- Πόντοι
- 18
Γεια σας παιδιά του noiz!
Έχω μια απορία για το pedalboard μου.
Μετά από τα διάφορα πεταλάκια, έχω μια Pod X3 live που την χρησιμοποιώ κυρίως για time-based εφφέ και για ένα τελικό compressor και noise gate μετά από όλο τον χαμό. :
Έχω την εξής ερώτηση:
Η πεταλιέρα διαθέτει ένα switchάκι, μετά του οποίου ρυθμίζεις το signal level.
Έχει μια θέση για line level και μια θέση για amp level.
Στο manual της πεταλιέρας, λέει το πολύ όμορφο "If you're plugging the POD x3 into a PA system, use the line level option. If you're plugging into a guitar amp input, use the amp level option".
Ok παιδιά, το κατανόησα αυτό.
Δεν λένε τίποτα όμως για το πώς επιδρά πάνω στο σήμα της κιθάρας μου αυτός ο διακόπτης.
Εκ πρώτης όψεως, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει την διαφορά έντασης.
Κατανοητό μεν, αλλά γιατί να θέλεις switch για να το κάνεις αυτό?
Δεν έχεις master volume?
Χαμήλωσε το ντε.
Για αρκετό καιρό έπαιζα σε ενισχυτή με το διακόπτη σε θέση line.
Εμένα προσωπικά μου φαίνόταν λίγο πιο crispy ο ήχος μου, σε σχέση πάντα με το να βγάζω ίδια ένταση από το amp setting.
Στη θέση amp μου φαινόταν λίγο μουντό. ;D
Σε κάποια φάση, δέχθηκα παράπονα από τους bandmates για το ότι ο ήχος μου βγαίνει λίγο "πλαστικός" και ότι "έχει ένα κάποιο όχι ωραίο resonance".
ΟΚ.
Στέκουν όλα αυτά?
Το να αλλάζεις το setting αυτό, επηρρεάζει τίποτα άλλο πέραν του volume?
Ή όλες οι παρατηρήσεις-παραξενιές είναι καθαρά ψυχολογικές?
Έχω μια απορία για το pedalboard μου.
Μετά από τα διάφορα πεταλάκια, έχω μια Pod X3 live που την χρησιμοποιώ κυρίως για time-based εφφέ και για ένα τελικό compressor και noise gate μετά από όλο τον χαμό. :

Έχω την εξής ερώτηση:
Η πεταλιέρα διαθέτει ένα switchάκι, μετά του οποίου ρυθμίζεις το signal level.
Έχει μια θέση για line level και μια θέση για amp level.
Στο manual της πεταλιέρας, λέει το πολύ όμορφο "If you're plugging the POD x3 into a PA system, use the line level option. If you're plugging into a guitar amp input, use the amp level option".
Ok παιδιά, το κατανόησα αυτό.
Δεν λένε τίποτα όμως για το πώς επιδρά πάνω στο σήμα της κιθάρας μου αυτός ο διακόπτης.
Εκ πρώτης όψεως, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει την διαφορά έντασης.
Κατανοητό μεν, αλλά γιατί να θέλεις switch για να το κάνεις αυτό?
Δεν έχεις master volume?
Χαμήλωσε το ντε.
Για αρκετό καιρό έπαιζα σε ενισχυτή με το διακόπτη σε θέση line.
Εμένα προσωπικά μου φαίνόταν λίγο πιο crispy ο ήχος μου, σε σχέση πάντα με το να βγάζω ίδια ένταση από το amp setting.
Στη θέση amp μου φαινόταν λίγο μουντό. ;D
Σε κάποια φάση, δέχθηκα παράπονα από τους bandmates για το ότι ο ήχος μου βγαίνει λίγο "πλαστικός" και ότι "έχει ένα κάποιο όχι ωραίο resonance".
ΟΚ.
Στέκουν όλα αυτά?
Το να αλλάζεις το setting αυτό, επηρρεάζει τίποτα άλλο πέραν του volume?
Ή όλες οι παρατηρήσεις-παραξενιές είναι καθαρά ψυχολογικές?