Λίγο αργό μπλουζ σε B minor

Ωραιότατα παιξίματα...

Υπάρχουν διαφορές στον ήχο (προτιμώ το 1ο κλιπ με την Sg) αλλά όχι τόσο μεγάλες...Τελικά καλά λέει ο @Superfunk ότι ενισχυτές, μεγάφωνα, πεταλάκια (ή vst) κ.τ.λ φτιάχνουν τον ήχο. Εγώ εδώ θα προσθέσω και τα δάχτυλα.

Γιώργο σου πάει ο καθαρός - bluesy ήχος....λίγο τα γρήγορα περάσματα σου ελάττωσε - εξαφάνισε ? και είσαι έτοιμος!

Ο ήχος παραμένει ο ίδιος με όλες τις κιθάρες. Λίγο το eq αλλάζει, το compression και το output.

Γιώργο σου πάει ο καθαρός - bluesy ήχος....λίγο τα γρήγορα περάσματα σου ελάττωσε
 Το backing track φταίει διότι με εκνεύρισε. Ήταν όλο φλατ, χωρίς ξεσπάσματα, με αποτέλεσμα να μου ξεφευγουν διπλοπενιες..

• Haha
Reactions: cigaret13
Εγώ ακούω 3 αρκετά παραπλήσιους ήχους με κύριο χαρακτηριστικό την πενιά του Γιώργου.

Ωραίος ήχος και παίξιμο.

Μπράβο Γιώργο!

• Like
Reactions: gkourmoul1
Ωραίος.

Γράψε και μία με strat .

Κάτι μου λέει, ότι θα είναι το καλύτερο...

• Like
Ωραίος.

Γράψε και μία με strat .

Κάτι μου λέει, ότι θα είναι το καλύτερο...

Διαφορετικό είναι αυτό. Πιο πριματος ηχος, oχι τόσο mellow όσο τα προηγούμενα κλιπ.

blues sg B minor stratdlx.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
είσαι ωραίος παίκτης

με ό,τι κι αν παίζεις

• Like
Ευχαριστώ για το κομπλιμάν!

Ετσι για να υπάρχει, και ένα κλιπ με τη schecter (τελε με P90 neck). Πολύ διαυγής και ποιοτικός ήχος, για τα αυτιά μου.

blues sg B minor schecter.mp3

Attachments

Τι πετάλια χρησιμοποίησες ?

Σε όλες τις ηχογραφησεις, με διάφορες κιθάρες, είχα σταθερές ρυθμίσεις (με ελάχιστες διακυμανσεις gain και eq).

Για τον καθαρό ήχο:

κιθάρα -> katana booster (καθαρο μπουστ) -> t-rex diva (fat mode, gain στη μεση, mix 30%) -> Polara reverb (hall ρυθμιση περίπου στο 6 όλα τα knobs) -> HT1R -> καρτα ήχου -> eq και compression στο DAW

Για τον βρώμικο ήχο, απλά στάκαρα μετά το diva ένα εξτρα drive πετάλι (fuzz), με gain στο μηδεν και ένταση στο 7.

Το σκεπτικό ήταν να διατηρήσω τον ήχο με μπολικη ατάκα, και όχι να τη "θαμπώσω" με χρήση overdrives. Με το katana boost ένα τον ήχο λίγο πιο "μυτερό" και με ευκρίνεια. Έπειτα, την ευκρίνεια αυτή την κράτησα στο επόμενο πετάλι, με το να έχω 70% dry ήχο (με τη χρηση του mix knob). To φαζ που χρησιμοποίησα είναι χειροποίητο και δεν νομίζω να είναι κλώνος καποιου γνωστού πεταλιού. Με τη ρύθμιση που το είχα, απλά μου πάχυνε το ήχο λίγο και μου τον έκανε πιο wooly. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα mxr distortion+ ή και ένα bd2.

Το σκεπτικό ήταν να διατηρήσω τον ήχο με μπολικη ατάκα, και όχι να τη "θαμπώσω" με χρήση overdrives. Με το katana boost ένα τον ήχο λίγο πιο "μυτερό" και με ευκρίνεια. Έπειτα, την ευκρίνεια αυτή την κράτησα στο επόμενο πετάλι, με το να έχω 70% dry ήχο (με τη χρηση του mix knob). To φαζ που χρησιμοποίησα είναι χειροποίητο και δεν νομίζω να είναι κλώνος καποιου γνωστού πεταλιού. Με τη ρύθμιση που το είχα, απλά μου πάχυνε το ήχο λίγο και μου τον έκανε πιο wooly. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα mxr distortion+ ή και ένα bd2.
58000_157113341001583_8288507_n.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα