Les Paul Deluxe Goldtop '76 + Koch Studiotone

pascal

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Μια δικιά μου ιδεούλα. Η κιθάρα στον neck μαγνήτη, με  vol στο /  tone στο 3, καρφί στο overdrive κανάλι του Koch, με πολύ λίγο gain και πείραγμα του eq για γεύση τζατζικιού. Η ηχογράφηση έγινε με ένα εξωτερικό στερεοφωνικό recorder swissonic, από αυτά που πουλάει ο Θωμάς. Μετά πέρασμα του αρχείου στο PC και ανέβασμα (χωρίς επεξεργασία- είμαι ανίδεος ακόμα μ' αυτά).

Σχολιάστε, γιατί αν δεν σχολιάστε, θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω  :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για να μην αρχίσεις τα πείσματα

113386265_87ac5bbe6f_m.jpg

θα σχολιάσω  ;D

πολύ ωραίος ήχος, καλή η μελωδιούλα επίσης, αν θές γράψε 2 κιθάρες μια να παίζει τα ακορντα και μια να γεμίζει όπου χρειάζεται με σολάκια. θα βγει πολύ ωραίο πιστεύω.

πρόσεχε κάτι μικρά ρυθμικά λαθάκια  ;)

Ωραίο πράμα! Νομίζω ότι το clip θα κέρδιζε πόντους αν το tone ήταν πιό ανοιχτό.

Γιώργο, μεταξύ μας, κάποιοι άλλοι αυτοανακυρηχθέντες "τζαζίστες"* θα χρειάζονταν περίπου...μισή ζωή για ένα τέτοιο clip. ;D ;D

Εύγε!

*(όχι ρε, δεν εννοώ blue & trigga)

@Iraklis: Μωρέ έχω ιμπροβιζάρει (sic) και κανά δυο σολάκια/ γεμισματάκια, αλλά περιμένω να φτάσω στο σημείο να μπορώ να τα παίξω κι' αυτά μαζί με τα ακόρντα και τη βασική μελωδία. Πολύ καλή εξάσκηση για τα δάχτυλα, I think.

(Ναι, έχει ρυθμικά λάθη. Που να δεις και τα πρώτα δυο- τρία takes πώς μου βγαίνανε. Άλλααντάλα και ο ήλιος ντάλα).

Σ' ευχαριστώ!

@Earendil: To άτιμο το σαπιοξεκουδουνοκασετοφώνι γράφει πολύ πιο "μουντά" απ' ότι ακούγεται η κιθάρα στην πραγματικότητα.

Σ' ευχαριστώ πολύ!

;D

YΓ. Διόρθωση στο αρχικό ποστ: "με vol στο 10 / tone στο 3" ήθελα να γράψω

pascal είπε:
@Earendil: To άτιμο το σαπιοξεκουδουνοκασετοφώνι γράφει πολύ πιο "μουντά" απ' ότι ακούγεται η κιθάρα στην πραγματικότητα.
Μα εγώ ξέρω πώς ακούγεται το...32 ετών χρυσάφι... ;D ;D ;D

Earendil είπε:
Ωραίο πράμα! Νομίζω ότι το clip θα κέρδιζε πόντους αν το tone ήταν πιό ανοιχτό.

Γιώργο, μεταξύ μας, κάποιοι άλλοι αυτοανακυρηχθέντες "τζαζίστες"* θα χρειάζονταν περίπου...μισή ζωή για ένα τέτοιο clip. ;D ;D

Εύγε!

*(όχι ρε, δεν εννοώ blue & trigga)
υπερβάλεις κ στα δυο θέματα.Ποιος είναι αυτός που λεέι οτι ειναι τζάζ χωρίς να είναι?Μιλάς για ελληνες μπουζουκοκαταξιωμένους μου το γυρνάνε κ καλά το αχλάδι?

Πασκάλι Ντερζή συμφωνω με το tone.Πολυ κρύψιμο ρε σύ.Βάλε ρυθμό κ ακόρντα για να δείξει κ τη μελωδία του.Τωρα περισσότερο κάνει σε chord-solo.Δεν θα το ονόμαζα τζατζίκι αλλα κάτι σε samba-funk ένα πράμα.Δούλεψε το πάντως είναι ωραία κ ευάκουστα κομματάκια αυτά.Το δικό σου δεν έχει κ ενα συνοθυλευμα απο ακόρντα κ είναι πιο "εύκολο" το 1-4-5 στο αυτί.

