Les Paul με 600 ευρώ.

Η συγκεκριμένη Epi είναι φοβερή κιθάρα με πολύ καλά ηλεκτρικά και μαγνήτες  ;)

Ψάξτε και τις Hamer (σειρα XT) πριν τις μάθουν και τις ακριβήνουν (τώρα είναι τζάμπα από 200-350 euro). Εγώ αγόρασα ήδη δυο.  ;)

yannis37 είπε:
Ρε Διαμαντή ;D, εσυ κοιτάς μόνο τους μαγνήτες τους οποίους μπορεί να τους πάρει μετά extra αν θέλει.

ουδεμία σχέση έχει αυτή που έβαλες με την custom αν εξερεσεις τους μαγνήτες.(αν τις βάλεις δίπλα δίπλα θα δείς)

Ειναι μεγάλη χλίδα η custom για τα λεφτά.

+1 στην custom από μένα
Νταξει ρε πελοπιδα δωσε 500 ευρω για μια κιθαρα των 300 και λιγο binding... βαλε κ 200 για μαγνητες, 60 για λοκινγκ γκροβερς, 25-30 για coil splitting & mallory caps και 20 στραπ λοκς.

Βαλε και εργατικα μαστορα για αλλαγη οοολων αυτων... αλλα αξιζει τον κοπο αφου θα εχει binding απο PVC!

,σκετη χλιδα σου λεω! χλιδα made in china...

Η διαφορά της Gibson LP standard με την Gibson LP Custom είναι

multi-ply binding around the body, neck and headstock. The construction differences are a physically larger headstock; an ebony fretboard which tends to sound "snappier" and make the fretboard more "slippery," lower frets with more squared off tops that give the instrument the nickname the "fretless wonder"

και να σημειώσω ότι εφόσον μιλάμε για custom shop, ίσως παίζει και διαφορετική ποιότητα ξύλου.

Εκτός από το binding, η epi custom τί από τα παραπάνω έχει από μια τυπική epi? Η κιθάρα που προτείνει ο virus snake έχει πράγματι διαφορετκά και πολύ πιο ενδιαφέροντα specs. Αν θεωρείτε ''χλιδα'' την epi custom go for it, αλλά μάλλον παίζετε κιθάρα με τα μάτια  ;D

Κατά τα άλλα virus snake, ευχαριστώ που με ξεστράβωσες με το κλιπ με την epi std και το...zoom πεταλάκι (αλήθεια τί ενισχυτή ακούμε?). Άμα είναι έτσι το παίρνω πίσω αυτό με τον ''πλαστικό-κινέζικο'' ήχο. Έχει 100% αμερικάνικο ήχο, εξάλλου να και ένα άλλο ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ κλιπ με μια std και έναν line6 (''insane'' channel  ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ πάντως την gibson studio worn brown τη θεωρώ κούκλα και αν είχα τα 639 ευρώ που κοστίζει στον θωμα θα την αγόραζα με κλειστά μάτια χθες. Οπως και να το κάνεις είναι άλλη μούρη η Gibson. ;D

Sir Muttley είπε:
What is the price for Tokai nowdays?...cause i am in Love!  :o

αν ερωτεύτηκες δε ψάχνεις καλύτερα το τηλέφωνο του κυρίου που παίζει ?  ;)

αυτός είναι όλο το ζουμί .

Πάντως βάζει σε σκέψεις ακόμα και τους πιο καμένους fenderάκιδες δεν έχεις άδικο .

Σίγουρα κανένας δεν θυματε οτι το παλικάρι μένει Σάμο...κ σιγά μην ασχοληθεί με αλλαγές μαγνητών κτλ.....

ΑΛΛΑ...μιας και το έφερε η συζήτηση...

εγώ ψηφιζω...epi les paul custom KOREAN '02 και κατω....αυτα τα όργανα δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ που παράγει τώρα η epi...σε όλα τα μοντέλα της...

Lord_Goumis είπε:
Yannis37 :

εσύ που ΔΕΝ την είδες? κάνα λινκ παίζει? Ναι, όντως τις αποφεύγουν αφού με ΜΟΛΙΣ 700-1000 ευρώ παραπάνω μπορούν να πάρουν την στάνταρντ ( χλίδα..)

και ακολουθεί φωτό les paul special... ;D

που δεν την ειδα?.....που να δω, και τι να δώ? (η μηπως να μην δώ)

κανα λινκ παίζει?......με τι περιεχόμενο?

και............

απο σήμερα...... les paul special = les paul studio.

Εχω μια epiphone Slash 2009 και τη συγκρινω σε ΟΛΑ μα σε ΟΛΑ ( ποιοτητα,ηχο,τιμη) με οποια Studio θελετε ....Α και να μην ξεχαστουμε  Long Tenon  ( ονειρο απατηλο για τις Gibson της σειρας )

423978360_tp.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με έχει μπερδέψει πολύ. Έγω που δεν έχω καμία εμπειρία  με les paul κιθάρες δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω από αυτά που ειπώθηκαν εδώ πέρα. Οι μισοί λένε το ένα και οι άλλοι μισοί το άλλο.

Εκει που τείνω περισσότερο είναι η epiphone. Δεν ξέρω ρε παιδια. Να πάρεις ένα όργανο στην κυριολεξία γυμνό? Έχει τόση διαφορά στον ήχο (εμένα πάντως πλαστικός ο ήχος την epi δεν μου φαίνεται καθόλου)? Αν αλλάξουν στο μέλλον οι μαγνήτες στην epi θα είναι συγκρίσιμος ο ήχος με gibson και ποιούς μαγνήτες θα προτείνατε? Θέλω να πω, την διαφορά στον ήχο την κάνουν οι μαγνήτες ή παίζουν και τα ξύλα ή κάτι άλλο (όχι γενικότερα - μην πέσουμε στα πολύ βαθιά :D- στις συγκεκριμένες κιθάρες εννοώ)?

τον ηχο σε μια κιθαρα πρωτα τον κανουν ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, οι μαγνητες, οι χορδες, η γεφυρα, το nut, τα ηλεκτρικα και μετααααα τα ξυλα

VirusSnake είπε:
τον ηχο σε μια κιθαρα πρωτα τον κανουν ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, οι μαγνητες, οι χορδες, η γεφυρα, το nut, τα ηλεκτρικα και μετααααα τα ξυλα
ΤΟ ΞΕΡΩ!

Θέλω να πω, την διαφορά στον ήχο την κάνουν οι μαγνήτες ή παίζουν και τα ξύλα ή κάτι άλλο (όχι γενικότερα - μην πέσουμε στα πολύ βαθιά :D- στις συγκεκριμένες κιθάρες εννοώ)?
Γι αυτό ρωτάω πρώτα για μαγνήτες και μετά για τα υπόλοιπα. Και γι αυτό διευκρινίζω, στα πλαίσια της κουβέντας που κάνουμε, ότι αναφέρομαι στις δύο συγκεκεριμένες κιθάρες. Όπως καταλαβαίνεις και τις δύο κιθάρες ο ίδιος άνθρωπος θα τις παίζει!

Ολες η κιθαρες μπορουν να βγαλουν καλο η κακο ηχο αναλογα τα γουστα του καθενος... εγω απλα συκρινα 2 επι των 500 ευρω. Μια 100% κινα και μια 20% usa & 80% κινα με οτι αυτο μπορει να σημαινει...

Να πάρεις ένα όργανο στην κυριολεξία γυμνό?
  Mην μπερδεύεσαι, δεν είναι ''γυμνό'' το όργανο. Απλά η limited που παρέθεσες στην αρχή, όπως και οι faded και vintage mahogany έχουν carved mahogany top και τέτοιο φινίρισμα ώστε να δίνει την αίσθηση του ''φυσικού''.

Ακολουθούν (σε αύξουσα τιμή) οι limited (50's και πλέον 60's) που έχουν maple top και μετά οι ''τυπικές'' studio (γενικά η les paul standard σειρά έχει ΑΑ κατηγορία maple top για να φαίνονται καλύτερα τα ''νερά'' στο ξύλο,ενώ η στούντιο έχει Α αλλά υπάρχει και η deluxe στούντιο με ΑΑ maple top http://www.proaudioreview.com/article/2444). Μετά πάμε στα traditional-standard μοντέλα, όπου μπαίνει το binding και το maple top είναι κατά 1/8 της ίντσας παχύτερο από αυτό των στούντιο. Δεν σταματούν οι διαφορές εκεί αλλά δε είναι του παρόντος.

Τώρα σχετικά με την αλλαγή μαγνητών-ηλεκτρικών κτλ κτλ είναι θέμα χιλιοειπωμένο, απλά θα πω ότι δεν είναι μόνο οι μαγνήτες που κάνουν ένα όργανο αλλά και το resonance,  ανταπόκριση στις αρμονικές, το playability κτλ που έχουν να κανουν με ολόκληρο το όργανο σαν ποιότητα κατασκευής. Για να μην γεμίσει το thread με τραγουδια από το youtube, πάρε την epi να τελειώνουμε...

Y.Γ. Αναφέρθηκαν και άλλες κιθάρες στο thread, για τις οποίες ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη γιατί ΔΕΝ έχω παίξει με αυτές. Δεν σημαίνει ότι η έρευνα αγοράς πρέπει να αναλωθεί σε epiphone-gibson

63987_1660654868585_1003585967_31840797_1338985_n.jpg

156986_1660655188593_1003585967_31840800_6904086_n.jpg

Ψάξε βρες καμμιά τέτοια στο Internet* η πάρε αυτή την Limited της Epiphone που είναι πολύ καλή κιθάρα, όπως και η Slash.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back