο.

Τελικα οσο ζει κανεις μαθαινει...διαβαζω κ ξαναδιαβαζω κ αυτη τη χρησημοτητα του low impedance δεν την ηξερα,ουτε ειχα σκευτει τη θεση αυτη που μου προτεινες. το wha ομως αν δε το βαλω πριν το φαζ κ το φαζ δει κατεθειαν σημα κιθαρας τοτε(μη γελασετε- το εψαξα κ δεν ειμαι ο μονος) το φαζ παιζει ραδιο!!! Οταν βαζω το ουα μπροστα ολα οκ. τωρα γιατι γινεται αυτο??? Το ουα ειναι  υο cry baby clasic dpdt bypass το οποιο αποοσο ξερω ειναι true bypass κυκλωμα χωρις λαμπακι, γιαυτο κ παιρναει το σημα ακομα κ οταν δεν ειναι στο ρευμα ...

Superfunk είπε:
Τοτε βαλτο μπροστα μπροστα το wah αν ειναι να παιζει ραδιο.... ;D
αν επαιζε και τιποτα τής προκοπής......ολο ειδήσεις πιανει   ;D.............( και ειπα και να μή γελάσετε,  ....)

εν το μεταξυ με τσακισες superf - ξήλωμα στα σκρατς και νεα καλώδια για να μπει εκει το volume......τι το θελα να ρωτήσω  :)

Εκπληκτικο πακετο μου ακουγεται.Διασκεδαση κ ταυτοχρονη ενημερωση,ολα μαζι σε εναν απλο συνδυασμο wha + fuzz!!!Για βαλε ρε συ Αντρεα μια το fuzz πρωτο κ πες μας ποσο ηρθε η Barca...  ;D ;D ;D

rouchlass είπε:
Εκπληκτικο πακετο μου ακουγεται.Διασκεδαση κ ταυτοχρονη ενημερωση,ολα μαζι σε εναν απλο συνδυασμο wha + fuzz!!!Για βαλε ρε συ Αντρεα μια το fuzz πρωτο κ πες μας ποσο ηρθε η Barca...  ;D ;D ;D
για να πιασει ράδιο πρέπει να βάλεις foul gain τον ενισχυτη κ πάλι μόλις που το ακούς, μάλλον πρέπει να του βάλω μεγαλύτερη κεραία  ;D ;D

πάντος το σαβάτο που θα το ακούσεις απο κοντα σε βλέπω να ξεφορτώνεσαι τις σιλικόνες σου και να τρέχεις για νέες αγορές

και για του λόγου το αληθές:

http://acapella.harmony-central.com/archive/index.php/t-1944879.html

κοίτα πρόβλημα.  ???

και δεν χαλάει ο ήχος του φαζ όταν το βάζεις μετά το wah?

Μεταξυ (παραδοσιακου) Ge Fuzz (πχ fuzzface) και Wah πρεπει να υπαρχει καποιο αλλο πεταλι (που να λειτουργει ως Buffer) γιατι αλλιως δεν γινεται wahwah effect.

Προφανως το neo Fuzz εχει buffer (load control) γιαυτο και παιζει το wah πριν.

Δοκιμασες να βαλεις πρωτο το volume pedal? (και μετα wah-fuzz-κλπ)

Το volume pedal είναι χρησιμότερο να μπει μετά από όλα τα πετάλια τύπου overdrive, distortion, fuzz, boost. Αν χρησιμοποιείς γκάζια από τον ενισχυτή δε, και έχεις σειριακό loop στον ενισχυτή, μπορείς κάλλιστα να το βάλεις στο effects loop (όπως π.χ. το κάνει ο κύριος εδώ: http://www.scotthenderson.net/, βλ. "Gear").

το neo Fuzz είναι true bypass αλλα έχει και  (load control) - αυτό είναι ρύθμιση του baffer?

αν δεν είχε load control  γιατί δε θα γινόταν το εφέ?

εν το μεταξύ  το wha νομίζω οτι μου αρέσει καλύτερα  πρίν το fuzz-νομίζω οτι ακούγεται πιο ζωντανό.

