- Πόντοι
- 18
Χαιρετώ τα παιδιά του Noiz.
Ζητώ συγγνώμη για την εν γένει μη μουσικά σχετιζόμενη απορία μου, αλλά γιγνώσκω ότι πολλοί εδώ πέρα είναι Linuxάδες και θα μπορούσαν να με βοηθήσουν.
Έχω κυρίως 2 μεγάλα προβλήματα με το σύστημα μου.
Με Ubuntu 11.10, όλα δουλεύουν καλά (αν έχεις πρόσβαση στο ιντερνετ για να κατεβάσεις ο,τι χρειάζεται).
Επειδή δουλεύω στη σχολή σε Debian, τα έχω βολευτεί.
Θέλησα να τα δοκιμάσω και στο σπίτι.
Αντιμετωπίζω τα παρακάτω:
- ΔΕΝ έχω πρόσβαση στο ιντερνετ, γιατί δεν διαβάζουν την wireless κάρτα μου (Airties WUS-201)
Πώς θα καταφέρω να την κάνω να δουλέψει?
Από ο,τι έχω δει, είναι συμβατή με αυτή την έκδοση Debian.
Κατέβασα ένα tar.bz2 αρχείο με τους drivers της, αλλά δεν έχω καταφέρει να το εγκαταστήσω γιατί μου λείπουν εφαρμογές που θέλουν ιντερνετ για να κατέβουν
(Αυτό btw είναι και το σπαστικό με τα linux forums, έχεις πρόβλημα με το ιντερνετ και σου λένε απλά "μπες και κατέβασε αυτό και εκείνο κλπ". Ναι μάγκες, πώς σας φαίνεται το ότι δεν έχω ιντερνετ
)
-ΔΕΝ έχω ήχο, αν και αρχικά είχα.
Η κάρτα ήχου μου, είναι μια Sound Blaster Audigy 2 platinum.
Στο πρώτο boot, όλα δούλευαν καλά.
Ξαφνικά, όταν ξαναάνοιξα το σύστημα, δεν είχα ήχο.
Όλα τα volumes και τα σχετικά ήταν απείραχτα.
Καμία ιδέα?
Το σύστημα όταν πας να κάνεις shutdown κάνει "μπιπ" από το ηχείο της motherboard που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει κάποια sound device.
Περιμένω τα φώτα σας ειδάλλως θα ξαναγυρίσω στα ubuntu δυστυχώς...
Ζητώ συγγνώμη για την εν γένει μη μουσικά σχετιζόμενη απορία μου, αλλά γιγνώσκω ότι πολλοί εδώ πέρα είναι Linuxάδες και θα μπορούσαν να με βοηθήσουν.
Έχω κυρίως 2 μεγάλα προβλήματα με το σύστημα μου.
Με Ubuntu 11.10, όλα δουλεύουν καλά (αν έχεις πρόσβαση στο ιντερνετ για να κατεβάσεις ο,τι χρειάζεται).
Επειδή δουλεύω στη σχολή σε Debian, τα έχω βολευτεί.
Θέλησα να τα δοκιμάσω και στο σπίτι.
Αντιμετωπίζω τα παρακάτω:
- ΔΕΝ έχω πρόσβαση στο ιντερνετ, γιατί δεν διαβάζουν την wireless κάρτα μου (Airties WUS-201)
Πώς θα καταφέρω να την κάνω να δουλέψει?
Από ο,τι έχω δει, είναι συμβατή με αυτή την έκδοση Debian.
Κατέβασα ένα tar.bz2 αρχείο με τους drivers της, αλλά δεν έχω καταφέρει να το εγκαταστήσω γιατί μου λείπουν εφαρμογές που θέλουν ιντερνετ για να κατέβουν
(Αυτό btw είναι και το σπαστικό με τα linux forums, έχεις πρόβλημα με το ιντερνετ και σου λένε απλά "μπες και κατέβασε αυτό και εκείνο κλπ". Ναι μάγκες, πώς σας φαίνεται το ότι δεν έχω ιντερνετ

-ΔΕΝ έχω ήχο, αν και αρχικά είχα.
Η κάρτα ήχου μου, είναι μια Sound Blaster Audigy 2 platinum.
Στο πρώτο boot, όλα δούλευαν καλά.
Ξαφνικά, όταν ξαναάνοιξα το σύστημα, δεν είχα ήχο.
Όλα τα volumes και τα σχετικά ήταν απείραχτα.
Καμία ιδέα?
Το σύστημα όταν πας να κάνεις shutdown κάνει "μπιπ" από το ηχείο της motherboard που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει κάποια sound device.
Περιμένω τα φώτα σας ειδάλλως θα ξαναγυρίσω στα ubuntu δυστυχώς...