@ wyndorf :
wyndorf είπε:
Θα ξαναπώ λοιπόν γιατί άνοιξα το topic......ήθελα να ανοίξω μια φιλολογική κουβέντα σχετικά με το θέμα έτσι ωστε να προκύψουν γνώμες και άποψης που θα μπορούσαν να μας κάνουν σοφοτερους, πράγμα που έγινε και στην δικιά σου περίπτωση voyager αλλα και στου nicodemos...οι πληροφορίες που θα προκύψουν απο κάτι τέτοιο ενδέχεται να είναι χρήσιμες....
Κατά αρχάς, οφείλω και εγώ –αντιστοίχως- τότε να σου πω
ευχαριστώ για το compliment που μου κάνεις, γιατί μιας τέτοιας μορφής παραλληλισμό μεταξύ έμενα με τον
nikodemos -σε ένα τέτοιο section- δεν θα μπορούσα να την φανταστώ και αποτελεί πολύ μεγάλη μου τιμή –ως προς το μέτρο σύγκρισης αυτής- αφού τόσο στα δικά μου μάτια, όσο –θέλω να πιστεύω- και στα μάτια των έτερων συνδαιτυμόνων – μελών του noiz, o
nikodemos αποτελεί το Reference Point για το επίπεδο γνώσεων του στο
Recording & P.A.
Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι
όλοι οι συνδαιτυμόνες – μέλη του noiz που σου απάντησαν μέχρι στιγμής, από τον
Superfunk μέχρι έμενα, αλλά ακόμα και από τον
nikodemos μέχρι τον
manosx που εμμέσως πλην σαφώς «φωτογραφίζεις» με το:
και για να αποφύγω ατάκες του στυλ ¨θα σου πρότεινα να ψάχνεις με converters ,mics κλπ¨....
Προσπαθούμε να γράψουμε το –απολύτως- αυτονόητο:
«Με οποιοδήποτε σύγχρονο D.A.W. αν έχεις την σοβαρή πρόθεση να εργαστείς, θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τηρουμένων των αναλογιών και των δυνατοτήτων σου και όλα τα έτερα έσονται του πόσο «εσύ» έχεις την -σοβαρή- διάθεση «να στρώσεις -σοβαρά- τον κώλο σου κάτω…» στο να το διαβάσεις-μάθεις να το δουλεύεις ικανοποιητικά, γιατί επιφοίτηση δεν υπάρχει!…»
Ξεχωριστό –μοναδικής ηχητικής ποιότητας- Holy Grail στα σύγχρονο D.A.W.
δεν υπάρχει όχι γιατί «έτσι το θέλω
εγώ, ο
Superfunk, ο
nikodemos, ο
manosx η’ όποιος άλλος» αλλά γιατί η
Audio Engineering Society aka A.E.S.
http://www.aes.org/
έχει θεσπίσει-θεσμοθετήσει συγκεκριμένα standards και όλες οι προγραμματιστικές εταιρίες τυποποιούν τα προϊόντα τους σύμφωνα με αυτά…
Σαν εργαζόμενος κατανοώ την επαγγελματική απογοήτευση και «πικρία» του
Digidesing Trainer καθώς και την ενδόμυχη φοβία του για το απώτερο του επαγγελματικό μέλλον…
ο οποίος διδάσκει κιόλας σε γνωστό ¨μαγαζακι ¨, ο οποίος
ακόμα θέλει να αυθυποβάλλεται ότι
την «ακούει» (την ηχητική διαφορά…) και…
μου έλεγε ότι φυσικά και ακούγονται διαφορετικά τα DAW και πως είναι απόλυτα φυσικό εφόσον έχουν διαφορετικά audio engines. Έκανε τα τεστ του και προφανώς κάτι άκουσε .
Αλλά –εγώ- θα του συνέστεινα:
Nα μην τα «πίνει» -όλα- μόνος του…
-Υπάρχουν πολλά «χαρμάνια» δίπλα του, που θέλουν –και αυτά- να την «ακούσουν»!...-
και
-Δυστυχώς για αυτόν- αλλά όπως και κάποιοι άλλοι, πολύ πιο διάσημοι από εμάς είπαν:
Rolling Stones ~ Time Waits For No One
Rolling Stones ~ Time Waits For No One
Όσες εταιρίες απαξίωσαν και απαξιώνουν το αγοραστικό κοινό των Intel – AMD P.C.’s (π.χ.