Δοκιμασες να βαλεις πρωτο το volume pedal? (και μετα wah-fuzz-κλπ)-

ναι και έτσι παιζει μια χαρα όμως η boss λόγο low impedance το προτείνει στο τέλος της αλυσίδας (δεν ξέρω γιατί??? αντιθετα με το ίδιο πετάλ στη high impedance έκδοση που το προτείνει στην αρχή)

να πώ και ότι πρώτο πρώτο πετάλι βλέπει το σήμα μου ένα tc electronic κουρδιστήρι  true bypass και αμέσως μετά το fuzz  ακολουθεί ένα overdrive true bypass επίσης (δε ξέρω αν σημαίνουν κάτι αυτά , απλά τα αναφέρω)

για το θέμα του ράδιου μπορεί να είναι και θέμα του χώρου που βρίσκεται  ο ενισχυτής-(σοφίτα δίπλα σε κεραίες τηλεώρασης-δορυφορική-ενισχυτές σήματος) - σύμφωνα με το ξένο φόρουμ που διάβασα και άλλα παιδιά που έχουν παρατηρήσει το ίδιο θέμα

η αλήθεια έιναι πως δεν είχα ασχοληθεί ιδιαιτερα μιας και παρουσιάζεται μονο σε πειραματική φάση FUZZ-FOUL GAIN ενισχυτή , ρύθμιση που έτσι και αλλιώς δεν χρησιμοποιώ, όμως θα τσεκάρω και σε  άλλο χώρο τον ενισχυτή να δώ αν συμβαίνει το ίδιο

Radio Frequency Interference (RF IF) is a tough one, most

gain pedals like Fuzzes and even some wahs have a lot of RF problems.

Since we cannot duplicate the problem here (it has no noise here)

it's not something we can fix at our shop.

Gain is amplifying the RF from the air like a radio, it is tuned

to the local station. Sometimes shortening wires or adding ferrite beads

will help but since we dont have the problem here we would only

be guessing. If you have a good tech he can try shortening the internal

wires one by one and test to see if that helps, or he can try

adding more and more ferrite beads and see if that stops the noise.

Also you can try to add a small capacitor on the input of the board

or the input jack to ground, that often kills the noise. Try something

small like 100pF then go bigger up to .01uF if needed. We often

put a small cap right on the switch from the TO BOARD wire connection

(gets connected to input jack when ON) to the GROUND connection.

Also dirty jacks can cause RF interference, try cleaning them

with a swab and some contact cleaner.

A customer wrote :

"One thing I did was to uncoil all the power leads in the back of the rack. I had them coiled up pretty tight and then cable tied. This immediately helped, but I wasn't completely satisfied.

At this point, I noticed that to make the radio signal be it's worst, touching the audio plugs on the back of the power amp (Metal sleeves) would do it.

So next I soldered some 4.7pf capacitors across the DC connectors on my pedals. "

another customer with RF problems with a sunface wrote:

"Thanks for the note, Mike. After applying an, ahem, no-to-low-tech technique it seems that the RF IF problem is gone. Get this: after reading your reply I got to fiddling with the guitar cables in the chain, which includes a Framptone Amp Switcher in front of two amps. Anyway, I just swung the guitar-out cable from the Strat around from the front and behind my body and presto/change-o, the RF IF disappeared. No contact cleaner, no screwdriver, no solder. No BS."

doken είπε:
το neo Fuzz είναι true bypass αλλα έχει και  (load control) - αυτό είναι ρύθμιση του baffer?

αν δεν είχε load control   γιατί δε θα γινόταν το εφέ?
Το load control μπορει να ειναι καποιος buffer, ή απλα ενα ποτενσιομετρο.

Χωρις αυτο δεν γινεται wahwah οταν παιζει wah και μετα Fuzz λογω ιδιαιτεροτητων στην κατασκευη και των δυο.

Χοντρικα: Στο μεν wah το κυκλωμα εξοδου δεν εχει ιδιαιτερες δυνατοτητες οδηγησης φορτιου, το δε fuzz εχει πολη χαμηλη "εμπεδηση εισοδου", αρα πολυ υψηλο "φορτιο", οποτε ο συνδυασμος τους κανει το wah να χανει το sweep range, δηλαδη την μεταβαση απο τα πριμα στα μπασα και να ακουγονται μονο πριμα.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back