Live σε μικρό μαγαζί και φυσικά τύμπανα

panosmp

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας παιδιά. Σε λίγες μέρες θα παίξω για 2ή φορά σε ένα μικρό μαγαζί τύμπανα. την πρώτη φορά είχα παίξει με ηλεκτρονικά, αλλά θέλω να το αποφύγω και να παίξω με τα φυσικά αυτή τη φορά . Το μαγαζί είναι πολύ μικρό (μπαράκι) θα παίζουμε κοντά όλοι κ επίσης ο κόσμος θα είναι σχετικά κοντά , μπορείτε να με συμβουλέψετε τι μικρόφωνα να χρησιμοποιήσω και πως ? έχω ακούσει διάφορα 1. μόνο κάσα ταμπούρο  2. condenser (η κάπως έτσι) απο πάνω.  Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία παρακαλώ τα φώτα σας :)

επίσης από φίλο αλλά κ από μέλος του συγκροτήματος έχω αρκετές επιλογές σε μικρόφωνα απλά δεν ξέρω τι και πώς θα με βοηθήσει να βγάλουμε το πιο σωστό ήχο.. 

Αν βαράτε δυνατά τότε ίσως χρειαστεί να βάλεις μικρόφωνο στην μπότα, ένα ανάμεσα στα τομ και ένα στο βαθύ και να τα βγάλετε ισορροπημένα από τα ηχεία σε σχέση με το ταμπούρο και τα πιάτα που θα ακούγονται φυσικά χωρίς ενίσχυση.

Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον ντράμμερ και το πόσο ισορροπημένο ήχο έχει από μόνος του.

Πάντως όπως και να παίζετε, φτιάξτε πρώτα τον ήχο από τους ενισχυτές σας και τα monitor 

σας σε σχέση με τα τύμπανα ώστε να ακούτε καλά ο ένας τον άλλο και μετά πηγαίνει κάποιος στο σημείο που πιθανότατα θα έχει τον περισσότερο κόσμο και λέει στους άλλους τι λείπει και ανάλογα το ενισχύετε από την κονσόλα.

Works for me!

Καλημερες!

Τι οργανα εχει η μπαντα?

Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σε τ.μ?

Τι μουσικη παιζετε?

ευχαριστώ harry  για της πληροφορίες,

γενικά δεν βαράω πολύ δυνατά  μ αρέσει το χαλαρά οσο γίνεται κ να δίνω όταν χρειαστεί.

τα όργανα θα είναι

1 κιθάρα les paul custom ή stratocaster με mesa dual rectifier κεφαλή (όχι με τη καμπίνα φυσικά)

1 μπάσο επίσης με mesa κεφαλή

κ τα τύμπανα. παίζουμε post/grudge ροκ, αρκετά δυνατά τραγούδια δηλαδή

τα όργανα κ η 1 φωνή θα είναι σε κονσόλα με 2 ηχεία 12" η 15". ο χώρος θα σε γελάσω πρέπει να είναι καμια 40ρια τμ.

panosmp είπε:
ευχαριστώ harry  για της πληροφορίες,

γενικά δεν βαράω πολύ δυνατά  μ αρέσει το χαλαρά οσο γίνεται κ να δίνω όταν χρειαστεί.

τα όργανα θα είναι

1 κιθάρα les paul custom ή stratocaster με mesa dual rectifier κεφαλή (όχι με τη καμπίνα φυσικά)

1 μπάσο επίσης με mesa κεφαλή

κ τα τύμπανα. παίζουμε post/grudge ροκ, αρκετά δυνατά τραγούδια δηλαδή

τα όργανα κ η 1 φωνή θα είναι σε κονσόλα με 2 ηχεία 12" η 15". ο χώρος θα σε γελάσω πρέπει να είναι καμια 40ρια τμ.
Ωραιος εξοπλισμος :D

Κοιτα με βαση αυτα που μου ειπες θα χρειαστεις το max 2 μικροφωνα...ενα σιγουρα στη  μποτα και ισως (που δεν νομιζω) ενα αναμεσα σε ταμπουρο και hi-hat...

Κατα 90% δεν χρειαζεται κατι αλλο....

ευχαριστούμε. :)  το στήσιμο που έχω είναι λίγο περίεργο σ βάζω μία φωτό  να καταλάβεισ.. υπολόγισε οτι υπάρχει άλλο ένα βαθύ κ ότι το ride είναι δίπλα στο hi hat το crach απο πάνω  (είμαι αριστερόχειρας k δεξιοπόδαρος  :P )  δεν εχω όλα αυτα τα πιάτα που δείχνει

topview2.jpg

Ειναι πολυ μικρο το μαγαζι..δεν εχεις κανενα θεμα...μονο με ενα στην μποτα εισαι υπερκομπλε...τωρα αν εχεις κολληματα βαλε και ενα αναμεσα στο ταμπουρο και Hi-hat και βαλε και ενα over...αλλα θα δεις οτι δεν χρειαζεται...

εντάξει.. σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις συμβουλές σου.. :)

Φιλε εγω σε τετοιοα μικρα μαγαζια δε χρησιμοποιω ποτε μικροφωνα.Μην ξεχνας οτι αρπαζουν και απο τα μικροφωνα των αλλων εξαλλου.

Καλο θα ηταν να κανατε μια προβα στο μαγαζι πριν παιξετε απλα να λαβετε υποψιν οτι με γεματο κοσμο αλλαζει και ο ηχος

hampis είπε:
Φιλε εγω σε τετοιοα μικρα μαγαζια δε χρησιμοποιω ποτε μικροφωνα.Μην ξεχνας οτι αρπαζουν και απο τα μικροφωνα των αλλων εξαλλου.

