Λεπτα μπράτσα....

Ritchie22

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω μια απορία. Γιατί κάποιος να θέλει λεπτό μπράτσο στην κιθάρα του; Πως γίνεται να μπορεί καποιος να παίξει με αυτή την άδεια αίσθηση στην αριστερή του παλάμη και πως γίνεται να θεωρείται ότι όσο πιο λεπτό είναι ένα μπράτσο τόσο πιο γρήγορα σου επιτρέπει να παίξεις; Ας μου εξηγήσει κάποιος υπέρμαχος των λεπτών μπράτσων γιατί μου φαίνεται παράλογο :roll: :roll: :roll:

οτι βολευει τον καθεναν δεν ειναι καλυτερο ενα παχυ απο ενα λεπτο ουτε το αντιστροφο...εγω προτιμω το ΠΑΧΥ μπρατσο...

Ας εκδηλωθώ κι εγώ λοιπόν... :lol: :lol:

Εγώ πάντα ήμουν του μεσαίου μεγέθους...:D

Τελευταία άρχισε να μου αρέσει κι εμένα το παχύ... (από όταν άρχισα να παίζω με την blackie straVocaster μου)!

Λέτε να μου μείνει κανά κουσούρι??? :lol: :lol:

Έτσι έτσι...

Ένας ένας να βγαίνει από την ντουλάπα... :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Εν πάσει περιπτώσει, 'βιο-μηχανικά' τα λεπτά μπράτσα βολεύουν μόνο αν έχεις πολύ 'light touch' και πάλι παίζεται... το μόνο σίγουρο είναι πως πολύ ευκολότερα παθαίνεις κράμπες και τενοντίτιδες με λεπτό παρά με παχύ μπράτσο...

Eγω..........να πως να το πω..... :oops: :oops: :oops: η αληθεια ειναι οτι ειμαι προβληματισμενος...........

Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω και το μπρατσο του Τακη και του Ηλια και του Βασιλη και επειτα να αποφασισω............Ειναι δυσκολες αποφασεις αυτες....μια ζωη θα σε κατατρεχουν αν κανιες λαθος επιλογη!!!!!

Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω και το μπρατσο του Τακη και του Ηλια και του Βασιλη και επειτα να αποφασισω............Ειναι δυσκολες αποφασεις αυτες....μια ζωη θα σε κατατρεχουν αν κανιες λαθος επιλογη!!!!!
Και όπως έχει πει κι ο Βασίλης...αν αρχίσεις με τα παχιά...δεν υπάρχει πισωγύρισμα :lol:

Για αυτό φρόντισε να κάνεις τη σωστή επιλογή...μπράτσου :lol::lol::lol::lol:

Έτσι έτσι...
Ένας ένας να βγαίνει από την ντουλάπα... :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Εν πάσει περιπτώσει' date=' 'βιο-μηχανικά' τα λεπτά μπράτσα βολεύουν μόνο αν έχεις πολύ 'light touch' και πάλι παίζεται... το μόνο σίγουρο είναι πως πολύ ευκολότερα παθαίνεις κράμπες και τενοντίτιδες με λεπτό παρά με παχύ μπράτσο...[/quote']

Ολα μυθος ειναι..εγω με παχυ επαθα τενοντιτιδα..και μαλιστα σοβαρης μορφης....και μονο με λεπτα μπρατσα μπορω να παιξω..

Και ομως μου λειψε...να το καιμε........... :cry: :cry:
Μωρέ ας μην έτρεχα σαν τρελός το τελευταίο διάστημα, και θα σου έλεγα εγώ... :roll: :roll:

Βασικά παίζοντας με καμιά 10 ριά μπράτσα όλων των τύπων το χέρι μου προσαρμόζεται αναλόγως.... χωρίς υπερβολή η κάθε μία έιτε λεπτό είτε παχύ μπράτσο έχει σύν και πλήν. απλά παρατηρώ ότι πολύ γρήγορες φράσεις δεν βγαίνουν στην custom shop fender που έχει παχύ μπράτσο παρά το 9,1/2 radius! Όμως το "χρώμα" που δίνει είναι απίστευτα καλό για ροκ - μπλoύζ σε στύλ SRV! Τα ακόρντα επίσης είναι πολύ πιό "γεμάτα" Αντίθετα σε κανονικό "C" μπράτσο Fender τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα... η 40th aniversary του '94 που έχει και το πιό λεπτό C που έχω δει σε Fender "τρέχει" απίστευτα και έχει εξαιρετικότατο σκάσιμο, βέβαια με ψιλοκουράζει έπειτα από καμιά 2 ώρες παιξίματος.... αλλά who cares?

Γενικα εχει να κανει με το τι βολευει τον καθενα.

Οι "γρηγοροτεροι" παντως κιθαριστες του Ουεστ (που ειναι σιγουρα οι country players) παιζουν συνηθως με τελε με κτηνωδη μπρατσα,μια και κανουν τοσο πολυ bending που φανταζομαι η στηριξη που προσφερει ενα παχυ μπρατσο τους ειναι απαραιτητη....

Προσωπικα απο τοτε που παιζω αποκλειστικα με πολυ παχια μπρατσα σωθηκα απο την τεντονιτιδα (και αυτο ειναι λογικο μια και προσφερουν πολυ καλυτερη στηριξη στο χερι).

Παντως δεν εχει σημασια μονο το παχος αλλα και το ΣΧΗΜΑ (καθως και το σετ απ) του μπρατσου...

Το σχήμα έχει τεράστια σημασία αλλά παίζει τώρα πόσο καλά σου γεμίζει και κρατάει την παλάμη ανάλογα και με το σχήμα του χεριού. Το setup εννοείται σε κάθε μέρος του οργάνου ότι παίζει ρόλο (πρέπει να σετάρω την κιθάρα μου γιατι στα διπλά bends στις ψιλές χορδές ταστάρει :cry: ) Ακόμα ένας χοντρός λαιμός είναι και πιο ανθεκτικός...μονόδρομος δλδ για τα κολλημένα στο σώμα της κιθάρας μπράτσα. Ρε μπας και κάνουν μικρότερους τους λαιμούς για να βγάζουν κιθάρες με λιγοτερο ξύλο :wink: λέμε τωρα :P

Εγώ είμαι στη μειοψηφία των λεπτών μπράτσων... :) Δεν ξέρω, ίσως να συνήθισα έτσι, αλλά το παχύ μπράτσο μου φαίνεται κάπως... μεγάλο :P

και εγω προτιμω τα λεπτα μπρατσα αν και εχω μεγαλα δαχτυλα και παιζω χαρακτηριστικα αργα :) :) :) :) :) :) :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back