Lollar Special T-series vs Voodoo TE50's για Ηaar Tele

Συγκριση με αλλή Tele στα ίδια περίπου χρήματα δεν εχω κανει, οπότε και δεν μπορώ να σου παραθέσω οποιαδήποτε απόψη,

Επειδή έχω παίξει όμως με US Fender Strat τον 1300 euro και με Ηaar Strat τον 1450 euro (τόσο κοστίζουν οι Strat που φτιάχνει), και έχοντας κατά νου ότι όλα τα ξύλινα μέρη του οργάνου ο Ηaar τα φτιάχνει από την αρχή (δεν χρησιμοποιεί έτοιμα σώματα και λαιμούς), σου λέω απλά ότι τόσο καλό οργανο, κυρίως από πλευράς αίσθησης (που νομιζω είναι και το πιο σημαντικο για κάποιον που είναι παίχτης και όχι συλλεκτης), πολύ δύσκολα θα βρεις (αν βρεις).

Η οικειότητα που νιώθεις με τα όργανα του Haar, από την πρώτη στιγμή που τα κρατάς στα χέρια σου, είναι μοναδική. 

Επιπλέον δεν ξέρω πόσο παραπάνω μπορεί να κοστίζει ένα φινιρισμα με nitro?

Αν δεν είναι προσιτό το να πάρεις ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ custom όργανο με 1450 euro, τότε τι είναι???? Οι HAAR είναι custom, ο τύπος "κόβει" τα ξύλα μόνος του και φτιάχνει custom όργανα υψηλής ποιότητας σε τιμή που θα αγόραζες μια κιθάρα του εμπορίου.... Ξέρετε πόσο κοστίζει να φτιάξεις ένα τέτοιο όργανο σε (καλούς ομολογουμένως) κιθαροφτιάχτες στην Ελλάδα...? Και ποιά τέλε του εμπορίου με αυτά τα specs έχει ενάμιση χιλιάρικο....? Εγώ πάντως είμαι υποψήφιος αγοραστής...!!!

Απο τη στιγμη που δεν εφαρμοζει την παγια πρακτικη των περισσοτερων μπουτικαδων (δηλ.αγοραζουμε ετοιμα σωματα & μπρατσα απο warmoth & uscg & "φτιαχνουμε" πανακριβες κιθαρες...) η κιθαρα ειναι ΤΖΑΜΠΑ για αυτα τα specs..

Συμφωνώ με τα οσα ανέφεραν οι προλαλύσαντες περι ΤΖΑΜΠΑ......και επαναλαμβάνω ότι αυτό που είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας και παρόλα αυτά ο HAAR το χρεωνει 0 euro, είναι η μονδική αίσθηση που νοιώθεις με το που ακουμπας τα χέρια σου πάνω στην κιθάρα!!! 

Εντυπωσιακά όλα για αυτην την κιθάρα. Στειλε καν ακλιπακι αν μπορεσεις να την ακουσουμε κιολας.....Για πες πως την πηρες την κιθαρα? Κατευθειαν από το site παραγγελία?

Αν δεν είναι προσιτό το να πάρεις ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ custom όργανο με 1450 euro, τότε τι είναι?
επειδη αυτο ηταν σχολιο πανω σε δικο μου ποστ να πω οτι συμφωνω σε ολα με frunobulax και sf, απλα επειδη το οργανο ειναι οντως custom ,αρα τα αποφασιζει ολα ο αγοραστης, προσπαθουσα να βρω κατι που θα εκανε την τιμη να πεσει ακομα πιο χαμηλα απο εκει που ειναι...παντως αν ειχα 1500 διαθεσιμα για tele και ο afiltroi την πουλουσε θα την ειχα ηδη αγορασει!!

makispoll είπε:
Εντυπωσιακά όλα για αυτην την κιθάρα. Στειλε καν ακλιπακι αν μπορεσεις να την ακουσουμε κιολας.....Για πες πως την πηρες την κιθαρα? Κατευθειαν από το site παραγγελία?
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμη να ετοιμάσω και κάποιο clip......