Καλο θα ηταν να κανατε μια προβα στο μαγαζι πριν παιξετε απλα να λαβετε υποψιν οτι με γεματο κοσμο αλλαζει και ο ηχος
δεν έχεις άδικο αλλά επειδή έχω ακούσει μια φορά τύμπανα φυσικά εκεί χωρίς καθόλου ενίσχυση η μπότα πραγματικά δεν την άκουγα κ ας ήμουν μπροστά... χανόταν λογω της όλης έντασης

panosmp είπε:
έχω ακούσει μια φορά τύμπανα φυσικά εκεί χωρίς καθόλου ενίσχυση η μπότα πραγματικά δεν την άκουγα κ ας ήμουν μπροστά... χανόταν λογω της όλης έντασης
η μποτα θελει παντα...αλιως δεν βγαινει...μαλιστα,αν εχει sub το μαγαζι,απο εκει πρεπει να βγει

μπα... 2 12" η 2 15" που θα νοικιάσουμε.. το sub  θα έπεφτε πολύ.. ούτος η άλλος... (δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα :( )

Το πρώτο πράγμα που θα σε συμβουλευα(με βάση την εμπειρία μου-όποια και να είναι αυτή),σίγουρα το πάλκο που θα παίζεται να μην είναι κενό απο κάτω!(εννοώ μόνο το ξύλο)....Τώρα όσον αφορά τα μικροφώνα,εφ όσον είναι τόσο μικρός ο χώρος θα κάνουν δουλειά και δυο πουράκια!Αλλά χρειάζεσαι μικρόφωνα σε τέτοιο χώρο?

έχει γρανίτη κάτω δεν έχει stage θα βάλω χαλί... κυρίως η μπότα με απασχολούσε γιατί το θυμόμουν από άλλη άλλη φορά π είχα δει άλλα παιδιά να παίζουν... δω τόσο τα σκούρα θα παίξω με ηλεκτρονικά... τι να κάνω.. αλλά όπως με συμβούλεψε και ένα παιδί επάνω ένα μικρόφωνο μπότα ελπίζω είμαι κομπλέ..

panosmp είπε:
έχει γρανίτη κάτω δεν έχει stage θα βάλω χαλί... κυρίως η μπότα με απασχολούσε γιατί το θυμόμουν από άλλη άλλη φορά π είχα δει άλλα παιδιά να παίζουν... δω τόσο τα σκούρα θα παίξω με ηλεκτρονικά... τι να κάνω.. αλλά όπως με συμβούλεψε και ένα παιδί επάνω ένα μικρόφωνο μπότα ελπίζω είμαι κομπλέ..
Μην ''ψαρωνεις''παρε το χαλι σου στηστα και κανε ενα προχειρο soundcheck μετα αλλα παιδια της μπαντας φροντισε η μποτα με η χωρις μικροφωνο ν'ακουγεται τα αλλα δεν τρεχει τιποτα κουτσα στραβα θα ακουστουν,η μποτα ομως ''πρεπει να ακουστει '' .Καλη επιτυχια .

Επειδη το εχω ζησει χρονια να παιζω σε μικρους χωρους,και αν αυτο μπορει να θεωρηθει εμπειρια,,,εχω να πω πως ενα μικρο σετακι μικροφωνα,,,εννοω σνερ,μποτα,,και over,,ειναι μαλλον απαραιτητο ,για να βγαινει καποιος ογκος απο τα ηχεια,,εστω και πολυ χαμηλα,,και να μην ερχεται ο ηχος μονο απο την πλευρα του σετ,,πραγμα συνηθως πολυ ασχημο.

Επισης χρειαζεται καλο κουρδισμα,,οχι σκληρο hi hat,μαλακο παιξιμο ως σεβασμο στους συναδελφους,και ενα σκαμπω με αναρτησουλα,,για να μπορεις να χορευεις!!!!!

kyrioa είπε:
ενα μικρο σετακι μικροφωνα,,,εννοω σνερ,μποτα,,και over,,ειναι μαλλον απαραιτητο ,για να βγαινει καποιος ογκος απο τα ηχεια,,εστω και πολυ χαμηλα,,και να μην ερχεται ο ηχος μονο απο την πλευρα του σετ,,πραγμα συνηθως πολυ ασχημο.

Επισης χρειαζεται καλο κουρδισμα,,οχι σκληρο hi hat,μαλακο παιξιμο ως σεβασμο στους συναδελφους,και ενα σκαμπω με αναρτησουλα,,για να μπορεις να χορευεις!!!!!
post/grudge ροκ θα παιξουν τα παιδια..οχι bebop:)

Οποτε μαλλον θα βαρανε---->δεν νομιζω να χρειαζεται κατι αλλο περα απο μικροφωνο στη μποτα...

Θα μας πει το παιδι τις εμπειριες του οταν γινει το live:)

ασχετο αλλα δεν μας λες που και ποτε παιζετε να περασουμε να ακουσουμε κιολας  :)

Κατάλαβα(όσον αφορά την μπότα που είπες).Απλά στο παρελθόν μου έχει τύχει να παίξω σε μαγαζί και να έχει κούφιο ξύλο απο κάτω,και είναι ΠΑΚΕΤΟ...Φρόντισε τουλάχιστον αν μπροείς να χρησιμοποιήσεις τα πόδια της κάσας ώστε να μην ακουμπάει κάτω!Το χαλάκι(όπως και το μικροφωνο θα σου φανούν μάλλον χρήσμια)....Καλο παίξιμο :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back