• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender locking tuner σε telecaster

Αναφέρεσαι σε αυτά που ήδη έχω; 

Ναι αυτά που έχεις είναι ότι καλύτερο. 

Πανεύκολη και παν-γρηγορη αλλαγή χορδών,  κούρδισμα μπετόν και μηδέν ματωμένα δάχτυλα και σκισμένα gigbags.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ενα tuner?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σιγά σιγά όλοι μαθαίνουμε να περνάμε τις χορδές στα κλειδιά, ώστε να μην ξεκουρδίζονται, με υποδειγματικό τρόπο!

fjhfjh.JPG

Σιγά μη σου ξεφύγει κανα δεκατοτεταρτιμορΓιο... :)

Τώρα για τα specs που ρωτάς νομίζω ότι υπάρχουν στα sites των κατασκευαστων μια και "συνήθη " φεντεροειδη δεν υπάρχουν, η Fender χρησιμοποιεί δεκάδες διαφορετικούς τύπους και μάρκες κλειδιών. 

δηλαδής?

ένα σετ απ αυτά που έβαλες λένε 14:1.

Υπάρχουν πχ 18:1?

20:1?

θα με ενδιέφεραν.

Και ναι. Φέρω πιό εύκολα την dot εκεί που θέλω παρά το οποιοδήποτε φεντεροειδές που έχω που πρέπει να κάνει βόλτες μπρος πίσω 4-5 φορές.

Υπάρχουν πχ 18:1?

20:1?

θα με ενδιέφεραν

Ιδέα δεν έχω. 

Ψάξε στους κατασκευαστές, αφού βεβαίως βεβαιωθείς ότι ταιριάζουν στην κιθάρα σου χωρίς μετατροπές. 

Ιδέα δεν έχω. 

Ψάξε στους κατασκευαστές, αφού βεβαίως βεβαιωθείς ότι ταιριάζουν στην κιθάρα σου χωρίς μετατροπές. 
οκ

πάντως αυτό θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο από το αν ήταν locking ή staggered ή whatever

(btw ποτέ δεν έχω σπάσει χορδή και σχεδόν πάντα είχα δεύτερη στα live έστω και δανεικιά)

Ναι αυτά που έχεις είναι ότι καλύτερο. 

Πανεύκολη και παν-γρηγορη αλλαγή χορδών,  κούρδισμα μπετόν και μηδέν ματωμένα δάχτυλα και σκισμένα gigbags.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ενα tuner?

Με το βιντεάκι που ανέβασες με τον εναλλακτικό τρόπο σε περίπτωση ανάγκης νομίζω καλυφτηκα. 

Θα ψάξω τα περί nut τώρα να δω αυτά τα blind spot που υπάρχουν σε κάποια γυρίσματα. 

Με το βιντεάκι που ανέβασες με τον εναλλακτικό τρόπο σε περίπτωση ανάγκης νομίζω καλυφτηκα. 

Θα ψάξω τα περί nut τώρα να δω αυτά τα blind spot που υπάρχουν σε κάποια γυρίσματα. 

Αν το "κουμπί" γυρίζει χωρίς να γυρνάει το κλειδί μάλλον έχει χαλάσει το κλειδί ή εχει ελαττωματική κατασκευή,αλλά φυσικά κουρδίζει μια χαρά και κράτα και το κουρδισμα...όπως ΟΛΑ τα F tuners δηλ. που έχουν γράψει το μισό ροΟυκ :)

Αν η κιθάρα σου ξεκουρδιζει όταν παίζεις και κανεις bends τότε φταίει το nut.

Όταν λέω τα "καλυτερα" εννοώ ο καλύτερος ΤΥΠΟΣ κλειδιού είναι τα safety tuners όχι ειδικά τα Kluson που φοράει η κιθάρα σου.

