- Πόντοι
- 2,148
άλλο οι τελε.Εσύ γουστάρεις Tele. Δεν σε ακούω.
Αυτά ειναι παιγμένα με λπ ή στρατ
πχ
άλλο οι τελε.Εσύ γουστάρεις Tele. Δεν σε ακούω.
1. όταν ήμουν 16 χρονών και άκουσα το snowgoose νόμιζα ότι ήταν στρατ....
2. από τότε τις συμπάθησα
κομμάτι των DT
Πρόσεξε, μην τριτώσεις τα λάθη με τις Tele.
ασε γιατί εσύ στα 16 άκουσες τους ufo
Μεγάλη συζήτηση...γεγονός είναι πως οι διπλοί μαγνήτες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των κιθαριστών, ειδικά όσων παίζουν με μεγάλες εντάσεις και χρησιμοποιούν πολύ παραμόρφωση. Και οι 3 έχουν παρόμοια προσέγγιση στο πεδίο αυτό, θέλουν τον "μεγάλο ήχο" να υποβόσκει και νάναι διαθέσιμος όταν και όσο τον ζητήσουν (σφυρίγματα, κράτημα νότας κλπ.). Χειρίζονται πολύ τα ποτς για να καθαρίσουν τον ήχο η να τον εκτοξεύσουν σε στρατοσφαιρικά κρατήματα/"δαγκώματα", επίσης έμαθαν να παίζουν τσιτώνοντας τους ενισχυτές για "ζουμί", άντε και χρησιμοποιώντας ένα rangemaster - tone bender (τα πετάλια κατέκλυσαν το σύμπαν αργότερα), αυτοί είναι εκείνοι που θα ενοχληθούν απο τους θορύβους των μονοπήνιων στο πάλκο, τους έχουν μέσα στ αυτιά τους, όχι εμείς που θα κριτικάρουμε "εκ του ασφαλούς" δουλεμένες και προσεγμένες ηχογραφήσεις εκ των υστέρων. Με παρόμοιο τρόπο παίζει και ο Σαντάνα, τον δρόμο τον έδειξε - άνοιξε ο Κλάπτον στο "Μπήνο", ακολούθησε πανστρατιά. Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη ?. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως νομίζω πως κάπως έτσι διαμορφώθηκαν τα πράγματα.Και τα 3 από PAF pickups. (Les Paul*2, 335). Ηλία λέει κάτι αυτό;
Μεγάλη συζήτηση...γεγονός είναι πως οι διπλοί μαγνήτες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των κιθαριστών ...
Είπαμε, μεγάλη συζήτηση! ?Ηλία δεν θα έλεγα πιο εύκολη.
Απλά θα έλεγα διαφορετική, είναι βέβαια και θέμα γούστου.
Κατά την γνώμη μου οι διπλοί (είμαι fan τους το δηλώνω), έχουν όγκο, είναι πιο fat, αλλά αν θέλεις πραγματικά big sound θα πας σε μονούς (και μάλιστα scooped).
Ξέρω είναι οξύμωρο, αλλά εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Οι διπλοί έχουν όγκο, αλλά είναι πιο "στενοί" συχνοτικά.
Το συσχετίζω ας πούμε κάπως, με το eq που χρησιμοποιούν πολλοί metal κιθαρίστες στον ενισχυτή, το V shape, για να έχουν big sound.
Με ενισχυμένα μπάσα - πρίμα (άκρες δηλαδή), και χαμηλότερα μεσαία, ακούγεσαι "μεγαλύτερος".
Απλά η γνώμη μου.
Εγω ειμαι της εντυπωσης οτι το general consensus ειναι ακριβως το αντιθετο. Οι διπλοι κανουν τους κιθαριστες να μοιαζουν σρκετα μεταξυ τους ενω οι μονοι αφηνουν ευκολοτερα να φανει το «χερι» του καθε κιθαριστα. Τα περισσοτερα recordings διασημων μαλλον συνηγορουν με τα ανωτερω.Δεν με λενε Ηλια, αλλα εχω την εντυπωση οτι οι διπλοι (και ειδικα οι paf) ειναι πιο musical απο τους μονους. Ειδικα σε τετοια σολο, οπου χρειαζονται παχιες και περιεκτικες νοτες, οι les paul μοιαζει να το "εχουν" πιο ευκολα.
Κατα τα αλλα, μαλλον τυχαιο που οι τρεις παιζουν με paf.
θα συμφωνήσω 100% σχεδόν με το πρώτο. Οι διπλοί ισοπεδώνουν τους κιθαρίστες. Όσοι έλαμψαν με το ύφος τους θα έλεγα ότι το έκαναν με μονούς. Εκεί φαίνεται ο χαρακτήρας του καθενός.Εγω ειμαι της εντυπωσης οτι το general consensus ειναι ακριβως το αντιθετο. Οι διπλοι κανουν τους κιθαριστες να μοιαζουν σρκετα μεταξυ τους ενω οι μονοι αφηνουν ευκολοτερα να φανει το «χερι» του καθε κιθαριστα. Τα περισσοτερα recordings διασημων μαλλον συνηγορουν με τα ανωτερω.
Kαι προσωπικα ο ηχος ακομα και ιερων τερατων του κιθαριστικου στερεωματος (οπως αυτα που προαναφερθηκαν πχ Santana, Clapton, Latimer κλπ) μου ακουγεται καπως generic.
Οι διπλοι κανουν τους κιθαριστες να μοιαζουν σρκετα μεταξυ τους ενω οι μονοι αφηνουν ευκολοτερα να φανει το «χερι» του καθε κιθαριστα
Α, οσον αφορα αυτο, ουδεμια αντιρρηση.Εξακολουθω να πιστευω, ταυτοχρονα, οτι με paf ειναι πολυ πιο ευκολο να πετυχεις εναν wow fat ηχο.
όλα τα παραπάνω τα λέει κιθαρίστας. Όχι ακροατής.Τέλος...!!!!
Πέρα από την προσωπική ευχαρίστηση..., όλοι μας, μα όλοι μας..., όταν πιάσαμε το όργανο αλλά και μετέπειτα μέχρι και τα τώρα?, τον ακροατή και τις ακροάτριες? είχαμε στο νου μας...?όλα τα παραπάνω τα λέει κιθαρίστας. Όχι ακροατής.
Υποτίθεται μιλάμε κιθαρίστες με κιθαρίστες.