Δούλευε το το τζατζίκι αν γουστάρεις.Καλά το πάς.Αφοσιώσου μίστερ πασκάλι

pascal, συμφωνώ με τα σχόλια για τη θολούρα και πιστεύω ότι χαντακώνει το κομμάτι (και την κιθάρα). Το παίξιμο μου άρεσε και θα ήθελα πολύ να ακούσω την ιδέα αυτή σαν ολοκληρωμένο κομμάτι. :)

Earendil, πες δημόσια ποιοί είναι οι fake τζαζίστες, να πάμε να τους δείρουμε.  ;D ;D

Φίλε pascal πόσο καιρό είπες ότι παίζεις??... :o

Κάποια πράγματα είναι τόσο έμφυτα σε μερικούς ανθρώπους!..Τί άλλο να πώ ,δεν ξέρω...

Εγώ απο την άλλη δεν ακούω θολούρες  ??? Αυτό που ακούω είναι ενας πολύ open  ήχος, με αρμονικές και ωραίες δυναμικές, και δεδομένου του απλούστατου τρόπου ηχογράφησης, μπορώ να πώ πως το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ !! Μπράβο !

@trigga: Όντως, το 1-4-5 είναι πολύ πιο εύκολο, και στ' αυτιά και στα δάχτυλα μπορώ να πω:P Ωραίο είναι το τζατζίκι, πράγματι, αλλά θέλει πολλλάαααααααααα κιλά γιαούρτι (δηλαδή στρώσιμο κώλου). Σ' ευχαριστώ!

@spy: Σ' ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να το ξαναφτιάξω πιο ολοκληρωμένο στο μέλλον (όταν π.χ έχω και ένα κανονικό μικρόφωνο και μια καρτούλα ήχου)

@longshadοw: Να είσαι καλά  ::)

@silot: Σ' ευχαριστώ!

pascal είπε:
@spy: Σ' ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να το ξαναφτιάξω πιο ολοκληρωμένο στο μέλλον (όταν π.χ έχω και ένα κανονικό μικρόφωνο και μια καρτούλα ήχου)
Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που δεν έχει εξοπλισμό ηχογράφησης...  :-[

Anyway, επειδή η κιθάρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, αξίζει να το ξαναγράψεις και ίσως να το βάλεις στο Testing One, Two...  :) :)

Eγώ μάλλον θα σταματήσω να παρακολουθώ τέτοια threads γιατί κάθε φορά που μπαίνω κάθομαι και χαζεύω goldtops στο ebay για καμία ώρα μετά.  Και συ Τόλη, άλλαξε avatar σε παρακαλώ.  ;D ::) ::)

spy είπε:
Και συ Τόλη, άλλαξε avatar σε παρακαλώ.
Θα αλλάξει avatar μετά από αυτή την Κυριακή (που παίζει στα Γιάννενα), γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα επιστρέψει με την Gold Top του στην Αθήνα... :P ;D 8)

pascal είπε:
@longshadοw: Να είσαι καλά  ::)
Φίλε pascal να είσαι σίγουρος ότι αυτό που είπα το εννοώ...Δεν ήταν κάποιου είδους πλάκα... ;)

Θα αλλάξει avatar μετά από αυτή την Κυριακή (που παίζει στα Γιάννενα), γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα επιστρέψει με την Gold Top του στην Αθήνα... :P ;D 8)
Ηλία την πάτησες..

Η Goldtop θα μείνει μάλλον στην Αθήνα...

Με μια πρασινωπή κιθάρα θα σκάσει πιστεύω ο Silot... ;D

(καλή κι αυτή, δε λέω... ;))

longshadow είπε:
Η Goldtop θα μείνει μάλλον στην Αθήνα...

Με μια πρασινωπή κιθάρα θα σκάσει πιστεύω ο Silot... ;D
ΤΟΛΗ ΤΙ ΛΕΕΙ?

Δε πιστεύω να το εννοεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι πρασινωπές αηδίες* ακούω;;;!!! Δώσε Goldtop στο λαό!!!

*Εκτός αν είναι καμια vintage surf green strat, οπότε το παίρνω πίσω...

ΠΛΗΡΗΣ απογοήτευσις... :( :( :(

Απατάς τη γυναίκα σου για μια καλοκαιρινή περιπετειούλα...

Ηλία , πάρε αυτό το παυσίπονο... ;D

CRW_0385.jpg

elavd είπε:
ΠΛΗΡΗΣ απογοήτευσις... :( :( :(

Απατάς τη γυναίκα σου για μια καλοκαιρινή περιπετειούλα...
Ξέρετε όλοι ότι δεν μου συμβαίνει συχνά,  ;D αλλά θα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Ηλία.

:-\ :( :'(

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back