Τα καλύτερα safety tuners είναι φυσικά τα GOTOH

https://m.thomann.de/gr/gotoh_sd91_05m_tuners_6r_n.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMI77GHp5q68AIVleJ3Ch379A25EAQYASABEgJFqvD_BwE

Κακα τα ψέματα, άλλο πράμα ο Ιάπωνας και άλλο ο Κορεατης όχι και πως τα Kluson  δεν είναι καλά...

Αν το "κουμπί" γυρίζει χωρίς να γυρνάει το κλειδί μάλλον έχει χαλάσει το κλειδί ή εχει ελαττωματική κατασκευή,αλλά φυσικά κουρδίζει μια χαρά και κράτα και το κουρδισμα...όπως ΟΛΑ τα F tuners δηλ. που έχουν γράψει το μισό ροΟυκ :)

Αν η κιθάρα σου ξεκουρδιζει όταν παίζεις και κανεις bends τότε φταίει το nut.

Δεν ξεκουρδιζει καθόλου όταν παίζω και γενικά δύσκολα ξεκουρδιζει. 

Αυτό που παρατηρώ είναι όχι τόσο ομαλό γύρισμα κατά το κουρδισμα κυρίως στο ξεσφυξιμο. 

Σε σχέση με την κιθάρα φίλου που έχει fender classic κλειδιά έχει διαφορά. Της fender είναι πολύ σταθερό το γύρισμα και στις 2 κατευθύνσεις. 

σχέση με την κιθάρα φίλου που έχει fender classic κλειδιά

Δεν γνωρίζω κλειδιά με τέτοιο όνομα. 

Η Fender δεν φτιάχνει κλειδιά. 

α,τα φτηνα κορεατικα ping που φορανε τωρα οι αμερικανικες Fender (πριν το 2008 φοραγανε τα ιδια αλλα Schaller).

αυτα τα βαρια die cast tuners εχουν παντα πιο στιβαρη αισθηση (και υψηλοτερο ratio) απο τα ελαφρια vintage style tuners ,λογικο ειναι,εντελως διαφορετικη κατασκευη (και ΒΑΡΟΣ)

δεν κακα....αλλα 1000 φορες τα vintage style.....για εμενα...αυτα ειναι πολυ γκουμουτσα ρε παιδι μου....?

ασε που επειδη ειναι staggered σε αναγκαζουν να λοκαρεις τις χορδες απο τη ρε και κατω (γιατι με τη βια παιρνουν παραπανω απο 2 τυλιΚσιες ωστε να κρατανε το κουρδισμα ) οποτε ΕΚΕΙ και αν σου σπασει χορδη αντε βγαλε την στο live..... (η φωτο ειναι απο την 8502 μου του 2004 με τα Schaller τα οποια κοπιαρει τωρα η Ping) 

16204839951928741781232504045152.jpg

Που βρήκες φωτό της ΜΙ μπάσας μου?

αφηνεις καλΟυμπα για να την χρησιμοποιησεις στην 459η αλλαγή σε ΑΛΛΗ κιθαρα?

'Η μΙπος την κοβεις στα 6 και την περνας σε (2)  μπαλαλαϊκες?

Πως νόμιζα ότι παίζεις με flatwounds...? ?

με flatwounds Παιζει....μετα τα 56 χρονια ΟΛΕΣ οι χορδες fw γινοντουστασανεντο.

παλι πΣεματα λες....

Flats ΕΙΧΕ ο προ-προ-παπΟσ σου σε μια κιθαρα που κληρονομησες.

Όχι, όχι, εγώ τις είχα βάλει.

Αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς.

Πρέπει να ήταν 80s πάντως, ήμανε πανεπιστήμιο ακόμα.

Αν έχεις κενά στο κλειδί  κατα το κούρδισμα- ξεκούρδισμα:

τσεκάρεις το nut πρώτα και μετά πας στα κλειδιά

αλλά αυτό θα στο δει ένας έμπειρος τεχνίτης, αν σου είπε για αλλαγή κλειδιών να το κάνεις

χρησιμοποιώ αποκλειστικά Gotoh σε 1x6 και Schaller σε 2x3

Trending...

Νέα θέματα

Back