• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Laney LC30

Godfath3r

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Έπεσε στα χέρια μου ένας ενισχυτής (συγκεκριμένα ο laney LC30) ο οποίος πρώτον δεν έχει καλώδιο τροφοδοσίας.Μπορεί κάποιος να μου πεί πως θα το ζητήσω σε μαγαζί?Είναι ένα απλό καλώδιο τροφοδοσίας?(πχ ίδιο με αυτά που βάζουμε στα τροφοδοτικά για το pc?)

Δεύτερον, ο ενισχύτης όταν είναι ανοιχτός όταν ζεσταθεί βγάζει έναν ήχο σαν θόρυβο.Χωρίς αυτό να επηρεάζει το ήχο σε άλλη φάση.Απλά ακούγεται αυτός ο θόρυβο.Όταν βάζουμε τον ενισχυτή σε πλάγια θέση σταματάει να το κάνει!!!!!

Τι ακριβώς μπορεί να φταίει?

Να σημειώσω οτι τον ενισχυτή ακόμη δεν τον έχω ακούσει, απλά ο φίλος μου που δεν ξέρει απο κιθάρα μου λέει αυτό που περιέγραψα απο πάνω, οπότε δεν έχω δική μου εμπειρία για να ξέρω πως ακριβώς είναι αυτός ο θόρυβος ή αν μπορώ να καταλάβω αν είναι απο την τελική ή την προενίσχυση.Λέτε να χρειάζονται αλλαγή κάποιες λάμπες?

Πόσο θα μου κοστίσει να το δώσω σε κάποιον που ξέρει απο λαμπάτους και γενικά τι πρέπει να προσέξω.Δώστε μου τα φώτα σας please...

Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!

Ο ενισχυτης σου ειναι μια χαρα,ο θορυβος προερχεται απο το Transformer & ειναι απολυτα φυσιολογικος (ολοι οι λαμπατοι εχουν αυτο το hum)

Eνα οποιοδηποτε καλωδιο ,ναι σαν αυτο που εχουν τα pc ,θα ειναι ok.

O ενισχυτής ήρθε στα χέρια μου και Superfunk δυστηχώς δεν είναι μια χαρά.Δεν ακούγεται απλά ένας θόρυβος αλλά ένα βουητό δυνατό (μόλις που ακούγεται ο ήχος της κιθάρας) μόλις ο ενισχυτής ζεσταθεί αρκετά...

Όταν τον κουνάω ή τον βάζω σε πλάγια θέση ψιλοσταματάει ο θόρυβος.Όλα αυτά όμως σε χαμηλή ένταση.Μόλις τον δυναμώσω λίγο (μην φανταστείτε τίποτα τρελό, σε διαμέρισμα μένω) ξαναρχίζει...

Τι μπορεί να είναι????

Πήγα και ρώτησα σε ένα μαγαζί με μουσικά όργανα και μου είπε ο τύπος εκεί οτι μάλλον οι λάμπες φταίνε.Ο ενισχυτής ήταν περίπου δύο χρόνια σε ακινησία...

so...?

Κοιτα τεχνικος εξ αποστασεως ειναι λιγο δυσκολο να γινω.. :lol:

Συνηθως στους λαμπατους..φταινε οι λαμπες,δες αν ειναι καλα τοποθετημενες.

Αλλοιως σιγουρα ο electritabs & o toneless θα σε βοηθησουν να λυσεις το προβλημα στειλε τους κανα pm.

το πιο πιθανο ειναι να μην γινετε καλα καπια επαφη στις συνδεσεις του ενισχυτη βαλε του πρωτα λαμπες και αμα δεν δεις διαφορα θα πρεπει να τον κοιταξει καποις ειδικος(toneless,electrictabs,κλπ)

Οκ, superfunk δεν σε κατηγόρισα... :P

Όταν λές να δώ αν είναι καλά τοποθετημένες οι λάμπες, τι ακριβώς κάνω?

(Γενικά είναι κάτι εύκολο να τοποθετήσω καινούριες λάμπες by myself?)

Tώρα κοίταξα απο πίσω οτι έχει 8 λάμπες.(η μία τετράδα είναι μικρότερες)Καλά τοποθετημένες φαίνονται...Δεν ξέρω κιόλας...(Ποιές είναι η προενίσχυση και ποιές το τελικό?)

liakos, να πληρώσω δηλαδή για λάμπες και τελικά να μην φταίνε αυτές?

Κοιτα καλυτερα ειναι αν δει τον ενισχυτη καποιος που ξερει απο ενισχυτες,οποτε επικοινωνησε με τα παιδια γιατι υπαρχει και ο κινδυνος να γινεις...ψητος.. :P (δεν παιζουνε με λαμπατους ενισχυτες ΠΟΤΕ....)

liakos, right now δεν παίζουν και πολλά φράγκα... :P

Superfunk, το θέμα είναι πως δεν μένω αθήνα για να το δούν τα παιδιά!

