Locking tuners. Παντού...

Σε μια παλια κιθαρα που είχα (Gibson explorer), τα locking είχαν φτιάξει το stability, συνήθως όντως είναι το nut.
Ta φθηνοκίθαρα πονούν στα κλειδιά
Ε τωρα αν βαλεις aftermarket, οπως είπες κι εσυ, δεν υπάρχει λόγος να μη πας σε locking.

Παρέλαβα σήμερα τα locking tuners για τις Gibson, οπότε θα τα βάλω τις αργίες που έρχονται.

Για τις άλλες δύο κιθάρες με τα locking trem systems, για την ώρα είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, και πήρα αυτό εδώ από τον Νάκα:

Λογικά θα κάνει τα πράγματα πιο γρήγορα και εύκολα. Let's see..

Όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι (για εμένα) θέμα tuning stability. Είναι θέμα ταχύτητας στις αλλαγές χορδών αλλά και ακρίβειας και αίσθησης στο κούρδισμα. Τα locking έχουν πολύ στιβαρή αίσθηση όταν κουρδίζεις.
Nαι αν και σε αυτο το κομματι πιστευω η διαφορα ειναι μικρη, αλlα σε καθε περιπτωση welcome.

Το πρώτο set, που νόμιζα ότι θα είναι εύκολη αντικατάσταση, μου βγήκε αποτυχία. Είναι αυτό το σετ που παρήγγειλα:

Έχουμε δύο θέματα: πρώτον, είναι μικρότερης διαμέτρου από τα 10mm που είναι τρυπημένο το headstock. Αυτό θα έπρεπε να το είχα διαβάσει καλύτερα. Δεύτερον, είναι πολύ κοντά σε μήκος για το headstock! Ίσα που εξέχει η κεφαλή τους! Ε, αυτό δεν το περίμενα. Ίσως είναι κατάλληλα για Epiphone…? Δεν έχω ιδέα. Θα επιστραφεί (ευτυχώς που έχουμε την επιλογή).

Εάν είναι δυνατόν! ΚΑΙ το δεύτερο σετ είναι πολύ κοντό για την SG:

Εάν έχεις τύχη… :((n)

Ναι δυστυχώς στα κλειδια μέτρημα, μέτρημα και ξαναμετρημα - είναι πολλές οι διαστάσεις που παιζουν και οπου ακους "direct drop in replacement" κράτα μικρό καλάθι.

Η Schaller πχ βγάζει τα κλειδιά της σε τρία διαφορετικά post heights για headstock διαφορετικού πάχους. Μαζί με τις παραλλαγές σε mounting, finish, buttons και lock μιλάμε για εκατοντάδες κωδικούς στο ίδιο κλειδί.

Δεν ξέρω αν ξανακάνω λάθος, αλλά φαίνεται ότι αυτό το σετ της Schaller έχει το σωστό ύψος για να είναι drop-in replacement για την SG:

Για τα vintage Klusons που έχει η Les Paul, σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν βρίσκω καατι (που να μην θέλει τρύπημα το headstock ή να είναι αισθητά αποδεκτό).

Εάν είναι δυνατόν! ΚΑΙ το δεύτερο σετ είναι πολύ κοντό για την SG:

Εάν έχεις τύχη… :((n)
Ποια είναι η SG? συνήθως εχουν περιπου 14μμ πάχος τα headstock, οποτε στα χαρτιά φαίνεται οκ όντως.

Τα locking η Schaller τα βγαζει σε 19.5mm, 21mm και 22.5mm post height. Θες το πιο κοντό που να κάνει clear το πάχος του headstock. Αν είναι πιο ψηλό απο οτι χρειάζεται θα είναι λειτουργικό μεν αλλά θα έχεις κακό break angle στο nut, ειδικά με τα locking οπου δε θα έχεις έξτρα τυλίγματα να χαμηλώνουν το take off point απο το post.

Μα όλα θα έπρεπε να το κάνουν clear...

Attachments

• Screenshot (1689).png
    Screenshot (1689).png
    133.4 KB · Εμφανίσεις: 0
Αυτά που δοκίμασε ο Έκτορας πάντως είναι βλέπω 20mm και λεει δεν κάνανε clear...

