Live ηχογράφηση ηλ.κιθάρας στεροφωνικά και προενίσχυση.

CarpeOmnious είπε:
Προτείνεις δλδ να απενεργοποιήσω το limiter της κάρτας;
Φυσικα.

Παίζει ίσως να περάσω τις ηχογραφημένες κιθάρες από κάποιον ακριβό/επαγγελματικό κομπρέσορα/προενισχυτή αφού τις ηχογραφήσω, για να κάνω τον ήχο πιο δυναμικό;
Μια χαρα plugin εχει το logic.

Θέλω "μεγάλο" ήχο με έντονες δυναμικές, καθώς παίζω από ανεπαίσθητους ήχους μέχρι τεράστιο θόρυβο. 
Εαν αυτο θες να το ακουσω πχ εγω απο το youtube στα ηχεια του laptop μου, θα πρεπει να το "ισοπεδωσεις".

Κοιτα. Στον χωρο που παιζεις, ακους τους ηχους με καποια dbspl, τα οποια συνηθως ειναι πολυ παραπανω

απο οταν ακουμε μουσικουλα η ακομα κι οταν μειξαρουμε.

Οσο απομακρινομαστε απο αυτη την ενταση τοσο πιο πολυ διαφοροποιειται ο τροπος που ακουει το

αυτι μας (phon και equal-loudness contours)

Απο εκει πηγαζει  και η "αναγκη" να ισοσταθμισεις και να συμπιεσεις, για να ακουστουν ολα.

Η επεξεργασια που λεγαμε προηγουμενως.

γεια μας καλύτερα digi (το χω ρίξει στην σοκολάτα με ρούμι)...  :D

Οκ παιδιά τα έβαλα κάτω και το σκέφτηκα καλά, και αποφάσισα να συνεχίσω της ηχογραφήσεις κανονικά όπως τις κάνω, και απλά στο τέλος να τα στείλω κάπου για ένα καλό mastering. Ίσως να περάσω και τις κιθάρες από tape recorder από περιέργεια. Προφανώς για φωνητικά θα χρειαστώ προενίσχυση έτσι κι αλλιώς, αφου τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο απογοητευτικά. Έχω ηχογραφήσει στο παρελθόν με καλό μικρόφωνο και προενισχυτη, και είχα εξαιρετικά αποτελέσματα οπότε σε αυτό είμαι λίγο-πολύ σίγουρος. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, η συζήτηση με βοήθησε πολύ.  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back