Με το plugin μπορείς να πετύχεις καλύτερη ποιότητα με λιγότερο χάσιμο στον ήχο.
Θέμα ρυθμίσεων και γούστου.
Τρίτον περνάει στη μίξη και στα μόνιτορ και στο live και στο studio...αλλιώς μάλλον ακούω φαντάσματα!
Ε ναι, προφανώς, αλλιώς δεν έχει και νόημα ύπαρξης. Δεν ακούς φαντάσματα, μια χαρά είναι τα αυτιά σου.
Σίγουρα είναι και marketing tool για την Korg αλλά κάτι θα πρέπει να κάνει για να έχει η Korg τη δικαιολογία υπόστασης της πάνω στο synth. Tώρα όσον αφορά το blue glowing χρωματάκι ε...μη μου πείτε οτι δεν υπάρχουν τύποι που δίνουν σημασία και σε αυτές τις βλακείες...
Θέμα γούστου και αυτό, όχι ότι θα είχε καμμία διαφορά στον ήχο. Όπως και να έχει το θέμα όμως, το deisgn και η αισθητική παίζει ρόλο.
Λέμε ότι αυτό που προσφέρει είναι ανούσιο και μπορείς να το πετύχεις και μέσω ενός απλού plugin
Δεν είναι καθόλου ανούσιο, είναι καλοδεχούμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί (ή όχι) για γρήγορες αλλαγές στον ήχο. Είναι το Virus ανούσιο επειδή υπάρχει το CSound;
Ποιος είπε οτι η λάμπα του extreme ρε παιδιά κάνει οτι κάνουν dedicated μονάδες όπως λαμπάτοι ενισχυτές κτλ?
Αν ήταν εκτός Extreme θα ήταν dedicated και άρα καλύτερη άραγε;;
(αλλιώς γιατί να φωτίζεται κιόλας, αν όχι για να τονιστεί ότι υπάρχει; )
Φωτίζεται για να σου δείξει ότι είναι On. Λίγο εφφετζίδικο μεν αλλά και λίγο vintage.
Και πάλι ψίλους στα άχυρα βασικά αλλά να λέμε πως έχουμε κι αυτό το μηχανημα που κάνει δουλειά καλύτερη.
Δεν είναι καθόλου ψύλλοι στα άχυρα. Έχω ένα συγκεκριμένο μηχάνημα (δεν θα ήθελα να πω ποιό - είναι μυστικό 8)) και ότι περνάω από κει ακούγεται από ανεπαίσθητα διαφορετικό εώς και ΠΟΛΥ διαφορετικό.
Αν ήταν να προσδίδει αναλογική χροιά μια τέτοια μπλε φωτιζόμενη λαμπίτσα, τότε το andromeda και τα πετάλια ας πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.
Η μπλε φωτιζόμενη λαμπίτσα είναι αναλογική, εκ φύσεως. Αυτό που διαφημίζεται εδώ κι εκεί ως ο "ζεστός αναλογικός ήχος" είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υποκειμενικό και κατά την γνώμη μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παρερμηνευμένο. Ο ήχος είναι εκ φύσεως αναλογικός, ότι ακούτε είναι αναλογικό (δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς εδώ μέσα που ισχυρίζεται ότι ακούει 0 και 1), όλοι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι ζεστό, οργανικό κ.λ.π., όλοι ακούμε μουσική απο διαφορετικά ηχεία, από διαφορετικά synthesizers τα οποία τα προγραμματίζουμε (ελπίζω) διαφορετικά από άλλους κ.λ.π. Επίσης να θυμάστε ότι υπάρχουν και ένα σωρό ψυχοακουστικά φαινόμενα το κυριότερο από τα οποία είναι (κατά την γνώμη μου πάντα) ότι το ανθρώπινο αυτί επινοεί συχνότητες εκεί που δεν υπάρχουν είτε για να καλύψει αυτές που δεν υπάρχουν είτε για άλλους μυστήριους λόγους.
Υπάρχουν διάφορες εταιρίες (ή μάλλον κερδοσκόποι για να το πω λίγο πιο κυνικά) οι οποίες προσπαθούν να πάρουν ένα μερίδιο της αγοράς. Εδώ και χρόνια δεν είσαι cool αν δεν έχεις αναλογικά synthesizers, compressors ή δεν ξέρω γω τι. Υπάρχουν άτομα τα οποία θα επένδυαν πολλά χρήματα σε κάτι αναλογικό μόνο και μόνο επειδή είναι αναλογικό. Ως ένα σημείο έχουν δίκαιο αλλά υπάρχουν και άλλα ψηφιακά synthesizers τα οποία έχουν αντάξιους ήχους με πολλά αναλογικά. Και δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά άτομα, που νομίζουν ότι η σύνθεση των ήχων δεν είναι τίποτε άλλο παρά να οδηγείς sawtooth κυματομορφές σε lowpass φίλτρα. Τέλος πάντων, to each its own.