Υποψην ότι μετράνε μέχρι το μέσο της τρύπας, οπότε μαζί και με το πάχος του washer και του bushing μπορεί τα 20 να είναι οριακά σε 15mm headstock.

Τα κανονικά Grover είναι 22,9mm, τα locking είναι λογικό να ναι ποιο χαμηλά, αφού δε χρειάζεται η περιτύλιξη γύρο από το post, μου κάνει εντύπωση...

Edit: οι μετρήσεις των 502 που έχω βάλει στη δική μου.

Attachments

• s-l1600.webp
    s-l1600.webp
    73.1 KB · Εμφανίσεις: 0
Το μονο πλεονέκτημα για εμένα είναι η ταχύτητα στην αλλαγή χορδών
Κατά τα άλλα περί ορέξεως

Ο νορμαλ κόσμος Μεγάλο Σάββατο, τυλίγει κοκορέτσι και ετοιμάζει το αρνί. Εμείς οι κιθαρίστες, ξεκοιλιάζουμε.. τις κιθάρες, αλλάζουμε τα ηλεκτρικά Και τους μαγνήτες και δοκιμάζουμε ήχους…

Α, ναι, τα tuners: έχω καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά είναι ότι είμαι βλαξ. Τα καλά νέα είναι ότι είμαι βλαξ που μαθαίνει. Και ότι τελικά τα Gotoh tuners ταιριάζουν στην SG. Δεν είναι… κοντά (βλαξ) αλλά είναι σκόπιμα εκ σχεδίου έτσι, ώστε να διατηρούν το break angle της χορδής. Και σε αυτή την συνειδητοποίηση έφτασα διαβάζοντας τα δικά σας σχόλια @odis13 και @VII graphics. Τελικά μπήκαν πολύ εύκολα και έγιναν μέρος των ευρύτερων upgrades στην κιθάρα (ηλεκτρικά και μαγνήτες, που λέω στην αρχή). Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, μάγκες.

Καλή Ανάσταση, παρεπιπτόντως, σε όλους!

Ο νορμαλ κόσμος Μεγάλο Σάββατο, τυλίγει κοκορέτσι και ετοιμάζει το αρνί. Εμείς οι κιθαρίστες, ξεκοιλιάζουμε.. τις κιθάρες, αλλάζουμε τα ηλεκτρικά Και τους μαγνήτες και δοκιμάζουμε ήχους…

Και γω ξεκοιλιαζα σημερα το απογευμα μια tele για να της βαλω 4 way switch :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: .
Χρονια πολλα με υγεια σε ολους ευχομαι!!!

Α, ναι, τα tuners: έχω καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά είναι ότι είμαι βλαξ. Τα καλά νέα είναι ότι είμαι βλαξ που μαθαίνει. Και ότι τελικά τα Gotoh tuners ταιριάζουν στην SG. Δεν είναι… κοντά (βλαξ) αλλά είναι σκόπιμα εκ σχεδίου έτσι, ώστε να διατηρούν το break angle της χορδής. Και σε αυτή την συνειδητοποίηση έφτασα διαβάζοντας τα δικά σας σχόλια @odis13 και @VII graphics. Τελικά μπήκαν πολύ εύκολα και έγιναν μέρος των ευρύτερων upgrades στην κιθάρα (ηλεκτρικά και μαγνήτες, που λέω στην αρχή). Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, μάγκες.

Χρόνια καλά!

Α βρε Εκτορα είπες είναι πολύ κοντά και υπέθεσα δεν έκανε καν clear η τρύπα - αλλά αν κάνει εισαι οκ, πολλά είναι μινιον απο σχεδιασμου για το λογο που είπες.

1775943871450.jpeg

Επίσης, αν δεν γύρισες το άλλο σετ - υπάρχουν conversion bushings για να βάλεις 8.5mm κλειδια σε 10mm τρύπα.

Χρόνια πολλά!

Δεν ξερω, τη βρήκα online την φωτό απλά επειδή φαινόταν ξεκάθαρα η διαφορά ύψους. Φαντάζομαι είναι aftermarket mod όπως είπες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back