Digidising, M.o.t.U. ) μένοντας περιχαρακωμένες –σε επίπεδο software- αποκλειστικά και μόνο, πίσω από το «άρμα» της Apple, είδαν το target group των προσδοκώμενων –απο αυτές- αγοραστών να συρρικνώνεται…
Όσες –πάλι- εταιρίες δεν απαξίωσαν και ούτε απαξιώνουν το αγοραστικό κοινό των Intel – AMD P.C.’s (
Steinberg, Cakewalk) αντιθέτως ευημέρησαν και ευημερούν σε επίπεδα πωλήσεων…
Αυτό όπως εύλογα και ευνόητα καταλαβαίνει ακόμα και ο πιο αδαής, σημαίνει περισσότερα λεφτά στο αντίστοιχο ταμείο τους και αντίστοιχα περισσότερο διαθέσιμο οικονομικό κονδύλιο στο R & D Department των
Steinberg, Cakewalk η’ ακόμα και συνεργασίες με Third Parties Co.’s (π.χ.
Waldorf, Altiverb…) το οποίο –έμμεσα- μεταφράζεται στην ανάπτυξη του επιμέρους «πακέτου» προϊόντων που «εσύ» σαν –υποθετικός η’ όχι- πελάτης τους θα πάρεις μαζί με το κυρίως πρόγραμμα τους.
Με απλά λογάκια, τόσο το
Logic Pro 9
http://www.apple.com/logicpro/
όσο και το
Steinberg Cubase 6.5
http://www.steinberg.net/en/products/cubase/start.html
κάνουν –σαν sequencers- την ίδια –ακριβώς- εργασία και έχουν την ίδια –ακριβώς- ηχητική απόδοση-πιστότητα…
Σαν συνολικά «πακέτα» όμως διαφέρουν στα παρεχόμενα extras…
Και αυτά τα extras -μαζί με πάρα πολλούς έτερους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το marketing, την πώληση, την επιβολή πρωτόκολλων (π.χ. VST), τον άμεσο η’ έμμεσο ανταγωνισμό από έτερα προϊόντα άλλων εταιριών (π.χ.
M.o.t.U. Digital Performer 7 – Cakewalk Sonar X1)- είναι που διαφοροποιούν την -εν γένει- τιμή πωλήσεως του συνολικού –πια- «πακέτου» ως προϊόντος της κάθε εταιρίας...
Από εκεί και πέρα, ο πάσα εν δύναμη η’ όχι πελάτης οφείλει να αξιολογεί και αυτά τα επιμέρους δοθέντα στοιχεία, όπως αναλόγως και τις έτερες πληροφορίες που μπορεί αυτός επιμέρους να λάβει με το τι «παίζεται» στην «αγορά»
(π.χ. αναμένεται το
M.o.t.U. Digital Performer 8 για Intel – AMD P.C.’s…)
http://www.motu.com/newsitems/digital-performer-does-windows
και αναλόγως να πράξει κατά το δοκούν, προς την κάλυψη των δικών του ουσιαστικών αναγκών, επιθυμιών, ικανοτήτων, δηλαδή –εν γένη- των δικών του αιτημάτων…
Μου κάνει εντύπωση αυτο που λες voyager όσο αναφορά την διαφήμιση .....πουθενά δεν γράφω που δουλεύω και σε καμμιά περίπτωση δεν σας πεταω στην μούρη το ¨ λόγο δουλειάς ¨ για αυτοπροβολη, παρα μόνο για να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι χομπιστας
το ξαναλέω , δεν γράφω πουθενά που δουλεύω και επίσης δεν κάνω μοστρα τα μηχανήματα μου ,τύπου φιγούρα και έτσι.
Όπως βλέπεις έχω αφήσει έξω από την κουβέντα μας τα επιμέρους περί αυτοπροβολής, επαγγελματικής διαφήμισης, μόστρας του εξοπλισμού, τύπου φιγούρας η’ οτιδήποτε άλλο…
Αποδέχομαι την ειλικρινή διάθεση σου για επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο δοθέν θέμα, -εξ’ ου και σου απατάω πάνω σε αυτό-…
Αλλά πιστεύω ότι –εύλογα- καταλαβαίνεις, ότι ένα γενικόλογο θέμα:
Sequencer A vs. Sequencer B
Χωρίς κάποιο ουσιαστικό – διαφαινόμενο – πραγματικό αίτιο σημείο αναφοράς-σύγκρισης (Matching Point) ως προς τι προσδοκάται να είναι το ουσιαστικό – διαφαινόμενο – πραγματικό αιτιατό αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής…
(π.χ.
Steinberg Cubase 6.5 vs.
Cakewalk Sonar Χ1 Production Suite σε Intel – AMD P.C.’s,
Logic Pro 9 vs.
M.o.t.U. Digital Performer 7 σε Apple Mac…)
κατανοείς –εύλογα- ότι «ακροβατεί» στα όρια του «τρελού» spam – αρίσματος…
Πόσο –μάλιστα- αν ουσιαστικά «βασίζεται» στο
«τι του έσκασε» του
Digidesing Trainer…