Ξέρω έναν που είναι τεχνικός σε ένα μαγαζί με μουσικά όργανα.Δεν ξέρω όμως αν είναι καλός...

Σπουδάζω στο Ηράκλειο Κρήτης.Αν ξέρει κανείς κάποιον καλό...

Σε ηλεκτρονικο να τον πας οχι σε μαστορα για κιθαρες αν και το καλυτερο θα ηταν να περειμενεις να ερθεις αθηνα να το δει καπιος που ειναι ο τομεας του (γιατι πολλες φορες οι απλοι ηλεκτρονικοι δεν ξερουν την τυφλα τους για τετοια εργαλεια!)

ξαφνικα μια μερα αρχισε να μου κανει ακριβως τα ιδια συμπτωματα ο boogie mου.τον φορτωσα στο hyundai( :lol: :lol: :lol: ) οδηγησα 350 χλμ μεχρι τον κουρμπη και μολις του εβαλε ενα σετ λαμπες συνηλθε.

ενα χρονο τωρα του εχω πεταξει τα ματια εξω και κανενα προβλημα.κανε λιγο οικονομια και με 300-350 ευρω τον κανεις καινουριο

:wink:

Ο τεχνικός που ανέφερα παραπάνω είναι ηλεκτρονικός απ'όσο μου είπε ο ίδιος.Κάνει και δουλειές σε όργανα αλλα απόσο μου είπε είναι κατα κύριο λόγο ηλεκτρονικός.Και εφόσον μίλησα μαζί του και μου είπε αν είναι να του πάω τον ενισχυτή να τον κοιτάξει και να του αλλάξει λάμπες λογικά θα ξέρει.

Πρέπει να προσέξω κάτι παραπάνω?

To link δεν βγαζει καπου αλλα εν πασι περιπτωση ο ενισχυτης σου φοραει 12ΑΧ7 στην προενισχυση & EL84 στον τελικο.

Oι Electro Harmonix που πουλαει η Rockinger ειναι της πλακας οποτε παρε κατι καλυτερο

http://www.tubeampdoctor.com/product_info.php?products_id=823

Η περιπτωση να εχουν χαλασει οι προενισχυτικες λυχνιες ειναι σχεδον απιθανη (κρατανε πολλα χρονια) μαλλον στις τελικες θα ειναι το προβλημα (βεβαια υπαρχει και η περιπτωση οι λυχνιες να ειναι μια χαρα και να χρειαζεσαι επισκευη σε κατι πολυ απλο,μπορει απλα να εχει ξεκολησει κανα καλωδιακι....οποτε πηγαινε τον να τον δει πρωτα πριν παραγγειλεις λυχνιες)

Γεια χαρά,

για να μην ανοίγω νέα θέμα θα αναβιώσω αυτό το θέμα. Έχω και εγώ τον Laney LC30II και εδώ και λίγο καιρό δεν μου ακούγεται καθόλου καλά. "Ξίνει" πάρα πολύ ο ήχος, τι μπορεί να φταίει? Μου είπαν ότι είναι οι τελικές οι λάμπες (αφού οι λάμπες προενίσχυσης) πολύ δύσκολα χαλάνε.

Τι λάμπες να πάρω? Πρέπει να έιναι EL84? Υπάρχουν διάφορες μάρκες/ποιότητες στις λάμπες αυτές? Κάτι μου είπαν ότι οι λάμπες θέλουν ρύμθιση εκτός αν πάρω λάμπες που έχουν κάποιον μικρορυθμιστή πάνω τους. Ισχυεί κάτι τέτοιο?

Θα μου πείτε να το πάω σε ηλεκτρονικό αλλά σε κάποιον που έχει καλή φήμη εδώ Σέρρες τον πήγα κ μου είπε οτι ειναι μια χαρά! Ο ήχος εξακολουθεί να "ξίνει" και όσο ζεστένεται "ξίνει" περισσότερο....

Καμιά ιδέα?

Φιλος εχει http://www.thomann.de/gr/laney_vc30112_new.htm αυτον κ αναφερεται σε παρόμοια περιστατικα.

Σε μεγαλες εντασεις (Live) σταματα κ ο ηχος τελειως.Πηγε σε ηλεκτρονικο κ λεει οτι απλα ανεβαζει πολυ θερμοκρασια αλλα δεν του κανε κολπα οταν το ελεγχε.Του εγκατεστησε ανεμιστηρακι για τη θερμοκρασια αλλα μετα απο καιρο παλι το κανε.

Λαμπες δεν εχει αλλαξει ακομα κ του το λεω κ γω να δοκιμασει μηπως ειναι αυτο το προβλημα.Με επιφυλαξη ομως γιατι δεν φανταζομαι λογω λαμπας να σταματα ο ηχος τελειως.Κατι αλλο θα εμπλεκεται.Τι λετε?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back