Les Paul 2013: Custom ή Standard ?

oselifer είπε:
Vos νομιζω οτι είναι vintage original specs.

Όσο για την traditional το καινούριο μοντέλο του 2013 είναι χωρίς weight reilif , σε αντίθεση με τις παλιότερες αρα δε θα έχει μεγάλη σχέση με αυτό που έχεις ακούσει.. Αλλά αν δε μπορείς να τη δοκιμασεις ..........
άρα αυτή εδώ θα παίζει καλύτερα απο standard? την έχει δοκιμάσει κανείς?

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_traditional_hcs_2013.htm

oselifer είπε:
Vos νομιζω οτι είναι vintage original specs.
+1
Οι VOS (όπως γενικά τα high end μοντέλα gibson/fender/κ.α.) παρουσιάζουν μεγαλύτερη συνέπεια στην κατασκευή και στον ήχο σε σχέση με standard/traditional μοντέλα. Εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα, είναι μάλλον πιο 'σίγουρη' αγορά από μια καινούργια traditional.

Εφόσον έχεις αποκλείσει τα μεταχειρισμένα και η δοκιμή πριν την αγορά λίγο πολύ έχει αποκλειστεί, μάλλον είναι καλή περίπτωση για σένα ένα καλό reissue μοντέλο όπως αυτά που παρατέθηκαν πιο πάνω. Έχε υπόψη σου επίσης ότι και οι εξοπλισμένες με p90 VOS gibson είναι καταπληκτικά όργανα.

Superfunk είπε:
ναι αλλα να παρει καμμια ΣΟΒΑΡΗ custom να σαν και αυτη

http://smart.noiz.gr/details.php?id=119503

AYTH μαλιστα ειναι Les Paul με cohones.... ;D

Οι 68αρες custom δεν εχουν καμμια σχεση με τα...τουβλα που εβγαζε η Gibson στα 70s & 80s και τα ελεγε LP Custom.... ;D
καλημερα noiz

δηλαδη αν  ειναι να παρει κανεις les paul custom ή πουλαει το σπιτι του και παει σε μια original του 60κατί ή αγοραζει μια του 2000 ?

άρα ο κύβος ερίφθη: V.O.S. Model.

το θέμα είναι ποιό : 57? 58?  κάποια άλλη?

επειδή δεν πρόκειται να ξαναπάρω les paul ποτέ, δεν θα προτιμήσω τους paf, αν και μου άρεσαν στα videos που είδα.

Man LP είπε:
καλημερα noiz

δηλαδη αν  ειναι να παρει κανεις les paul custom ή πουλαει το σπιτι του και παει σε μια original του 60κατί ή αγοραζει μια του 2000 ?
Με ενα νεφρο εισαι οκ  ;D

spimav_z είπε:

το θέμα είναι ποιό : 57? 58?  κάποια άλλη?

επειδή δεν πρόκειται να ξαναπάρω les paul ποτέ, δεν θα προτιμήσω τους paf, αν και μου άρεσαν στα videos που είδα.
Oι 57,58,59,60 P.A.F. φοράνε όμως.

57-58-59-60 από πιο παχύ προς λεπτότερο μπράτσο , οπότε διαλέγεις.

Παντως απο οτι καταλαβα θες να δωσεις 3000 για μια κιθαρα που ειπε ο μπαμπης ο σουγιας και οι φιλοι του οτι ειναι καλη? Καλη ως προς τι? Ποια κιθαρα πανω απο 700 ευρω ειναι κακια και γιατι? Ουτε specs συγκεκριμενα ψαχνεις ουτε καν συγκεκριμενο χρωμα....

Πως κατεληξες σε αυτη την αγορα? Σορυ που ρωταω αλλα τα λεφτα ειναι πολλα και θα ειναι κριμα να το μετανιωσεις.....

Δε νομίζω πως το λέει με προσβλητικό τρόπο... εννοεί μάλλον πως οποιαδήποτε ανώνυμη διαδικτυακή συμβουλή έχει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι τόσο ακριβό. Εννοείται (και ελπίζω να το καταλαβαίνει και ο ίδιος) πως σε καμία απολύτως περίπτωση δεν υποκαθιστά τις δοκιμές που θα κάνει ο ίδιος αυτοπροσώπως.

spimav_z είπε:

το θέμα είναι ποιό : 57? 58?  κάποια άλλη?

μαγνητες τυπου PAF εχουν ΟΛΕΣ οι VOS που φορανε διπλους μηπως τους μπερδευεις με τους Ρ90?

VOS κακια δεν εχω δει/παιξει παντως οποτε με την Goldtop VOS θα εισαι τουλαχιστον ΟΚ.

Υπαρχει βεβαια και αυτη αν θες κατι σε sunburst

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_1958_plaintopvoswc.htm?sid=c7e99335593f283a93cac8c8ab4e1a48

Βεβαια μακαρι να μπορουσες να δοκιμασεις την κιθαρα για να δεις και αν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα.Μπορει να παιξεις μια Chambered των 700 ευρω και να σου αρεσει περισσοτερο... ;D

Ποσο μαλλον τη στιγμη που τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου..στο αρχικο σου ποστ ας πουμε..ζητας...απειρο σουστεϊν...χωρις κομπρεσσαρισμα,οταν για να...εχεις απειρο...σουστεϊν...ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το ΠΟΛΥ κομπρεσσαρισμα... ;D

αν οντως θες..απειρο σουστεϊν παντως καλυτερα να παρεις καμμια YAMAHA SG2000 απο τα 80s και να σου μεινει και κανα 1700αρι ρεστα.... ;D

ειχα μια που βαρουσες τη...ΛΑ την Δευτερα...και εσβυνε την Παρασκευη...ακουγονταν ομως σαν...κομπρεσσερ... ;D

Για να σοβαρευτουμε ομως...

Μια και εχεις 3 χιλιαρικα να δωσεις...θα παρεις GIBSON  VOS που εκτος απο καλη κιθαρα ειναι και καλη ΕΠΕΝΔΥΣΗ για να αφησεις και κατι στο υιο σου....ΤΟΣΟ απλα ....  ;)

α,να σου τονισω οτι και οι δυο VOS που σου εχουμε προτεινει εχουν μπρατσα ΓΟΜΑΡΙΑ κατι που ναι μεν προσφερει τα ...μαλα στο ηχο...καποιους ομως δεν τους βολευει...βεβαια κακα τα ψεμματα ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ του δικου σου επιπεδου δεν προβληματιζονται απο τετοιες λεπτομερειες ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
aris 17561 είπε:
Παρτε PRS
Μια χαρά κιθάρες είναι και αυτές όπως και πολλές άλλες που μοιάζουν ή δεν μοιάζουν με τις LP. Απλώς δεν είναι Gibson LP. Μπορεί να είναι καλύτερες ή χειρότερες (σύμφωνα με τα γούστα του καθενός) από τις LP αλλά δεν είναι καμμία από αυτές Gibson Les Paul.

Αν μετράει ή δεν μετράει αυτό είναι μόνο θέμα του Σπύρου (ή του εκάστοτε αγοραστή).

Εγώ πάντως αν σχεδίαζα για με μια LP, θα ήθελα μία faded tobacco ή honey με έβενο στην ταστιέρα του χοντρούτσικου 50s μπράτσου, με p90 και μάλλον wraparound με σώμα χωρίς "κυψέλες". Λέμε τώρα .....

audiokostas είπε:
Μια χαρά κιθάρες είναι και αυτές όπως και πολλές άλλες που μοιάζουν ή δεν μοιάζουν με τις LP. Απλώς δεν είναι Gibson LP. Μπορεί να είναι καλύτερες ή χειρότερες (σύμφωνα με τα γούστα του καθενός) από τις LP αλλά δεν είναι καμμία από αυτές Gibson Les Paul.
Ειναι τοσο ποιοτικες και ομορφες οι prs που μολισ ποιασεις μια στα χερια σου τα ξεχνας ολα... Με εμενα ετσι εγινε... Εν τω μεταξυ οποια Prs και να παρεις απο τις ακριβες θα δεις εκπληκτικη ποιοτητα κατασκευης και υπεροχο ηχο... Με τις gibson ειναι λιγο περιεργα οπως ξερετε... Μπορει στο ιδιο μοντελο της σειρας , εγω να πηρα την καλη στανταρντ και αλλος μαπα...

Και υπαρχουν και Prs που ειναι πιο gibson απο τις gibson... Η 58αρα ας πουμε !!!

Οχι Αρη μου δεν ειναι....πιο Γκιμπσπον απο τις Γκιμπσον... ;D για 2 λογους...ο πρωτος ειναι οτι ειναι,,,,κακασχημες  ;D και ο δευτερος οτι απλα δεν ειναι...Γκιμπσον... ;D

+1000 για prs!!! (κουκλες και με πολυ ευελικτο ηχο)

μην παρεξηγηθω (που παρεξηγηθηκα ειδη  ;D)

οταν λεω για τον μπαμπη το σουγια κτλ, δεν εννοω καποιον απο εδω ουτε θελω να προσβαλω κανενα. Δεν ξερω το παιδι που θελει να αγορασει την κιθαρα, ουτε το οποιο μουσικο του υποβαθρο. ειδα απλα ενα ποστ για αγορα καποιας κιθαρας με μονο κριτιριο να ειναι γύρω στα 3000ευρα και να γραφει gibson....γιαυτο και εκανα την παρενθεση μου.

στα 3000 ευρω οι επιλογες για αψογη κιθαρα εινα απειρες οποτε θεωρω πρεπον το να ξερεις τι ζητας απο ενα οργανο και να βρεις το οργανο που σου παρεχει αυτα που ζητας.

Το να πας τυφλα να αγορασεις gibson γιατι εχει πολλους fan(εδω κολλαει ο σουγιας :P) που εχουν μυθοποιησει το brand...ε δε μου κανει σωστο.

υπαρχουν και αλλα καλα η και καλυτερα οργανακια σε αυτα τα λεφτα...

Ελπιζω να έγινα κατανοητος  ;)

ΥΓ: οπως και να εχει θα παρεις καλο οργανο....και σε ζηλευω ;)

Καμια παρεξηγηση βρε συ. Η διάφορα είναι ότι ο spimav είναι παλιο μέλος και γνωρίζει τι απόψεις θα ακούσει ρωτώντας εδώ, όπως και γιατί θέλει Gibson και όχι π.χ. PRS :). Εχε υπόψη σου επίσης ότι κάποιοι όντως προσπαθούν να εκφράσουν 'αντικειμενική' άποψη και δεν ειναι απλά fanbois.

Χώσε ένα 500αράκι να πάς Γερμανία,'αραξε στου Θωμά το μαγαζί μία μέρα ολόκληρη,παίξε μέ όσες κιθάρες μπορείς,και όποια σου κάνει την χτυπάς. ;D

Φίλε Σπύρο η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις για Standard εποχής 2003-2007.

Δύσκολο να την βρεις καινούργια.

Αλλά είναι η Les Paul (από εμπειρία στο λέω).

aris 17561 είπε:
Οχι κάνετε όλοι λάθος ... Οι prs είναι πολύ καλύτερες από τις Gibson ...

To θέμα είναι να μην είσαι κωλλημενος ...  ;D
::) ::) ::)

Και η μαχη αρχιζει..... ;D ;D ;D

Η αληθεια ειναι οτι και εγω prs θελω αλλα δεν εχω τα λεφτα....μια custom 22.... 8) :'(

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back