Την παραγγελεια την έκανα στέλνοντας απλά ένα mail....ώστοσο οποισδήποτε πάρει την απόφαση να αγοράσει κιθάρα από τον Haar, θα πρέπει να εφοδιαστεί μέ πάρα πολλή υπομονή, αφου το waiting time φτάνει τους 10 περίπου μήνες.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της αγοράς οργάνου από καποιον από τους dealers που έχει ο Haar και τους οποίους προμηθεύει κατά καιρούς με κιθάρες (www.realguitars.de)

longshadow είπε:
προσπαθουσα να βρω κατι που θα εκανε την τιμη να πεσει ακομα πιο χαμηλα απο εκει που ειναι...
Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, το φινίρισμα με νίτρο, ειναι σαφως πιο όμορφο.

παντως αν ειχα 1500 διαθεσιμα για tele και ο afiltroi την πουλουσε θα την ειχα ηδη αγορασει!!
Αυτό απλά ξέχασέ το!!!!!!! :D ;D

Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, το φινίρισμα με νίτρο, ειναι σαφως πιο όμορφο.
αυτο ομως εννουσα....κατι που δεν θα επηρεαζε τον ηχο η το playability του οργανου...
Αυτό απλά ξέχασέ το!!!!!!! 
  σε καταλαβαινω ;)!..ποτε ειπες οτι θα λειπεις απο το σπιτι?? ::) ;)

Θεωρητικά πάντα (ελπίζω αυτό να μην σταθεί αφορμή για να ξεκινήσει debate) το φινίρισμα με νίτρο είναι πολύ πιο "ελφρύ", επιτρέποντας στο όργανο να "αναπνέει" καλυτερα, και άρα να είναι πιο resonant.

Eπιπλέον το νίτρο προσδίδει στο όργανο εντελώς διαφορετικό vibe (περί ορέξεως ο λόγος).

Afiltroi η κιθάρα σου με κάνει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να αποκτήσω και ΤΡΙΤΗ tele!!!

Μου άρεσε το πολύ πειστικό relicing και η πιστή αναπαραγωγή του butterscotch ;) (Αυτό που βγάζει η Fender στις 52ri δε μου αρέσει καθόλου...)

Παρεπιπτόντως, τα saddles είναι Glendale?

Αυτό που δε μου αρέσει είναι το logo του Haar. Μου φαίνεται λίγο προχειροφτιαγμένο και λίγο "φτηνό" για τα δεδομένα της κιθάρας. (Λεπτομέρεια, θα μου πείς...)

Περιμένουμε εναγωνίως clips!!! ;)

ΚΑΛΟΠΑΙΚΤΗ!!!

να κανω μια αφελεστατη ερωτηση??? μονο relicαρισμα κανει ο τυποσ??? παιδια εχει κανει απιστευτα εππαγγελματικη δουλεια στην κιθαρα του afiltroi :o :o

aaa....και παρτε :

Haar Custom made

One piece alder body

Three tone sunburst

Suhr pickups

Brazilian fingerboard

6105 frets

Birdseye neck

€ 1290.00

δν τον λες ακριβο!!!! ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
rainbowe είπε:
να κανω μια αφελεστατη ερωτηση??? μονο relicαρισμα κανει ο τυποσ???
ΟΧΙ....εφτιαξε όλη την κιθάρα από την αρχή.

Το aging το προσφερει στην εξεφτελιστική τιμή των 0 euro!!!!!

Ωραια η γεφυρα αυτη αν και την φοβαμαι λιγο για ενδεχομενα μελλοντικα τριξιματα μια και ειναι λίγο "μπελαλιδικη" με πολλα κινουμενα μερη για ενημερωσε μας για τη συμπεριφορα της...(αν αρχισει τα κολπα και θες πηγες για ατσαλινα (τα προτιμω ηχητικα απο τα Brass) ή αλλου τυπου intonated σελακια pm me..)

για το νιτρο τωρα και τις υποτιθεμενες ηχητικες του δυνατοτητες δεν θα μιλησω (θου κυριε..) απλα relicing χωρις νιτρο δεν γινεται..... και για αυτο βαφει ο Haar με νιτρο τα κιθαρονια του:)

και παλι μεγεια εκανες εξαιρετικη επιλογη..

Πόλύ όμορφη κιθάρα, ο τύπος είναι εγγύηση....

εμένα μου μπήκε στο μάτι αυτή:

telefn9.jpg

Μαόνι σώμα κλπ

Δεν ξέρω από Τελέ πάντως....

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back